Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

maandag 22 maart 2021

Aalst Carnaval - AKV Schiefregt'Oever heeft zijn eigen, blond bier 'Schieveke (Oilsjt)' uitgebracht!

'Schieveke', het biertje van SRO!

Carnavalsgroep zocht en vond het ideale recept van een heerlijk biertje!

Een vlot gesprekje met een groep die van dit nieuwe biertje een blijvertje wil maken!
Stijn (voorzitter):
"Het verhaal begon net voor de 2e 'semi-lockdown'...
We mochten ons eetfestijn niet laten doorgaan, dit was meteen een serieuze streep door de rekening.
In tussentijd kregen we goed nieuws van de stad, ze gaven alle groepen een 'gemiddeld prijzengeld' voor 2021.
Zoals je weet (of niet weet) staat onze hangar 'privé', dus betalen we flink meer huur dan de AKV's aan de Hoge Vesten.

Met een nieuw bestuur waait door de groep een frisse wind.
We kregen reacties op onze oproep tot nieuwe leden en staan klaar om 'erin te vliegen', eenmaal de coronasoap dat toelaat.
De ideeën voor extra inkomsten werden één voor één geanalyseerd en het brengen van 'iets origineels én kwaliteitsvol' haalde het. Ook wij brengen ons eigen biertje op de markt!! Het succesvolle Kamiel-bier was ons niet ontgaan, maar wij leggen graag de nadruk op carnaval.

Vandaar dat het etiket de band met onze groep uitstraalt én met Aalst: een belfort, het logo van SRO en een knipoog naar vastelauved.
Toch is het de bedoeling dat dit jonge bier een blijvertje is.
Officieel heet ons biertje 'Schieveke Oilsjt'! Via de groepsleden, café Parking en bestellingen op de 'eigen' website van het bier, zal het verkrijgbaar zijn."


Ook Prins Werner lust een 'Schieveke'!
Welk soort bier mag je verwachten?

Stijn:
"Schieveke is een speciaal blond biertje, met hergisting op fles en een alcoholpercentage van 7.1°.
Kwaliteisbier, gebotteld in flessen van 33 cl en te verkrijgen in verschillende 'formaten': een 'bak' van 24, of per 6 flesjes. Je besteld ze, al dan niet, vergezeld van het 'Schieveke glas'! Want we lieten ook een glas met het 'Schieveke Logo' ontwerpen!

We vonden een kleine, jonge en dynamische brouwerij die vol enthousiasme meeging in het proces om ons bier te creëren!
De spanning was uiteraard te snijden toen we voor het eerst het eindresultaat konden proeven: een zalig blond biertje, met toch ook een licht troebele touch.
Het smaakpalet is zacht en tegelijk fris, met voldoende 'zoetzure' inbreng, de afdronk geeft zelfs een 'agrum'smaak.
Dit alles zorgt dat het vlot doordrinkt, je proeft niet dat dit een 'iets zwaarder' bier is.

Nog een groot voordeel: zowel mannen als vrouwen kunnen hier perfect van genieten.
Het is niet enkel voor de meerwaarde-bierdrinker ongetwijfeld een 'topper', maar ook voor de levengenieter, voor de (groot)vader, voor de mama, kortom voor de hele familie.
Al het goede van een lekker biertje zit erin samengevat en dat is precies wat wij wilden bereiken."

Geproefd en goedgekeurd!

Stijn:
"We zijn klaar voor onze lancering en om de eerste bestellingen te leveren.
Door het grote succes komt er uiteraard een 2e levering, maar omwille van het exclusieve brouwproces, moeten we daarop nog even wachten.
In de Aalsterse horeca zal Café Parking een hoofdrol spelen: daar zal het te koop zijn en je kan er ook je bestelling(en) afhalen...

En er is nog meer goed nieuws! Onze vaderdagontbijtactie op zondag 13 juni gaat opnieuw door en uiteraard zullen we de papa's verwennen!"

Steun SRO ook via Trooper!

Stijn:
"Wil je SRO steunen op een andere manier?
Dat kan perfect bij uw online aankopen bij zeer veel bedrijven of diensten!
Ga VOOR je je aankoop begint langs bij Trooper: selecteer 'Schiefregt'Oever' uit de verenigingen en koop daarna 'wat je maar wil'. Een groot aantal online-spelers werkt hieraan mee en zonder énige meerkost, verdienen ook wij een centje door een extra procentje dat die bedrijven via Trooper uiteindelijk aan ons schenken."

Reportage: ©Carnavalaalstkoentje i.s.m. AKV Schiefregt'Oever

Foto's: ©AKV Schiefregt'Oever & ©Carnavalaalstkoentje

Geschiedenis: KLIK

Geen opmerkingen:

Een reactie posten