Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

donderdag 29 juni 2023

Aalst Carnaval 2024 - Wie maakt de Carnavalsaffiche en wie ontwerpt de Verbrandingspop?

Dennis De Wolf won de affichewedstrijd 2023

Wie is de ontwerper van de  Carnavalsaffiche?

Elk jaar gaat de stad op zoek naar een nieuwe affiche voor Aalst Carnaval, hét letterlijke uithangbord van carnaval.
Het is dan ook een hele eer om het winnende ontwerp te kunnen aanleveren.
Aalst Carnaval 2024 heeft een gezicht nodig!
 
De winnaar ontvangt een geldprijs van 1 500 EUR, maar tekent vooral voor een stukje carnavalsgeschiedenis.

De jury beoordeelt alle anonieme inzendingen op professionaliteit (op het vlak van marketing en communicatie) en op de mate waarin de affiche het DNA van Aalst Carnaval uitdraagt.
Alle affiches die geselecteerd worden, worden voorgelegd aan het Feestcomité.
De leden van het Feestcomité kiezen uiteindelijk de winnende affiche voor onze volgende carnavalseditie!


Staf De Koninck won de affichewedstrijd 2020


De affiche moet ons typische carnavalsDNA uitstralen:

De affiche heeft als doel het driedaagse evenement aan te kondigen, dus moet de basisinformatie duidelijk zijn: – duidelijk leesbaar lettertype – datum, stoeteditie en woordmerk ‘Aalst Carnaval’ moeten goed zichtbaar zijn.
De affiche moet ook buiten Aalst meteen worden herkend als ‘Aalst Carnaval’.

Het ontwerp werkt op meerdere formaten en is het dus vlot inzetbaar op verschillende dragers

Aalst Carnaval keert terug naar de essentie
en is een bonte parade van traditie en erfgoed,

een driedaags feest van alles op zijn kop,
van spot en satire,
voor àlle carnavalisten
dat vorm krijgt vanuit de carnavalsgemeenschap,
met een creativiteit en vakmanschap zoals dat alleen in Aalst te vinden is,
met oog op de toekomst omdat het erfgoed leeft,
én met een portie lef
want het is altijd Anders Bij Ons!
Aalst is toonaangevend als carnavalsstad en profileert zich ook zo!

• De ontwerpen (niet in kader/lijst) mogen worden binnengebracht tussen vrijdag 30 juni en vrijdag 1 september 2023 bij de Uitbalie van het Administratief Centrum (Werf 9)
• De niet-gekozen inzendingen worden tentoongesteld door de stad in het Stedelijk Museum ’t Gasthuys, Oude Vismarkt 13 te 9300 Aalst.

-> Het volledige reglement lees je HIER

Ontwerper Verbrandingspop gezocht!


AKV Beschomt, winnaars ontwerp verbrandingspop 2023

Het emotionele hoogtepunt van onze carnavalsdriedaagse is ongetwijfeld de Popverbranding.
Het is voor carnavalsgroepen dan ook een hele eer om de verbrandingspop te mogen ontwerpen en deze in vlammen te zien opgaan op carnavalsdinsdag.


Elk jaar wordt een nieuwe verbrandingspop ontworpen.
Alle losse en ingeschreven carnavalsgroepen kunnen aan deze wedstrijd deelnemen, net als de prinsenverenigingen erkend door de stad én de Academie voor Beeldende Kunsten.

Geïnteresseerden kunnen zich kandidaat stellen door het deelnemingsformulier (KLIK HIER of verkrijgbaar aan de UiTbalie van het administratief centrum) volledig ingevuld te bezorgen, samen met een ontwerp in maquettevorm (schaal 1/10).


De winnaar staat ook in voor de realisatie van de uiteindelijke verbrandingspop op ware grootte (maximum 1,8 meter hoog, 2,1 meter breed en 4,8 meter lang).
De artistieke vergoeding bedraagt 1 000 EUR.

• De ontwerpen van de Pop kunnen tot en met vrijdag 1 september 2023 worden binnengebracht bij de UiTbalie van het Administratief Centrum (Werf 9).

-> Het volledige reglement lees je HIER

Artikel: ©Team Carnavalaalstkoentje, op basis Persbericht(en) stad Aalst
Foto's: ©Team Carnavalaalstkoentje, ©Eddy Temmerman, ©Silke Hermans & ©Sören Delclef

Het 'afscheid van carnaval 2023' ...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten