Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

woensdag 18 september 2019

*SOAP* Terugblik / Vooruitblik 2019-2020 - Aflevering 55: AKV Tes Ter Oever


TERUGBLIK / VOORUITBLIK

In deze vijfenvijftigste aflevering van het zesde seizoen 'Terugblik / Vooruitblik', blijft het concept hetzelfde!

Carnavalaalstkoentje contacteerde (opnieuw) de groepen, of kreeg spontaan al de medewerking!


Twee eenvoudige vragen:

1) Hoe kijk je terug op Carnaval 2019?
2) Een blik op de toekomst... ...2020?

Stoetclipje:'In Den Donkeren Altoid Prois'

Interview met Kristof!


Kristof (voorzitter):
"Carnaval 2019 begon bij het kiezen van een goed onderwerp.
Een idee uitwerken en alles zoals gewenst laten verlopen, begint bij een stappenplan: stoetliedje? kostuum? dans? wagen?
Kortom, als alles op papier staat en we praktiseren al deze voorbereidingen, zie je dat groeien en bloeien tot een geheel.
En ik moet zeggen, we waren als één van de eersten klaar met de wagen.
Met dit jaar poppen die we manuaal lieten bewegen en zéér herkenbare figuren.
Drie weken voor carnaval al, konden we beginnen aan de fijnere afwerking en de details.

Ik ben graag op tijd 'af', geen stress als dat niet nodig is. Liever rustig toeleven naar de stoet, dan doordoen tot de laatste minuut.
Ieder zijn keuze daarin, maar zo kun je ook alles volledig uittesten en niks over het hoofd 'zien'..."Kristof:
"... 'Zien', ja, dat was een insteek naar ons thema. Met 'In Den Donkeren Altoid Prois! Lupte in den donkeren in de stoet, tèn valde miëstal in de proizen. Awel, weir loeipen atoid in den donkeren'.
En zo gingen we van start in 'deel A', we hadden er blind vertrouwen in...

Humor en interactie? Kernwoorden en een beoordeling op liefst 40% van de punten. Met daarbij een schitterend stoetliedje van de Floeren, ingezongen door Yvan.
De stoeten zijn perfect verlopen, zelden hebben we ons zo geamuseerd! De spontane lach bij het publiek bewees dat het goed was!
De uitslag is wat hij is... Maar qua ludiek aspect, was het een méér dan geslaagd verhaal."Kristof:
"Ook de carnavalsnachten verliepen perfect.
Wij bij Tes ter Oever hebben onze vaste rituelen: de vaste kaffeekes bezoeken op zondag, gaan eten na de prijsuitreiking op maandag, de verbranding met de groep beleven op het Vredeplein op dinsdag...

Na carnaval doen wij slechts één buitenstoet en da's die van de Arend (uiteraard).
Onze inkomsten halen we uit ons mosselfestijn. Voor wie een hongerken heeft, da's op 27, 28 en 29 september in de Chopin.
En, in januari zal onze jeugd haar tweede spaghettifestijn organiseren."


Arendcarnaval 2019


2020

Kristof:
"Het volgende carnaval nadert zo stilaan.
Thema, proefkostuum en de tekeningen zijn af en voor wie het weten wil: élk jaar willen we vernieuwend zijn!
Ook nu komt er een concept dat totaal anders is dan in 2019 en wat we vroeger brachten...

Nog even geduld. Later stellen we ons thema nog wel eens voor en op 23 februari mag je het resultaat daarvan bekijken in 'deel B' van de 92e Aalsterse carnavalsstoet!

Groeten van AKV Tes Ter Oever!"Reportage: ©Carnavalaalstkoentje & AKV De Zwiejtzoel'n
Foto's: ©Carnavalaalstkoentje, ©Hans Stieperaere, ©Bjorn Van Ryckeghem & ©Patrick De Boeck

Geen opmerkingen:

Een reactie posten