Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

vrijdag 23 april 2021

*SOAP* Terugblik / Vooruitblik 2020-2021/2022 - Aflevering 46: AKV Beplekt Of Bezoepen

TERUGBLIK / VOORUITBLIK

In deze zesenveertigste aflevering van het zevende seizoen 'Terugblik / Vooruitblik', blijft het concept hetzelfde!

Een vlot gesprekje met een groep over het wel en wee tijdens het vorige carnavalsjaar en een vooruitblik naar de volgende editie...

Twee eenvoudige vragen:

1) Hoe kijk je terug op 2020?
2) Welke weg stippel je uit richting 2021/2022?

Stoetclipje:


'Onze stoet gecensureird, es da de moeite nog weird?'

Interview met Frank!
Frank (voorzitter):
"De voorbereiding zelf verliep zoals alle andere jaren: eerst alles rustig en ‘onder controle’, om dan de laatste dagen toch nog hectisch af te sluiten...😊
De opbouw gebeurde voor het eerst in de werkhallen aan de Hoge Vesten. Nadat we jarenlang op de 'wachtlijst' stonden, kregen we daar (eindelijk) een plaats.

Met ons thema ‘Onze stoet gecensureird, es da de moeite nog weird’ wilden we vooral een positieve boodschap naar buiten brengen over Oilsjt en carnaval.
Een Jood, een Chinees, een zwarte piet, een voil janet en ... Den Dozje zijn meegegaan...
Maar ook een UNESCO-figuur die probeert de 'teugels' van de Ajoin in handen te houden. Onze poppen droegen een 'masker', een laag schmink, een valse neus,... Ze namen een 'rol' aan door zich te verkleden..."Frank:
"Elke figuur was 'iemand anders', een karikatuur. We sloten niémand uit en omarmden graag het positieve van carnaval.
De laatste edities kregen jammer genoeg vooral veel negatieve bijklanken en dat verdienen we niet...

In Aalst is iedereen welkom, wordt nooit iemand specifiek geviseerd en carnaval gaat vooral over lachen met alles en iedereen, in de eerste plaats met onze eigen toestanden in deze ‘charmante’ stad. We vieren het feest om weg te zijn van de dagelijkse sleur."

Frank:
"Carnaval zelf was vooral op zondag nogal ‘stormachtig’. Niet alleen voor ons, maar voor veel groepen denk ik toch wel een heuse belevenis. Al was het jammer dat hierdoor vaak mooie dingen op de wagens en kostuums niet de aandacht kregen die ze verdienden. Zonder mechanieken te gebruiken, zonder volk hoog op sommige wagens...

Wijzelf hadden, jammer genoeg, vooral aan onze eerste wagen schade opgelopen. Maar na een al bij al toch vlotte stoet, zijn we uiteraard de nacht ingedoken en met onze groep hebben we veel plezier beleefd aan onze pompier op het Vredeploin!
Idem op maandag: plezante stoet, ons geamuseerd..."Frank:
"Qua uitslag moeten we eerlijk zijn, we hadden op meer gehoopt dan plek 22. Maar het is wat het is, het ene jaar ga je vooruit, het andere jaar dan weer niet.
Enkele traantjes en troostende pintjes later, kon er alweer gevierd worden en plezier gemaakt.
Na de prijsuitreiking was het feest aan de pompier... Op dinsdag is het dan vooral 'kaffeekes-dag' met de voil janettenstoet."Frank:
"Amper 3 weken na carnaval 2020 kwam corona 'langs' en viel plots onze hobby compléét stil!
Dat was toch even wennen, want eenmaal die periode eraan kwam, voelde je aan alles en iedereen binnen de groep dat er iets niet klopte...

D’hallen dicht, niet werken aan het kostuum... niks!
Hoe dichter carnaval 2021 naderde, hoe moeilijker velen het hadden.
Op carnavalszondag zijn er dan toch enkele leden het traject van de stoet gaan wandelen. Tradiesjes, maar een 'vreemd gevoel' overheerste..."Frank:
"Wat carnaval 2022 betreft zijn er al ideeën, de eerste activiteit met 'smokkel' en 'sjokolat' was een succes en er ligt al een bepaalde planning op tafel wat de andere activiteiten omvat.

Het is vooral bang afwachten hé. Kan het, kan het niet en vooral 'wanneer'?!
Wanneer mogen we starten, elkaar zien, mensen ontmoeten, terug fysiek vergaderen, eens op café gaan...
Hoe sneller we verlost zijn van de pandemie, hoe liever.
Maar, we hopen vooral dat iedereen gezond en wel blijft...

Groeten van AKV Beplekt Of Bezoepen!"

Reportage: ©Carnavalaalstkoentje i.s.m. AKV Beplekt Of Bezoepen

Foto's: ©Cris De Wolf, ©Bjorn Van Ryckegehem, ©Patrick De Boeck & ©Carnavalaalstkoentje

Beplekt Of Bezoepen 2020 via 'Blog 2': KLIK

Geen opmerkingen:

Een reactie posten