Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

donderdag 16 januari 2020

Aalst Carnaval 2020 - Stoetthema De Zieke Zjieratten-Twiekierenniet - 'H!p Hip Hoera! 5 Joor Chipka!'


H!p Hip Hoera! 5 Joor Chipka

Stoetthema's, ook die reeks krijgt zijn jaarlijkse update met 'editie 2020'!

• Wat beelden de groepen uit in de 92e stoet?
• Waarom kozen ze het thema?
• Wat houdt het in?
• Een blik 'achter de schermen'...


Met vandaag aandacht voor AKV De Zieke Zjieratten-Twiekierenniet!


Jens (woordvoerder / ondervoorzitter):
"H!p Hip Hoera! 5 Joor Chipka!
Kort na carnaval volgt meestal al snel een brainstorm. Verschillende ideeën belanden op tafel, het is een wikken en wegen welke een kans krijgen om 'de volgende ronde' te halen...
Zeker niet evident, gezien het grote succes van de “baalekes”.
Toch bleef er één idee overeind, dankzij de unieke covers en wat opzoekwerk. Eenvoudig, typisch Oilsjters en herkenbaar.
Ons stadsmagazine -bron van inspiratie zelfs tot ver buiten onze stadsgrenzen- viert haar 5-jarige bestaan. En zo vonden we een unieke kans om er ons thema van te maken!
5 joor? Da’s al een mooi parcours afgelegd, maar eigenlijk staat het magazine nog maar in de kinderschoenen en is het in volle groei!

Toch bedanken wij Chipka graag voor de afgelopen 5 jaar. 5 jaar nieuws voor en door d’ Oilsjteneers in woord en beeld, in een milieuvriendelijk magazine, voorzien van telkens een unieke, spraakmakende cover."Jens:
"Deze carnaval zetten wij ons stadsmagazine zélf op een piëdestal met de nodige toeters en bellen.
Maar daar zal H!P, de nieuwe mascotte, jullie op tijd en stond nog meer over vertellen. Hij weet als 5-jarige exact, hoe we dit op een gepaste manier kunnen vieren.
Wij gaan met 45 personen in de stoet en lopen in 'deel C', als laatste kleine groep. Uiteraard geven wij het beste van onszelf, om zo goed mogelijk buiten te komen en onze titel van 2019 te verdedigen hé. 😉

Misschien nog een kleine tip voor iedereen die zich samen met ons wil amuseren: pas op wat je doet en zorg voor aangepaste kledij langs de kant van het parcours van de stoet!
Je weet nooit hoe snel je op de cover belandt.
H!p, Hip, Hoera! #Chipka!

Groeten van Jens en De Zieke Zjieratten-Twiekierenniet!"'È valt alle monjen in alle brievenbissen, vol nies en interviews dagge nie meegt missen! De Chipka, das ons stadsmagazine da in woerd en beldj alles oever Oilsjt verteltj. Messching ziede ne foto van a? #Chipka. Oeik H!p – de nieve mascotte – es just 5 joor begot! Ne verjoordag goot mè toeters en bellen gepoort, wie wiltj er e stiksken toort?'

Stoetliedje:LAATSTE 5 JAAR

-> Volledige geschiedenis: KLIK

Carnaval 2019: 'Getj Baalekes' - 1e plaats!


Carnaval 2018: 'Jurypoeppen in de stoet!'


Carnaval 2017: 'Oilsjt in de windj!' - 1e plaats!


Carnaval 2016: 'Awoe!'


Carnaval 2015: 'De groeite kois van de Floeren'


Reportage: ©Carnavalaalstkoentje & AKV De Zieke Zjieratten-Twiekierenniet
Foto's: ©Carnavalaalstkoentje & ©Bjorn Van Ryckeghem

Geen opmerkingen:

Een reactie posten