Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

woensdag 29 november 2023

Aalst Carnaval - Cyriel Troch voortaan geëerd 'als Nominette' bij élke Voil Janet!

4 van de kleinkinderen van Cyriel Troch

Kleinkinderen van Cyriel Troch brengen een eerbetoon aan hun grootvader.

Als 'Nominette' willen ze hem laten meegaan met élke Voil Janet!

Nina, Roos, Nore, Bram & Toon, kleinkinderen van Cyriel, brengen u groot nieuws!!


Bram:
"Laat ons zeggen dat wij als kleinkinderen van Cyriel hem in de eerste plaats bekeken als 'onze grootvader', die we als kind kenden, in onze jeugd en zelfs wanneer we al volwassen waren.
Een lieve man, waar we zoveel mooie, persoonlijke herinneringen aan hebben.
Hij heeft dan ook de gezegende leeftijd mogen bereiken van 95 jaar, al zal het altijd 'te vroeg' zijn ...

Voor het grote publiek is Cyriel dan weer degene die als 'oudste Voil Janet', trouw meeging in de Janettenstoet en die ze in dié context bewonderden ..."Nore:
"Toen Cyriel overleed op 19 september 2022, kwamen we tot de conclusie dat hij als een soort 'icoon' werd gezien in de carnavalswereld.
Het is écht de bedoeling dat onze grootvader mag verder leven bij de vele Voil Janetten die Aalst rijk is.

We hebben er eigenlijk lang over getwijfeld: 'wat gaan we doen', kunnen we 'iets' laten maken, waardoor we de garantie hebben dat dit niet eenmalig is?
Na wat brainstormen kwam er een idee naar voor om hem blijvend in ere te houden ...
We ontwierpen een Nominette, vooral met de bedoeling dat 'Cyriel, mee op men velle frak' mag, dé slogan waarmee we dit hebbedingetje lanceren!!

Een Nominette is ergens een berekend risico.
Je riskeert enerzijds dat die gaat belanden in de 'verzamelmap' en dat mag, alléén mag die Nominette niet alléén dààr zitten!
Daarom kozen we een aandenken dat steeds voorhanden zal zijn en in grote getale gemaakt kan worden.
Zijn die Nominetten toch uitverkocht, dan bestellen we er opnieuw bij!
Zo kan Cyriel altijd mee in de Voil Janettenstoet, want da's eigenlijk het ultieme doel!!"'Cyriel, mee op men velle frak'!

Nore:
"Wie graag een Nominette wil, zal deze altijd kunnen verkrijgen!

We zien het gewoon voor ons: 'ge hebt een nieuwe frak', 'op café is de Nominette verloren', of 'ze is stuk om één of andere reden' (de hond heeft erop geknabbeld)?
Je zal ten alle tijde weer een nieuwe kunnen bestellen!
Zolang we die continuïteit kunnen behouden, zijn we gelukkig."Mooie karikatuur!

Roos:
"We kozen dan ook voor een duidelijk herkenbare karikatuur, een kolfje naar de hand van Prins Dennis De Wolf (waarvoor langs deze weg nog eens onze oprechte dank).
Onze grootvader staat erop afgebeeld zoals hij was: het typische hoedje met de bloemen, de roodgeschminkte kaken en lippen, de 'pariek' en uiteraard nog een zichtbaar stukje 'velle frak'.

Je mag die Nominette ook prikken op de koesj, je lampadeir, je hoed, ...
Zolang je maar Cyriel mee hebt, zo leeft hij verder.
Als het aan ons ligt, willen we graag dat Cyriel jaar in, jaar uit, mag blijven meegaan op carnavalsdinsdag.
We hopen dat zijn Nominette bij de 'standaarduitrusting' op dinsdagnamiddag mag behoren.
Dan is onze droom werkelijkheid geworden!"Slechts 2 euroloekes én steun een goed doel!

Bram:
"We vragen 2 euro per Nominette.
Het is niet onze bedoeling om winst te maken met deze verkoop.
Wat er uiteindelijk over blijft, zal later geschonken worden aan een goed doel.
Het moet een positief verhaal worden over een man die altijd 'zèn Oilsjt' en de Voil Janetten een warm hart toedroeg!

In tijden dat de Voil Janet het moeilijk had om te 'overleven' (in de jaren 80 was de traditie bijna helemaal aan het verdwijnen), bleef Cyriel vastberaden meegaan als traditionele Voil Janet.
Zo inspireerde hij meerdere mensen om toch 'Doist'ndagrebel' te worden, maar dan wél op de juiste manier, met alles erop en eraan."


Danny Van Belle: Laatste keer Voil Janet, Cyriel in 2015


Sinds 1936

Bram:
"Sindsdien is de traditie van de Voil Janet aan een énorme revival bezig, met nu zelfs volledige generaties die meestappen: van kind tot (groot)vader!
Dit jaar ging Cyriel zijn achterkleinzoon (7jaar) voor de eerste maal mee, dat zou hij natuurlijk super gevonden hebben.
De stoet omvat tegenwoordig duizenden deelnemers en dat is mede het resultaat van mensen zoals Cyriel, die er indertijd hun schouders onder gezet hebben.

Zo bleef Cyriel Troch trouw Voil Janet van 1936 tot en met 2015.
Goed weer, slecht weer, mooie en (veel) mindere tijden; Voil Janet ben je voor altijd!!"Praktisch

Bram:
"We gaan iedereen via een Google Forms-formulier https://bit.ly/CyrielNominette (voorzien van een rekeningnummer) de kans geven om die Nominetten te bestellen.
De afhaalmomenten vind je daar ook terug.
Op die manier kunnen we in realtime zien hoeveel Nominetten er verkocht werden en of er nog voldoende in stock zijn.
Ook met Carnaval zullen we Nominetten bij hebben; je zal ons wel vinden
😉

Voor vragen kan je ons ook steeds bereiken op volgend e-mailadres:
nominettecyriel@gmail.com

Wanneer we tijdens de Voil Janettenstoet merken dat onze grootvader opnieuw 'meegaat', dan is ons concept geslaagd en zijn we 'fier & grosj'.

Alvast bedankt en tot met 'de daugen'!
'De kleinkinderen van Cyriel Troch' ...Artikel: ©Team Carnavalaalstkoentje & ©Sören Delclef i.s.m. 'De kleinkinderen van Cyriel'
Foto's: ©AjoinPedia, ©'De kleinkinderen van Cyriel', ©Danny Van Belle & ingestuurde foto's.

Sinds de carnavalsbeurs van 2022, prijkt een portret van Cyriel op de Carnavalswerkhallen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten