Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

vrijdag 15 oktober 2021

Aalst Carnaval 2022 - Tes Ter Oever lanceert “Poesjakken”: Oilsjters kaartspel met ode aan lokale figuren!

POESJAKKEN

AKV Tes Ter Oever brengt Oilsjterse kaarten tot 'leven'!

Oilsjterse figuren sieren kaartspel


AKV Tes Ter Oever stelde op vrijdagavond 8 oktober in De Kat op het Vredeplein hun Oilsjters kaartspel voor met de eigenzinnige naam 'Poesjakken'.

'Poesjakken' is een echt Oilsjters woord en betekent 'plagen,treiteren, enz…', meteen is dat de rode draad in het spelletje.
De figuren zijn bekende Oilsjteneers.
Zo herken je Koizer Kamiel als 'Heer', een Voil Janet als 'Dame', de Ajoinboer als 'Boer' en burgemeester D'Haese (Dozje) is de 'Joker' van het kaartspel.AKV Tes Ter Oever:
"Als carnavalsgroep wilden we met iets 'nieuws' en origineels op de proppen komen.
Het kaartspel op zich bestaat en heeft de tand des tijds overleefd.
Ook vandaag zijn er mensen die belotten, wippen, zottenjagen, hartenjagen...
Maar een lokale versie van het kaartspel, da's toch een unicum!

Met 'Poesjakken' vonden we een tof spelletje uit! De spelregels zitten in het doosje, zowel in het Oilsjters, als in het A.N. Je kan 'Poesjakken' een beetje vergelijken met UNO...
Daarnaast kan je het ook als een gewoon kaartspel gebruiken.

Het kaartspel met bijhorende Nominette kost 12 euro.
We brachten 8 verschillende Nominetten uit, dus de verzamelaar die écht alles wil, zal 8 doosjes moeten aanschaffen: uw garantie voor jarenlang kaartplezier (lacht)."


Poesjakken is te verkrijgen bij de leden van AKV Tes Ter Oever (op woensdag in Hal 10), Lavaprint, Gazet van de K, Las Fiestas, Liebaut, Café De Kat en Dranken Picqueur.
Reportage: ©Carnavalaalstkoentje

Foto's: ©Patrick Barrez / ©Oilsjt Een Weireldstad & ©Team Carnavalaalstkoentje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten