Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

donderdag 1 februari 2024

Aalst Carnaval 2024 - Stoetthema AKV Lekken En Plekken - 'De Kloizen zitj vol mé roike loizen'

'De Kloizen zitj vol mé roike loizen'

Op weg naar Aalst Carnaval 'editie 2024' geven wij alle stoetthema's prijs!

• Wat beelden de groepen uit in de 94e stoet?
• Waarom kozen ze het thema?
• Wat houdt het in?
• Daarbovenop krijg je een interview & een blik 'achter de schermen' ...


Vandaag aandacht voor Middelgrote Groep AKV Lekken En Plekken!
Cindy:
"Om het budget rond te krijgen geven we elk jaar 2 eetfestijnen, worden we gevraagd op 'buitenstoeten' en staan we op de avondmarkt van Moorsel (ons lokaal Tipken is daar ook).
Het is Femke die met het thema-idee op de proppen kwam.
De Kloizen roepen bij vele Aalstenaars nog altijd mooie herinneringen op.

Zo was het vliegplein een aantrekkingskracht, vooral dan tijdens het weekend.
Je kon er ook terecht voor een heuse airshow en dat bracht ons al een hoop inspiratie op, over de 'uitwerking'."Cindy:
"Gedurende het tussenseizoen waren we bijna elke woensdag aanwezig.
De wagen van de vorige stoet werd verkocht, zodat we al vrij vlug aan de 'kleine vliegers' konden beginnen.
Dat zijn ook de énige die nog uit isomo zijn.

Eerst zochten we in historische boeken naar prototypes, nadien werden die vergroot tot de schaalmodellen die wij zouden gebruiken.
Door onze voorzitter en verschillende helpende handen uit de groep, werd beslist om niet alleen een 'authentiek thema' te brengen, maar eveneens de uitwerking totààl anders te realiseren.

Hierdoor krijg je dit jaar géén bombastische wagen vol poppen, maar zie je vliegtuigen uit ... hout.
Er werd al wat 'gezaagd' in hal 4!
🤣
Aanvankelijk dachten we enkel de grote vliegtuigen te maken, maar inmiddels leggen we ook de link met de huidige 'Kluizen'.
Daardoor zie je ook de poort (en een paard) van de manege, een golfer en de startbaan van het vroegere vliegveld."Cindy:
"Door de fijne en tijdsverslindende uitwerking én de materiaalkost, kozen we voor slechts één wagen dit jaar, aangevuld met een duwkar.
Tegelijk is dit misschien de aanzet dat anderen inspireert om ook eens voor alternatieven te kiezen, buiten isomo om.

Wij zijn in onze fantasie de rijke piloten die de vroegere Kluizen (het vliegveld) en de huidige vorm (ontspanning voor wie er warmpjes inzit) met elkaar verbinden.
Er komt zelfs een heus wijndomein met druivenranken.

Bij LEP zitten alle leeftijdscategorieën samen: ons jongste lid is er 6, de 'oudste' is voorzitter Luc met zijn 64 jaar (al is 'oud' een foute woordkeuze
😉 ...).
Verder is er een 'jeugdkern' tussen 18 en 25 jaar.
Toch voel je een vlotte samenwerking: wie iets wil leren, krijgt daar alle kansen toe en de boog is niet altijd gespannen .
We gaan met 35 in de stoet (deel A, nummer 15) en de ambities zijn: amusement, veel nachtelijk plezier, een vlotte stoet en een 'eerlijk oordeel' van de jury.

Maar op zich zijn er geen grote verwachtingen: we hebben geprobeerd om dit jaar milieuvriendelijk(er) en op alternatieve manieren te werken.
Als carnavalsgroep bezoeken we graag de 'Kaffeikes', al zal de jeugd wel eens op de pleinen rondhangen.

Groeten van AKV Lekken En Plekken en ja, de roddel klopt!
We zullen af en toe goudstukken 'verliezen', want 'De Kloizen zitj vol mé roike loizen'!"Laatste 5 stoeten

-> Volledige geschiedenis: KLIK

Carnaval 2023: 'Tes Altoid Pret In Dozje Zèn Kabinet'
Carnaval 2020: 'Tis Nen Boel Met De Poel'
Carnaval 2019: 'Weir Zén Gegroeid!'
Carnaval 2018: 'Stem vér de nieve partoi WboZ'
Carnaval 2017: '15 jaar LEP. Het was niet altijd simpel maar we slagen met vlag en wimpel'
Reportage: ©Carnavalaalstkoentje i.s.m. ©AjoinPedia & AKV Lekken En Plekken
Foto's: ©AjoinPedia, ©Carnavalaalstkoentje, ©Cris De Wolf, ©Patrick De Boeck, ©Bjorn Van Ryckeghem & ©AKV Lekken En Plekken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten