Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

vrijdag 8 januari 2021

CD-seizoen 2020-2021 - USB Ewa Bekost - Volume 5: 'Weir Steken Em Derin (In De Bis) – Den Blikken Jubilee'

VOLUME 5

Het drietal Kris, Stijn en Tjen, hebben hun 5e muzikale project klaar! Als Ewa Bekost zijn ze ondertussen een begrip geworden!

We kregen een woordje uitleg over 'Den Blikken Jubilee'

Ewa Bekost:
"In december 2016 zagen we als het toenmalige 'Bekanst Bekost' het levenslicht.
Als drie vrienden (Kris Van De Velde, Stijn Van der Heyden en Tjen Soete) die reeds regelmatig voor carnavalsgroepen en kandidaat-prinsen liedjes schreven beslisten we om materiaal dat in de kast bleef liggen onder eigen beheer uit te brengen.

Na een naamsverandering naar Ewa Bekost in 2017 en 4 projecten later, blijven we ook in het coronajaar vasthouden aan het uitbrengen van een nieuwe USB.
Als Bekanst Bekost waren we ook de eerste Aalsterse groep die hun liedjes niét uitbracht op CD, maar op USB. Een revolutionaire verandering voor de carnavalsmuziek..."


In deze reeks:

• 2017 : Stekter Em In (met o.a. “Trappet Tein Af” en “Ik Ben Van Oilsjt”)
• 2018 : Stekt Ze Der In (met o.a. “Zwette Tannen” en “E Eet Da Slim Bezieng”)
• 2019 : Stekter Em Nie In – Onlaain – 10 liedjes gratis te downloaden op www.ewabekost.be (met o.a. “Lotj Mor Brannen” en “Zate Bakkes”)
• 2020 : Stekter “Hans” In (met o.a. “Zjannetteparade” en “Een Voil Jeannet Es Giejn Travestie”)
• 2021 : Weir Steken Em Derin (In De Bis) – Den Blikken Jubilee

Ewa Bekost:
"We hadden deze zomer verschillende ludieke en creatieve ideeën bij elkaar gesprokkeld om ons nieuw project in de verf te zetten.
Allerhande regels en wetten laten dit echter niet toe. Daarom kozen we ervoor om onze USB LIVE voor te stellen op de radio.
Vrijdag 8 januari was er 'Den Blikken Jubilee – Ewa Bekost Show' op Oilsjt Mjoezik.

Op deze manier proberen we het Aalsterse volk te bereiken en te tonen dat ook in dit carnavalsloze jaar de ziel van ‘vastelauved’ blijft bestaan. Sommige liedjes gaan nog steeds over 'onze carnaval', maar tevens brengen we wat zelfspot en een emotioneel nummer voor iedereen die een vriend(in) verloren heeft... We hopen natuurlijk om in 2021 nog eens voor publiek te kunnen optreden."


USB te koop vanaf 08/01, 20u. via de website aan 15 euro/USB, goed voor 16 (!) nieuwe carnavalsnummers.

Na de bestelling zal de USB 'coronaproof' in de brievenbus worden geleverd!
TRACKLIST

1. Onzen USB
2. Nen Blikken Jubilee
3. Getraat Mè Carnaval
4. Legter Aan’ Neis Ten Boi
5. Het Beste Van De Streik
6. Verwenneroi
7. Joren Vliegen Rap Verboi
8. Den Challenge
9. Versleiten
10. T’es 3 Daugen Vastelauved
11. Juanita
12. Mademoiselleken
13. Brannen Assek Pis
14. We Zellen Wel Zieng
15. 4 Pintjes Besteldj
16. Nen Oilsjteneer Es Iet Oordeg

Reportage: ©Carnavalaalstkoentje i.s.m. Ewa Bekost

Foto's: ©Silke Hermans + ©Ewa Bekost

Geen opmerkingen:

Een reactie posten