Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

donderdag 4 juli 2019

*SOAP* Terugblik / Vooruitblik 2019-2020 - Aflevering 42: AKV Om En Vedrom


TERUGBLIK / VOORUITBLIK

In deze tweeënveertigste aflevering van het zesde seizoen 'Terugblik / Vooruitblik', blijft het concept hetzelfde!

Carnavalaalstkoentje contacteerde (opnieuw) de groepen, of kreeg spontaan al de medewerking!


Twee eenvoudige vragen:

1) Hoe kijk je terug op Carnaval 2019?
2) Een blik op de toekomst... ...2020?

Stoetclipje:'In Iederen Visbokal Zitj Er Wel Ne Kwal'

Interview met Toon!


Toon:
"Carnaval 2019 liet zoals de vorige edities lang op zich wachten.
De voorbereiding verliep goed, we hadden de laatste weken wel nog veel werk te doen, maar wisten wel dat we nog genoeg tijd hadden om alles klaar te krijgen en af te werken.

Ook dit jaar probeerden we zélf wat 'klein - en groot snijwerk' te realiseren. Het is uiteraard nog zoveel plezanter om zelf iets te creëren.
Met Kaat hebben we zelfs iemand die momenteel de isomocursus aan de Aalsterse Carnavalsacademie volgt..."


Voorbereiding, 8 februari:


Carnavalsacademie, 6 mei: Kaat aan het werk...


Toon:
"De vorming verliep goed en dan konden we er eindelijk aan beginnen, de 91e Oilsjterse stoet...
Iedereen heeft zich volledig gesmeten en we kregen enorm veel appreciatie van de mensen langs de kant.
We hadden gekozen voor een ludiek thema ('in iederen visbokal zitj er wel ne kwal'), waarmee we wouden laten zien dat er in iedere vereniging wel een 'ambetanterik' of een 'tegenwerker' zit.

We trokken de stoet in met veel kwallen boven ons hoofd en verschillende vissen op onze wagen.
Alles voorzien van de nodige verlichting, aangezien we in de C liepen..."Toon:
"Gelukkig viel het weer zondag goed mee en de stoet verliep zonder problemen.
Ook op maandag een vlotte stoet..

De carnavalsnachten waren fantastisch (onze pompier op het Vredeplein...)
Ondanks dat we met zoveel leden zijn (38, zonder de kindjes mee te rekenen), hangt de groep goed aaneen en zijn we een bende kameraden.

De prijs? We kregen een mooie plaats, we werden 16e. Ons beste resultaat ooit! Iedereen was uiteraard heel gelukkig met deze prijs!"2020

Toon:
"Ondertussen zijn we al volop bezig met de voorbereidingen voor volgend jaar.
Het thema staat vast, ons proefkostuum is al klaar en de wagen wordt nog verder afgebroken, zodat we na de zomer terug kunnen beginnen bouwen.
Het thema zelf houden we liever nog wat geheim, dat zullen we wel op het gepaste moment bekend maken. Maar ik kan wel al zeggen dat we veel sfeer en show zullen brengen!"Evenementen:

• Vrijdag 18, zaterdag 19 & zondag 20 oktober: Om En Vedrom houdt de @Fundum open in Erembodegem.
• Zaterdag 16 & zondag 17 november: Kipfestijn in zaal Horizon.


Toon:
"Er zijn al enkele activiteiten gepasseerd, zo hebben we paaseitjes en wafels verkocht.
Na onze carnaval, waren we ook nog te zien in de stoet van Scherpenheuvel, een vaste buitenstoet!

Geen grote veranderingen op komst bij ons, we proberen gewoon ieder jaar iets beter te doen en willen ons vooral een gans jaar lang amuseren : in d'hallen, op feestjes en als hoogtepunt dus op de 3-daagse van Oilsjt Carnaval!

Groeten van AKV Om En Vedrom!"Reportage: ©Carnavalaalstkoentje i.s.m. AKV Om En Vedrom

Foto's: ©Carnavalaalstkoentje, ©Bjorn Van Ryckeghem & ©Cris De Wolf

Geen opmerkingen:

Een reactie posten