Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

vrijdag 19 oktober 2018

Aalst Carnaval 2019 - Stoetthema AKV Om En Vedrom: 'In Iederen Visbokal Zitj Er Wel Ne Kwal'


'In Iederen Visbokal Zitj Er Wel Ne Kwal'

Stoetthema's, ook die reeks krijgt zijn jaarlijkse update met 'editie 2019'!

• Wat stellen de groepen voor in de 91e stoet?
• Waarom kozen ze het thema?
• Wat houdt het in?
• Een blik 'achter de schermen'...


Als zesde in een (lange) rij, AKV Om En Vedrom!


Toon:
"In iedere vereniging, groep of partoi. Zitj er wel nen auverechten, iejnen da alle goei ideeën dwarsboeimt en stokken in de wielen steekt. Als iederiejn volledig achter een idee stoot, komt dienen auverechten me een ander gedacht af...
Ge kintj da vergeloiken me de zjie, want de zjie zit vol me vissen en bistjes die met de stroeim meegoon, mor in iedere visbokal zitj er wel ne kwal!

Iedereen die in Oilsjt wel eens iets dwarsboomt en zich ook wel is als 'ne kwal' gedraagt, zou zijne kop wel eens kunnen weer vinden op onze wagen of in ons kostuum.
We hopen zoals ieder jaar iets schoon te brengen en we hopen om de mensen langs de kant ook te doen lachen.
Er zullen veel bistjes uit de zjie te zien zijn met op de voorgrond natuurlijk de kwallen... want in iedere visbokal zitj er wel ne kwal!"


• Om En Vedrom, selfie 2018:


Toon:
"Het is niet specifiek op de politiek bedoeld, al vinden we dat er daar ook wel enkele ambetanteriken of kwallen zitten...
Onze plaats is niet het allerbelangrijkste, maar top 15 zouden we toch willen halen.
Het grootste doel is ons en het publiek te amuseren 😉
We zijn met veel nieuwe leden, in totaal gaan we met 44 in de stoet!
We zullen dus in elk geval opvallen met zoveel dansers...
Je kunt ons op zondag 3 maart vinden in het C-gedeelte.

Met de groeten van AKV Om En Vedrom!"GESCHIEDENIS

Het verhaal van kleine groep Om En Vedrom als AKV

We maakten ook over deze groep een mooi overzicht: KLIK

2018


2017


2016


2015


2014


Foto's: ©Carnavalaalstkoentje, ©Bjorn Van Ryckeghem & AKV Om En Vedrom!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten