Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

woensdag 13 februari 2019

Aalst Carnaval 2019 - Stoetthema AKV Schie 'dj Oit!: 'D' Oilsjterse Zoo'


'D'Oilsjterse Zoo'

Stoetthema's, ook die reeks krijgt zijn jaarlijkse update met 'editie 2019'!

• Wat stellen de groepen voor in de 91e stoet?
• Waarom kozen ze het thema?
• Wat houdt het in?
• Een blik 'achter de schermen'...


Als negenenveertigste in een (lange) rij, AKV Schie 'dj Oit!!


Nico (voorzitter):
"De ganse stad werd vernieuwd: pleinen, straten, tunnels, een heleboel zaken die op vrij korte termijn gerealiseerd werden.
Toch valt op dat één stadsgedeelte niet in dat plan zit: de site van 'den Amylum'!

Maar daarvoor hadden we 'Over.morgen' nodig, een project met een denktank bekende Aalstenaars, die hun ideeën bundelden en naar de pers brachten.
Eén van de paradepaardjes was wel de zoo van Oilsjt!
Den Amylum omtoveren tot een oase van rust? Met de kinderen naar een dierentuin? Het kan! Want de oppervlakte is ongeveer dezelfde als die van de ... Antwerpse Zoo."Nico:
"Brainstormen over de beestjes, de inrichting en de invulling?
Uiteindelijk hebben WIJ de dieren 'gevangen' voor in de stoet!
Aangezien Steven Van Herreweghe, als mede-auteur dit idee genegen was, mag hij alvast mee!

Aalst is géén charmante, maar een moderne centrumstad dus.
Een tijger, slangen, apen, een papegaai, zelfs everzwijnen en... als lokale 'hoofdattractie': 3 'gemuteerde Denderbeesten': gigantische koppen, maar of ze zo gemeen zijn als ze eruit zien?
We gaan als een soort 'ludieke safari-jagers' in de stoet.
Met veel zin voor humor, maar ook 'budget'..."Nico:
"Als jonge groep, zochten we in ons 3e jaar een betaalbare loods.
Hier in Erembodegem zitten we uiteraard veel duurder dan in de werkhallen.
Daarom werken we inderdaad (een 'wens' van de stad uit), met een deel recyclagefiguren.
Echter één voor één opgeknapt en voorzien van een vers likje verf of bekleding.

Er komen nog wat details bij, we garanderen u een 2-delige wagen, enthousiaste dansers en... een bijpassend stoetliedje!
Was je dilemma op 3 maart de carnavalsstoet? Of toch liever de zoo?
Kom dan toch maar naar de stoet kijken, want onze zoo is een extra, bovendien gratis, attractie!

Groeten van AKV Schie 'dj Oit!"2018


2017


Foto's: ©Carnavalaalstkoentje & ©Bjorn Van Ryckeghem

Geen opmerkingen:

Een reactie posten