Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

donderdag 10 januari 2019

Aalst Carnaval 2019 - Stoetthema AKV Zwisj: 'Mee de droi zotte daugen is ter in Oilsjt volk op oeverschot, weir trekken van de joar nor de broes begot'


'Mee de droi zotte daugen is ter in Oilsjt volk op oeverschot, weir trekken van de joar nor de broes begot'

Stoetthema's, ook die reeks krijgt zijn jaarlijkse update met 'editie 2019'!

• Wat stellen de groepen voor in de 91e stoet?
• Waarom kozen ze het thema?
• Wat houdt het in?
• Een blik 'achter de schermen'...


Als eenentwintigste in een (lange) rij, AKV Zwisj!


Dylan (secretaris):
"In feite komt het er op neer dat wij als groep dit jaar carnaval gaan vieren in Afrika, wel te verstaan niet als 'zwartjes', maar wij trekken naar daar in een Aalsters kostuum, dat wel wat Afrikaans getint is.
De bedoeling is dat wij daar eens laten zien wat carnaval Aalst is.
Alsook nemen wij allerlei attributen mee naar daar om toch op onze manier daar carnaval te vieren.
Wie er ook met ons meegaat is den Dozje, Sarah Smeyers, Caroline Verdoodt en Karim Van Overmeire.
Omdat zij de overwinning te vieren hebben met N-VA en daar samen met ons gaan feesten en jagen..."Dieter 'Steirk' (woordvoerder):
"Hoe we dat gaan uitbeelden? We gaan nog niet alles vertellen, maar rokkenjager Dozje, die op een safari-jeep ligt, met een groot geweer in de handen, is één van de (komische) uitbeeldingen.
Onze andere politiekers? Kom ze op 3 en 4 maart bewonderen op onze wagens!
Ons thema-logo werd ontworpen door Matty en Tarik De Prins, zij ontwierpen ook al eerder het Zwisj-logo en mogen zéker erkenning krijgen als opkomende talenten!

We zijn nog altijd een groep die zich amuseert: cliché, maar als het niet plezant is vanaf de prille voorbereiding, dan komt het niet goed.
Dus op dat vlak is Zwisj steeds bij zijn beginprincipes gebleven, al 27 jaar lang."


Afbraak, september:


Opbouw, januari:


'Steirk':
"We bouwden dit jaar vanaf eind september en om een centje te sparen, werden verschillende stukken herbruikt en aangekocht.
Tenslotte is het nogal verspilling als je dezelfde figuren terug in de stoet brengt, ze opnieuw te (laten) snijden.
Onze hobby komt tot leven: je start met een idee en je bouwt het uit tot een geheel: wagens, kostuums, dans en altijd al héél belangrijk voor Zwisj: het stoetliedje!
Verder eens een pintje drinken en onszelf niet teveel druk opleggen.

Géén 'plosj' in de uitslag voor ogen houden, is mede de sleutel dat we zo lang meedraaien.
Maar een 'deftige plosj', is voor iedereen uiteraard mooi meegenomen, dat gaan we niet ontkennen.
Verder proberen we herkenbaar te blijven: maak een thema niet té complex. Al onze koeien van 2018 zijn verkocht geweest.
Da's goed nieuws, maar ook meer werk: we moesten enkele onderstellen lassen.
Gelukkig beschikken we over de technisch geschoolde mensen in ons team. Op elk vlak heb je in een moderne carnavalsgroep kennis van zaken nodig."


Laswerken, januari:


'Steirk':
"Zwisj en pompier(s), da's een verband dat staande houdt, als rode draad door onze geschiedenis.
Twee van ons, de voorzitter en mezelf, hebben een eigen pompier, die we ter beschikking stellen van de groep. Een Ford F 500 uit 1963 en een Dodge uit 1964.
Met eentje staan we normaal gezien op het Vredeplein tijdens de carnavalsnachten.
Na het vorige carnaval en eigenlijk tot eind september hebben we hard gewerkt om zélf de Ford-pompier te renoveren.
Iets waar we méér dan trots op zijn!

Groeten van AKV Zwisj..."GESCHIEDENIS

Het verhaal van middelgrote groep Zwisj als AKV

We maakten ook over deze groep een mooi overzicht: KLIK

2018


2017


2016


2015


2014


Foto's: ©Carnavalaalstkoentje & ©Bjorn Van Ryckeghem

Geen opmerkingen:

Een reactie posten