Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Eirg, Bedesterd, De Schoitkitten en Pladasj wonnen élk in hun categorie! // De blog staat vol sfeerverslagjes: vanaf de 'Voorbereiding' en ons bezoek bij ALLE 71 de AKV's tot en met de Popverbranding en het 'Slotartikel', maar ook alles wat erna kwam van 'Prijsuitreikingen' // Volg ook ons YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes, maar ook de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Op 5, 6 & 7 april genoot de Orendwoik van hun 41e Arendcarnaval, onder leiding van Prins Nico! // Peter Van Keer, Seppe Baeten & Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Binnenkort volgt Karel Van de Winkel 'De Sjalen' nog en zijn er al zeker 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 17 oktober 2024! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie zonder stoppende AKV's, is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval: aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!'

zaterdag 11 december 2021

Aalst Carnaval - KBA hield Prijsuitreiking 2020/2021 in hun lokaal De Belskes en beloonde de beste groepen en de mooiste etalages!

Beschomt: KBA's beste officiële groep (AKV) van 2020!

‘De Groeite Prois KBA 2020 & 2021 werd uitgereikt!’

“KBA eerde beste carnavalsgroepen 2020 & mooiste etalages 2021”

De winnaars kregen hun prijs op vrijdag 10 december in het KBA-lokaal 'De Belskes'

De aftelkalender van het 'Kommitei tot Behaad van den Aftelkalender' (KBA) staat deze keer in het teken van het Corum Alostum Imperiale.
In 2022 zal het immers 50 jaar geleden zijn dat het voormalige zangkoor van het Feestcomité werd opgericht.

Maar het KBA moest zijn -meervoudig uitgestelde- Prijsuitreiking 2020 & 2021 nog houden...
De prijsuitreiking was er één zonder veel toeters en bellen, maar daarom niet minder geslaagd!

Het KBA reikt elk jaar ‘De Groeite Prois KBA’ uit aan 'hun' drie beste carnavalsgroepen uit de stoet.

Daarbij kiest de jury steeds de beste officiële groep (AKV), de beste losse groep en de groep met het beste politiek incorrecte thema.
In 2020 waren Beschomt (Het Oilsjters Zangpalois), De Pampelotten (Keninklekke Bastordkoekskes) en De Kalisjekloesjers (De Klaugmieren) de laureaten, maar door de coronamaatregelen moest de voorziene prijsuitreiking toen worden uitgesteld.

Meer dan 20 maanden na de bekendmaking van de winnaars, ontvingen ze nu hun geldprijs van 500 euro en een fotokader.


De Pampelotten: KBA's beste losse groep van 2020!
De Kalisjekloesjers: KBA's beste politiek incorrecte thema!
Ook de winnaars van ‘De Groeite Prois KBA’ 2021 kregen vrijdag hun prijs van KBA-voorzitter Michel Van Brempt.

Door het ontbreken van een stoet, besliste het KBA om in 2021 de mooist versierde gevels en ramen te belonen.

Gastjurylid Prins Enrico Le Clair, koos daarbij café Den Heiligen Gheest, Evelien Roelandt, Lukas Van Orshoven, Michael Van Nieuwenberg en Stephanie De Buck als winnaars.

Het KBA voegde daar met Peter Van de Maele nog een zesde winnaar aan toe. Elk kregen ze 100 euro en een fotokadertje.
Het KBA had een volledig scenario klaar voor hun prijsuitreiking, met verschillende optredens en gasten, maar door de nieuwe coronamaatregelen moesten de plannen gewijzigd worden.
Het werd een bescheiden prijsuitreiking, waarbij enkel de winnaars aanwezig waren, geheel conform de geldende maatregelen. Desondanks werd het toch een gezellige en geslaagde avond.

Na de prijsuitreiking kondigde het KBA aan dat ze hun wedstrijd voor de meest carnavalesk versierde gevels en ramen sowieso zullen blijven organiseren, naast de prijzen die ze jaarlijks uitdelen aan de 3 beste groepen in de stoet.



Artikel / Interview: ©KBA, tekst i.s.m. ©AjoinPedia

Foto's: ©KBA

Geen opmerkingen:

Een reactie posten