Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Eirg, Bedesterd, De Schoitkitten en Pladasj wonnen élk in hun categorie! // De blog staat vol sfeerverslagjes: vanaf de 'Voorbereiding' en ons bezoek bij ALLE 71 de AKV's tot en met de Popverbranding en het 'Slotartikel', maar ook alles wat erna kwam van 'Prijsuitreikingen' // Volg ook ons YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes, maar ook de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! // Op 5, 6 & 7 april genoot de Orendwoik van hun 41e Arendcarnaval, onder leiding van Prins Nico! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie zonder stoppende AKV's, is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! // Steve van Carnavalskantine Halle 13 neemt afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval: aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!'

zondag 17 december 2023

Timo Van Lathem is de 7e Prinsj Kantine!

De Prins Kantine verkiezing was toe aan de 7e editie!

'Kleinste' verkiezing heeft de 'Grootste scepter'!

Op zaterdag 16 december werd Timo de 7e Prins Kantine ...
Deze titel moét je verdienen!

Wie dacht dat de 'magie' van deze kleinschalige, maar -lokaal- zo belangrijke verkiezing voorbij was, heeft het fout ...
Onder impuls van Steve De Backer én zijn team juryleden, kregen de aanwezigen een legendarische, volkse avond voorgeschoteld.

De meest unieke en vooral ludieke strijd om dé 'Amusementsscepter van Vlaanderen', is tegelijk een onvervalste 'opdrachtencompetitie', een spel vol lachsalvo's en de betere 'Oilsjterse satire!'

Bij elk spel is er een winnaar en een verliezer en dat is hier niet anders...

Het werd een geslaagde avond, waarbij uiteindelijk Timo (AKV Gratietanders) tot 7e Prins Kantine gekroond werd, hij haalde het van Jelina (AKV De Zjieverleppen)!
Hij is de opvolger van Jona, Sven, Tim, Steve, Kenneth & Arjo en mag een jaar lang met de 'grootste scepter van Oilsjt' pronken!

De opdrachten waren erg divers!

Steve De Backer:
"Het was opnieuw een geslaagde avond.
Prins Kantine is een verkiezing die zich vooral focust op plezier en amusement, maar er zijn ook diverse 'proeven' voorzien..."


🛎 25% punten op vaste opdrachten (drankproef / video-opdrachten / quizvragen via video-interviews / en 'Ik heb het u letterlijk gezegd-vragen')
🛎 25% via stemming (stembiljet)
🛎 50% show gedeelte (playback / live)
Prins Kantine Timo:
"De avond zelfs is gevlogen!
Het werd een toffe, leuke, overdonderende belevenis ...

Enkele proeven waren hilarisch: uit een bak met bloem zoveel mogelijk Frangipannekes halen.
Bij de theorie zaten vragen over carnavalsgroepen, de prijs van drankjes in 't kantine, personen herkennen aan de hand van foto's enz.
De drankproef bestond uit het herkennen van 'welke drank en aantal graden' er in een bekertje zat (3 bekers, 3 verschillende drankjes).
Spannend was het wel!

We mochten daarna ook 'ons showken' opvoeren met zowel een playbkack, als een livegedeelte.
Ik heb er écht van genoten!

Beide kandidaten hadden véél respect voor elkaar.
Je moet het maar doen, voor zoveel volk het beste van jezelf geven, is minder eenvoudig dan je denkt.
Ik dank dan ook de organisatie, mijn team, mijn maten, mijn carnavalsgroep en zeker ook mijn mede-kandidate Jelina voor deze méér dan geslaagde ervaring!
Voor mij is het een droom die uitkomt!!"


Beide kandidaten voeren een zelfs 'campagne'...


Verdiende winnaar

Uiteindelijk won Timo het verdict van de jury; hij zegevierde op alle onderdelen.
Maar door de sportiviteit en het vlotte verloop van deze verkiezing, zijn er eigenlijk géén verliezers ...

De grote winnaar is de 'carnavaleske sfeer'!
Wat ooit begon als een 'zot idee', is uitgegroeid tot een héél mooie verkiezingsavond in de Carnavalskantine.





Ook Jelina wordt bedankt voor haar inzet en de plezante show die zij ervan maakte ...


Reportage: ©Steve De Backer & ©Timo Van Lathem, verwerkt door ©Team Carnavalaalstkoentje i.s.m. ©AjoinPedia
Foto's: ©Steve De Backer & ©Timo Van Lathem, ©Sam Wouters & ©Carnavalaalstkoentje

Prins Kantine Timo: de scepter mocht mee gaan slapen ...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten