Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

zondag 3 maart 2019

Aalst Carnaval 2019 - Carnavalsnachten met de Oilsjterse Carnavalspompiers, Stammenei, Feestzone & Veiligheid


DE CARNAVALSPOMPIERS

De nachtelijke ambiance, buiten de café's om, komt op de feestpleinen van de Carnavalspompiers.

De nachten van zondag op maandag, maandag op dinsdag en dinsdag op woensdag (telkens tot 6u), zorgen ze voor sfeer op het Vredeplein en de Grote Markt.

Op carnavalsdinsdag komt ook het Statieplein tot 'pompier'leven!

VREDEPLEIN


1) De Schoitkitten 
2) Dest Goe Schief 
3) Gralek Grosj
4) Steirk 
5) De Toerenbiejoekes
6) De Vismooil'n 

7) Geloeif Mé Goed 
8) Beplekt of Bezoepen 
9) Om En Vedrom
10) Drasj 

11) Beschomt 
12) Zwisj

GROTE MARKT


1) Krejeis 
2) De Steijnzoel'n 
3) Beplekt en Bespoeten
4) Bedesterd
5) Possensje 

6) Onzjier Zèn Préférés 
7) De Loizemaanen 
8) 't Es Na Of Noeit 
9) De Droeve Apostelen

STATIEPLEIN


Op dinsdagnamiddag zijn er carnavalspompiers op het Statieplein, die voor de ambi mogen zorgen!

Een 3e feestplein dat erbij kwam sinds carnaval 2017

FEESTZONE


Carnaval in veilige omstandigheden vieren?

Er zijn specifieke reglementen van kracht tijdens de carnavalsperiode en binnen de feestzone.

Onder de feestzone verstaan we alle straten binnen de Wallenring, de Wallenring inbegrepen, het Statieplein en alle daarop uitgevende straten, de carnavalswerkhallen (Hoge Vesten) en alle foorpleinen (parking Keizershallen, Grote Markt, Esplanadeplein, Houtmarkt, Werf, Hopmarkt).STAMMENEI

'Drinkt Iejne Mei Op Stammenei'

Een duidelijke oproep om tijdens carnaval te genieten van een carnavalspint of een frisdrank.

Waar je foorpleinen, feestpleinen, toiletten, een café of een zaak kunt vinden om iets te eten? Check vanaf nu het handige FEESTPLAN! Per dag een superhandige planning.

• Grondplan zondag
• Grondplan maandag
• Grondplan dinsdag

RICHTLIJNEN VEILIGHEID & PREVENTIE


– 16 jaar: geen alcohol
– 18 jaar: geen sterke drank
+ 18 jaar: drink met mate

Met Zjangsken Van Oilsjt, mascotte voor een plezante, maar VEILIGE carnaval, wil de stad Aalst de jongeren, maar bij uitbreiding iedereen sensibiliseren.

Hou het veilig, maak er een feest van, maar weet dat de stad permanent gemonitord wordt.
Wie niet in het bezit is van een ID-kaart, zal helaas aanzien worden als een minderjarige...


Alles wordt in het werk gesteld om Carnaval Aalst veilig te laten verlopen. Alle diensten zijn op alles goed voorbereid, door infrastructurele en politionele maatregelen. Er is een Bijzonder Nood-en Interventieplan in voege, en er is continu overleg tussen de bestuurlijke en politionele overheid.

Het is een openlucht massa evenement met grote concentraties van mensen op een beperkte ruimte. Daarom zijn er een aantal maatregelen.

Het begrip ‘carnavalsperiode’ wordt, voor de toepassing van onderhavige verordening, als volgt vastgesteld: van zondag 3 maart 2019 om 8 uur tot en met woensdag 6 maart 2019 om 12 uur


Er worden, net als vorig jaar, ook ruim 750 agenten ingezet. Ook de toepassing Onmiddellijke Minnelijke Schikking (OMS) blijft in werking.

In totaal worden op verschillende, 'strategische' plaatsen versperringen geplaatst (90-tal betonblokken).

Ook tijdens deze carnaval gaan de WHISKY-ploegen op pad. 
Politieagenten voeren verkleed controles uit, dit om handelaars op te sporen die ondanks het verbod toch sterke drank verkopen aan minderjarigen én om corrigerend op te treden bij jongeren die in het bezit zijn van alcohol of dronken zijn. Ook de ouders worden verwittigd.
Vorig jaar zorgde deze doorgedreven inzet voor een afname van het aantal alcoholgerelateerde inbreuken bij minderjarigen.

Hopelijk mag Zjangsken na carnaval terug dezelfde (of een nog betere balans) opmaken en zorgt ook de (nationale) media voor neutrale en correcte berichtgeving.
Vanuit de stad krijgt de pers dagelijks een update met de énige, juiste informatie.
Zodat men die info ook kan communiceren naar het publiek...

Maak er een fantastische Oilsjt Carnaval 2019 van!

Bron: Stad Aalst: KLIK

Foto's: ©Carnavalaalstkoentje, ©Bjorn Van Ryckeghem & ©Patrick De Boeck

Geen opmerkingen:

Een reactie posten