Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

dinsdag 14 januari 2020

Aalst Carnaval 2020 - Stoetthema Liejp - 'Weir Emmen 't al 40 joor Vlaggen - Vredon'


Weir Emmen 't al 40 joor Vlaggen - Vredon

Stoetthema's, ook die reeks krijgt zijn jaarlijkse update met 'editie 2020'!

• Wat beelden de groepen uit in de 92e stoet?
• Waarom kozen ze het thema?
• Wat houdt het in?
• Een blik 'achter de schermen'...


Met vandaag aandacht voor AKV Liejp!


Yentl (woordvoerder):
"Weir emmen 't vlaggen... Als je denkt aan vlaggen denk je automatisch aan de groep die ooit de stoet mocht openen met hun vendelzwaaiers, met name VREDON.
En uitgerekend deze wereldwijd bekende echt Oilsjterse spektakelgroep bestaat dit jaar 40 jaar!

Daarom willen wij van AKV Liejp deze verjaardag met veel tromgeroffel aankondigen in de 92e stoet.
En of het een spektakel zal worden! We gaan niet alleen VREDON vieren met alles d'er op en d'er aan... We gaan samen met VREDON in de stoet!"


Eerste post / spot over dit thema? KLIK

'Giël de weireld kaan dees Oilsjteneers van in n’Afrik tot bè d’Amerikonen… Mor Vredon es sertoe gekost in ons oigenste Oilsjt! As vlaggezwooi’rs mor oeik as dansmariekes. Omda ze 40 joor werren gomme weir van Liejp eer keeskes helpen oitblozen op de groejte verjoordagstoort… Weir emmen ’t vlaggen: 40 joor Vredon, as da ni Liejp es?'


Yentl:
"Op zaterdag 11 januari was er de academische zitting, georganiseerd door VREDON, waarbij de burgemeester en andere prominenten aanwezig waren en waar de voorzitter van VREDON, Kris De Moor, aankondigde dat VREDON mét Liejp in de stoet zal meestappen..."


Yentl:
"Zoals vanouds zullen er vendeleers met hun vlaggen zwaaien, maar ook een volledig trommelkorps en dansmariekes zullen het spektakel verzorgen.
Want als er 1 vereniging is die alle 'eer' verdient als vlaggenschip van de stad Aalst, is het wel VREDON!
Er is zelfs een extraatje voorzien...
Maar daarover gaan we nog niks verklappen. Daarvoor zal iedereen naar de stoet moeten komen kijken.

Naar AKV Liejp. Weir emmen 't vlaggen... VREDON is 40 jaar."LAATSTE 3 JAAR

-> Volledige geschiedenis: KLIK

Carnaval 2019: 'Smatj er mee! 't Es Eppie Dozjes Day!'


Carnaval 2018: 'Pakt aal eir paraplieken in d'hand, want ver de 90e kiejr gommen deer alle weer en windj'


Carnaval 2017: 't Liejp Flotjesconseir 2017'


Reportage: ©Carnavalaalstkoentje & AKV Liejp
Foto's: ©Carnavalaalstkoentje, ©Cris De Wolf & ©AKV Liejp

Geen opmerkingen:

Een reactie posten