Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

zondag 17 december 2023

Timo Van Lathem is de 7e Prinsj Kantine!

De Prins Kantine verkiezing was toe aan de 7e editie!

'Kleinste' verkiezing heeft de 'Grootste scepter'!

Op zaterdag 16 december werd Timo de 7e Prins Kantine ...
Deze titel moét je verdienen!

Wie dacht dat de 'magie' van deze kleinschalige, maar -lokaal- zo belangrijke verkiezing voorbij was, heeft het fout ...
Onder impuls van Steve De Backer én zijn team juryleden, kregen de aanwezigen een legendarische, volkse avond voorgeschoteld.

De meest unieke en vooral ludieke strijd om dé 'Amusementsscepter van Vlaanderen', is tegelijk een onvervalste 'opdrachtencompetitie', een spel vol lachsalvo's en de betere 'Oilsjterse satire!'

Bij elk spel is er een winnaar en een verliezer en dat is hier niet anders...

Het werd een geslaagde avond, waarbij uiteindelijk Timo (AKV Gratietanders) tot 7e Prins Kantine gekroond werd, hij haalde het van Jelina (AKV De Zjieverleppen)!
Hij is de opvolger van Jona, Sven, Tim, Steve, Kenneth & Arjo en mag een jaar lang met de 'grootste scepter van Oilsjt' pronken!

De opdrachten waren erg divers!

Steve De Backer:
"Het was opnieuw een geslaagde avond.
Prins Kantine is een verkiezing die zich vooral focust op plezier en amusement, maar er zijn ook diverse 'proeven' voorzien..."


🛎 25% punten op vaste opdrachten (drankproef / video-opdrachten / quizvragen via video-interviews / en 'Ik heb het u letterlijk gezegd-vragen')
🛎 25% via stemming (stembiljet)
🛎 50% show gedeelte (playback / live)
Prins Kantine Timo:
"De avond zelfs is gevlogen!
Het werd een toffe, leuke, overdonderende belevenis ...

Enkele proeven waren hilarisch: uit een bak met bloem zoveel mogelijk Frangipannekes halen.
Bij de theorie zaten vragen over carnavalsgroepen, de prijs van drankjes in 't kantine, personen herkennen aan de hand van foto's enz.
De drankproef bestond uit het herkennen van 'welke drank en aantal graden' er in een bekertje zat (3 bekers, 3 verschillende drankjes).
Spannend was het wel!

We mochten daarna ook 'ons showken' opvoeren met zowel een playbkack, als een livegedeelte.
Ik heb er écht van genoten!

Beide kandidaten hadden véél respect voor elkaar.
Je moet het maar doen, voor zoveel volk het beste van jezelf geven, is minder eenvoudig dan je denkt.
Ik dank dan ook de organisatie, mijn team, mijn maten, mijn carnavalsgroep en zeker ook mijn mede-kandidate Jelina voor deze méér dan geslaagde ervaring!
Voor mij is het een droom die uitkomt!!"


Beide kandidaten voeren een zelfs 'campagne'...


Verdiende winnaar

Uiteindelijk won Timo het verdict van de jury; hij zegevierde op alle onderdelen.
Maar door de sportiviteit en het vlotte verloop van deze verkiezing, zijn er eigenlijk géén verliezers ...

De grote winnaar is de 'carnavaleske sfeer'!
Wat ooit begon als een 'zot idee', is uitgegroeid tot een héél mooie verkiezingsavond in de Carnavalskantine.

Ook Jelina wordt bedankt voor haar inzet en de plezante show die zij ervan maakte ...


Reportage: ©Steve De Backer & ©Timo Van Lathem, verwerkt door ©Team Carnavalaalstkoentje i.s.m. ©AjoinPedia
Foto's: ©Steve De Backer & ©Timo Van Lathem, ©Sam Wouters & ©Carnavalaalstkoentje

Prins Kantine Timo: de scepter mocht mee gaan slapen ...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten