Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

donderdag 11 juli 2019

Aalsters Ambassadeur Miguel Stas brengt stadsvertelling 'Gent op zen Oilsjters'


GENT OP ZEN OILSJTERS

Stadsvertelling over de banden tussen beide steden.

In de reeks 'Gent met een hoek af' brengt Aalsters Ambassadeur Miguel Stas tijdens de Gentse Feesten voor de vereniging 'Sociaal Toerisme voor Allen' een stadsvertelling 'Gent op zen Oilsjters'. In het Aalsters dialect zoals hij het leerde in de Katwijk.


Miguel Stas:
"Er zijn niet alleen de ajuingemeente Ledeberg en de ajuinlei met hun unieke geschiedenis, maar er zijn meer banden tussen Gent en Aalst. Als Aalsterse ajuinboer vertel ik over Gent in 't Oilsjters. Voor wie wil is er een tolk aanwezig."


Een unieke kijk op Gent door een Aalsterse bril met aandacht voor Aalstenaars die Gent mee kleurden en kleuren in het culturele en literaire leven, het uitgaanscircuit, de politiek, … En of er gezongen wordt? Dat is zeker! 

Oilsjt ajoin en bier mè schoim. En een Aalsterse sneukelverrassing is er zeker!

Praktisch:

- Zondag 21 juli 2019 om 14u30. Vertrek aan De Kouter.
- Reserveren? www.uitbureau.be of rechtstreeks via mail naar sociaaltoerisme@gmail.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten