Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

vrijdag 7 februari 2020

Aalst Carnaval 2020 - Stoetthema A'join - '70 joor Okapi'


70 joor Okapi

Stoetthema's, ook die reeks krijgt zijn jaarlijkse update met 'editie 2020'!

• Wat beelden de groepen uit in de 92e stoet?
• Waarom kozen ze het thema?
• Wat houdt het in?
• Een blik 'achter de schermen'...


Met vandaag aandacht voor AKV A'join!


Gretel (woordvoerder):
"Het idee spreekt voor zich: de populairste en sympathiekste basketbalploeg van onze regio is 70 jaar oud...
Met talenten die opstonden uit de eigen jeugd, met bekende namen die hier doorbraken en met de onvergetelijke momenten van glorie en historische zeges!
Okapi heeft de faam van een gezellige club te zijn, een warme thuis voor zijn vele supporters en een hart te hebben voor basket!

Wij proberen 3 coryfeeën extra aandacht te geven: Frank Van Impe, Chris Copeland en Werner Van Nimmen.
Er waren er nog (vele) anderen, maar we hadden het budget niet om dit jaar deel te nemen bij de grote groepen...
Dus beperken we ons tot 3 personen die wel in het geheugen van élke Oilsjteneer gegrift zijn. Basketgoeroe of niet."Gretel:
"Wat we brengen?
De sfeer van het Forum in de stoet!
Hoe? Wel... Studio One gaat mee met ons! De vaste cheerleaders zijn van de partij en geven het beste van zichzelf.
Wij proberen hen te volgen, maar onze kunstjes zullen net wat eenvoudiger zijn. Maar aan hun tempo? We doen ons best...
Door een passend en origineel kostuum te ontwerpen willen we nog wat meer opvallen ook.

Een vrolijk thema, een stoetliedje dat goed in de oren klinkt, die 3 'iconen' op onze wagen en hopelijk supportert ook het publiek vlot mee... met de club van ons hart.
Benieuwd? Kom kijken op zondag 23 & maandag 24 februari naar onze stoet.
We gaan met 35 enthousiastelingen deelnemen en onze ambities? Zoals de Okapi zelf... Langzaam stijgen we boven onszelf uit. Een paar plaatsjes winst zou het nog plezanter maken uiteraard... Carnaval is ergens ook een 'competitie'...
Groetjes van AKV A'join."


GRATIS naar de carnavalsmatch van Okapi?  

-> Check, like, deel en beantwoord de wedstrijd vanop de Facebookpagina van AKV A'join!!


'Al 70 joor is den Okapi ne kwiëkvoiver van Amerikonsj en oigen Oilsjters talent. We meigen der fier op zen, gans diejen toid on den top in den basket, straf! En gauget de leste joren een betjen minder, awel met eir 70 joor bestoon was’t toid ver een nief bestier. Den Okapi ist er weir kleir veer, de weg nor den top es vedrom ingezetj. Weir van AKV A’join vieren mei mè den Okapi, fier en grosj!'

LAATSTE 4 JAAR

-> Volledige geschiedenis: KLIK

Carnaval 2019: 'Zot Gebosjt'


Carnaval 2018: 'Weir Aven 't Kloin'


Carnaval 2017: 'Liever Carnaval op 't woter dan nen Oiljsterse koter'


Carnaval 2016: 'E weekendje 'wenen' mé ons Ilse'


Reportage: ©Carnavalaalstkoentje & AKV A'join!
Foto's: ©Carnavalaalstkoentje, ©Patrick De Boeck, ©AKV A'join & ©Bjorn Van Ryckeghem

Geen opmerkingen:

Een reactie posten