Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

dinsdag 4 september 2018

*SOAP* Terugblik / Vooruitblik Jaargang 5, 2018-2019 - Aflevering 58: AKV Bedesterd


TERUGBLIK / VOORUITBLIK!

In deze achtenvijftigste aflevering van het vijfde seizoen 'Terugblik / Vooruitblik', blijft het concept hetzelfde!

Carnavalaalstkoentje contacteerde (opnieuw) de groepen, of kreeg spontaan al de medewerking!

Twee eenvoudige vragen:

1) Hoe kijk je terug op Carnaval 2018?
2) Een blik op de toekomst... ...2019?


'GIËL OILSJT ES BEDESTERD'Interview met voorzitter Kristof


Kristof:
"Na een mooi parcours af te hebben gelegd bij de kleine groepen, werd op de eerste vergadering na carnaval niet voor het eerst de vraag gesteld: 'Worden we middelgroot of niet?'
Een spannende stemming, het was kantje boordje, maar met een lichte meerderheid werd de knoop doorgehakt: Bedesterd middelgroot!
 

Na die keuze zijn we onmiddellijk gestart want er kwamen natuurlijk wel wat praktische zaken kijken bij de overschakeling. Gelukkig konden we in de werkhallen over een middelgrote plaats beschikken, zodat we enkel op zoek dienden te gaan naar extra aanhangwagens.
Doordat de Sjattrellen stopten (als AKV), kochten we deze van hen over en stonden we startersklaar..."Kristof:
"Met het thema “Giejl Oilsjt es Bedesterd” kwamen we naar buiten met iets puur Oilsjters.
Wie kent de roitenklasjers van Aalst niet? Gilles en André Van Schuylenbergh hadden we aangesproken of zij ons uithangbord wilden zijn en ze waren best vereerd met deze vraag. Snel viel alles in de juiste plooi en kon de volledige uitwerking beginnen...."Kristof:
"De dag van de stoet stonden de zenuwen, zoals steeds, gespannen.
Dit bleek nergens voor nodig, want alles verliep perfect en we konden uitkijken naar de prijsuitreiking.
Door de overstap wisten we niet goed wat we mochten en konden verwachten met een andere puntenverdeling en andere concurrenten. Bekroond worden met een vierde plaats in ons eerste jaar middelgroot, we hadden er vooraf zonder twijfelen voor getekend en we zijn dan ook zeer trots op wat we hebben gebracht.

Onze carnavalsnachten? Nogal “Bedesterd”, maar dat wil zeggen dat we ons allemaal amuseerden..."2019

Kristof:
"Ondertussen draait de groep alweer op volle toeren voor carnaval 2019.
Het thema is gekozen, de stoffen en het proefkostuum zijn een feit en de eerste isomo komt stilaan in de werkhallen binnen.
We lopen in het C-gedeelte dus we zijn helemaal klaar voor een jaar met wat extra werk.
In tussentijd is er op 19 en 20 oktober ons pastafestijn en komt onze koekjesverkoop er ook opnieuw aan...

Met de groeten van AKV Bedesterd!"Reportage: ©Carnavalaalstkoentje & AKV Bedesterd

• Foto's: ©Carnavalaalstkoentje, ©AKV Bedesterd & ©Geert Segers

Geen opmerkingen:

Een reactie posten