Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

zondag 12 januari 2020

Aalst Carnaval 2020 - De Zwisjelmoizen voorspellen met hun Prékiezing ... Yvan als Prins Carnaval?!


VOORSPELLEN DE ZWISJELMOIZEN NIEUWE PRINS?!

Ook dit jaar zochten en vonden De Zwisjelmoizen een nieuwe locatie voor hun unieke Prékiezing.

Het concept is eenvoudig: een 'oeroude' verkiezing met alles 'erop en eraan!'
Café De Beiaard zat dan ook stampvol om deze traditie alle eer aan te doen!


Karel (voorzitter):
"De bedoeling van dit feestje?
'Gelek As Vroeger': een verkiezingsavond net na het Driekoningenfeest van de stad Aalst. De prins van vorig jaar, een heleboel andere prinsen en de kandidaten-Prins 2020 zingen.
De supporters van beide teams laten zich horen en zijn massaal aanwezig.
Tenslotte sluiten we af met een stemming. Jawel, een bolleke kleuren op papier!
Ik geef toe: er werd 'bedroegen op groete school'...

Het was dit jaar bijzonder spannend! Er werden honderden stemmen uitgebracht, maar de uitslag bleek een nek-aan-nekrace.
Volgens sommigen is het daarom nog niet helemaal duidelijk wie zal winnen over twee weken...
Maar de winnaar bij ons?
Die wint nochtans al sinds de eerste editie in 2009 ook de échte Prinsverkiezing. Al weet je nooit hé?!
Proficiat alvast aan Yvan De Boitselier!
De winnaar van onze Prékiezink!"


SFEERBEELDEN

Reportage: Carnavalaalstkoentje i.s.m. AjoinPedia & AKV De Zwisjelmoizen
Foto's / Sfeerverslag: ©Sören Delclef & AKV De Zwisjelmoizen

1 opmerking:

  1. Nen dikke merci aan iedereen da gekomen is. Oeik alle prinsjen en kandidoaten: merci ver te zingen. En Koentje bedankt voor het verslag. Op noar een fantastische kiezink!

    BeantwoordenVerwijderen