Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

donderdag 11 april 2019

*SOAP* Terugblik / Vooruitblik 2019-2020 - Aflevering 11: AKV Pertotal


TERUGBLIK / VOORUITBLIK

In deze elfde aflevering van het zesde seizoen 'Terugblik / Vooruitblik', blijft het concept hetzelfde!

Carnavalaalstkoentje contacteerde (opnieuw) de groepen, of kreeg spontaan al de medewerking!


Twee eenvoudige vragen:

1) Hoe kijk je terug op Carnaval 2019?
2) Een blik op de toekomst... ...2020?

Stoetclipje:'De stroid om 'n iesten in de stoet speltj em ni af in 't veldj, mor droit om den barong mè 't mieste geldj!'

Interview met Jens!


Jens (woordvoerder):
"Carnaval 2019 was voor ons weer een topeditie!
Door het harde werk van onze leden waren we de week voor Carnaval al zo goed als klaar om buiten te rijden, mits wat kleine technische probleempjes de laatste dagen/dag voor carnaval.

We stonden zondag met volle moed en met veel plezier op de vorming om aan onze stoet te beginnen.
Dit is waar we het hele jaar voor werken! Dat zag je ook in de stoet zelf, onze dansers hadden zeer veel plezier! Het was, denk ik toch, één van de meest intensieve dansen van de ganse stoet."Jens:
"En toch hebben onze leden hun stoet uitgedanst, zonder stoppen of 'klagen' Zelfs bij het wegvallen van muziek en licht ter hoogte van het 'klein parkje' (Astridpark), zijn we blijven verder het beste van onszelf geven.
 

Gelukkig konden onze elektriciens het probleem zeer snel oplossen, waardoor het praktisch niet opviel dat we een klein beetje pech hadden.
Voor de rest is de zondagstoet vlot gegaan, met als hoogtepunt de Grote Markt. Daar zijn er wat traantjes gevloeid bij het zien van dansers en wagen, een moment van fierheid!"Jens:
"De maandagstoet is verlopen zonder al te veel problemen en dus terug het nodige plezier.
's Avond het moment waarop je de prijs te horen krijgt.

Ik had vorig jaar gezegd dat we dit jaar wat beter wouden doen en dat hebben we ook gedaan! Het was misschien wel maar één plaatsje winst, maar toch het is beter 😊
Onze uitslag lieten we zeker niet aan ons hart komen, want als groep waren we fier op wat we verwezenlijkt hebben.
De commentaar van de mensen langs de kant was héél positief, wat ons veel meer deugd deed dan die 8e plaats zelf."Jens:
"Hoe onze feestnachten waren? Ik denk iedereen die Pertotal wat kent, weet dat we ons -overal waar we komen- smijten en ons amuseren als één grote famillie!
Dat was met carnaval zeker niet anders... Met als enige verschil dat we nu onze eigen pompier ter beschikking hadden, wat de groepssfeer en het plezier nog meer heeft bevorderd.
Als bestuur willen we elk lid bedanken voor het afgelopen jaar: voor jullie inzet, jullie vriendschap en voor jullie vertrouwen in ons!"


2020


Jens:
"Volgend jaar is het voor ons een feestjaar, want Pertotal bestaat 40 jaar!
Het C-gedeelte bij de Grote Groepen openen als jubilerende groep, is iets wat we niet zomaar zullen laten voorbijgaan.

Ik spreek denk ik voor heel de groep, als ik zeg dat waarmee we dit jaar onze stempel wilden drukken,
nog maar een begin is.
Eens laten zien aan de buitenwereld, waartoe we als jonge groep in staat zijn!

Carnaval 2019 is geëvalueerd en achter ons gelaten en we zijn al volop bezig met carnaval 2020.
Met nogmaals 15 leden erbij en onze harde kern van jeugd en ervaren ouderen samen, zijn we klaar om van 40 jaar Pertotal een topeditie te maken.

Groetjes,
AKV Pertotal!"Geplande evenementen:

• 4 & 5 mei: balletjesfestijn in SBS De Duizendpootjes
• 15 augustus: 2e Eendjesrace op de Dender t.h.v. het Werfplein
• 17 augustus: Nacht van de waterpistooltjes in de Sint-Annazaal
• 5 & 6 oktober: Steakfestijn in SBS De Duizendpootjes


Reportage: ©Carnavalaalstkoentje i.s.m. AKV Pertotal

Foto's: ©Carnavalaalstkoentje & ©Cris De Wolf

Geen opmerkingen:

Een reactie posten