Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

vrijdag 23 oktober 2020

*SOAP* Terugblik / Vooruitblik 2020-2021/2022 - Aflevering 35: AKV De Loizemaanen

TERUGBLIK / VOORUITBLIK

In deze vijfendertigste aflevering van het zevende seizoen 'Terugblik / Vooruitblik', blijft het concept hetzelfde!

Een vlot gesprekje met een groep over het wel en wee tijdens het vorige carnavalsjaar en een vooruitblik naar de volgende editie...

Twee eenvoudige vragen:

1) Hoe kijk je terug op 2020?
2) Welke weg stippel je uit richting 2021/2022?

Stoetclipje:


Weir zetten al joren de blommekes boiten, Oilsjt oindelèk vedrom Voegelvroi!

Interview met Kevin!
Kevin (woordvoerder):
"De voorbereidingsperiode van de wagen verliep zoals het hoorde.
We waren al vroeg gestart in de zomer, maar zoals elk jaar komt de afwerking maar in de laatste 10 dagen volledig tot zijn recht!
De groepen en de mensen die komen kijken, zijn verrast door wat we verwezenlijkt hebben op zo'n korte tijd.

De voorbereidingsperiode van het kostuum was dit jaar andere koek.
Omdat bepaalde onderdelen ervan niet tijdig in ons bezit waren, hebben we de laatste week intensief moeten werken aan onze hoeden en alle arm- en beenstukken. Dat gaf nog steeds niet het (originele) gewenste resultaat, maar het was 'toonbaar'.
Met dank aan het harde labeur van de ploeg van 6 à 8 mensen die dit realiseerden. Uiteindelijk mocht dit kostuum best gezien worden.
Het publiek kon het zeker appreciëren!"Kevin:
"Maar de storm was de grootste spelbreker!
Wij hebben inderdaad veel problemen gehad n.a.v. de windstoten, waardoor het volledige concept verloren ging...
De voorziene leden mochten niet op de wagen gaan zitten. De voeten moesten immers op 1,5 meter hoogte komen en dit was voor 8 van de 12 plaatsen onmogelijk.

De 2e handicap was het verbod op het gebruik van mechanieken.
Omdat onze wagen eerst 2 meter omhoog werd gebracht, alvorens we de vleugels konden 'spreiden', viel dàt effect ook al in het water."Kevin:
"Wanneer je, jammer genoeg, uiteindelijk alle special effects niet mag gebruiken, is het eindresultaat van 'slechts' een 6e plaats ergens te begrijpen.

Al jarenlang is de creativiteit waarmee we op de wagens bewegende onderdelen uitwerken, ons sterkste punt. Daarmee hoopten we écht te scoren..."

Kevin:
"Over de uitslag was iedereen teleurgesteld, maar nogmaals, het was de 'schuld' van het weer en het lag zéker niet aan het enthousiasme van onze leden!
Vrolijk, kleurrijk en 'vol power' gaven ze het beste van zichzelf!

Top 3 was zeker haalbaar geweest, mochten we in vol ornaat uitgepakt hebben, al is de eerste plaats van AKV Krejeis helemaal correct én terecht!"Kevin:
"Vastelauved was zoals elk jaar qua nachtelijke sfeer 'op en top' ambiance op de mert (aan de pompier).
Wie De Loizemaanen kent, weet dat we ons volledig laten gaan, 3 nachten lang..."

Kevin:
"Na carnaval dook al snel 'corona' op in de wereld en dus konden we als groep nog amper samenkomen. Maar wees gerust, we blijven bestaan.

Onze activiteiten werden natuurlijk allemaal geannuleerd. De ontbijten met 'moederkesdag' in mei bliezen we bewust af. We vonden het niet fair om 1500 ontbijten rond te brengen in die moeilijke periode...
De eetfestijnen van oktober en januari werden ook afgelast. We kunnen onmogelijk 1000 mensen in zaal Artisjok te eten geven op een 'Coronaproof way', dan mis je volledig de gezelligheid.
En rondbrengen aan huis, is voor ons niet echt een meerwaarde."

Kevin:
"We wachten eerst de evolutie van de pandemie af, voor we terug iets plannen om centjes mee te verdienen.
Online vergaderen zit niet in ons DNA. Liever genieten we face to face met 'nen goeie pot bier' of een glas cava erbij.

Want carnaval is toch het feest van gezelligheid en kameraadschap en van 'on den toeig hangen'. Maar dit is momenteel ondenkbaar.
We verlangen, net als jullie, naar betere tijden! Wanneer de sfeer en de omstandigheden er zijn, zal carnaval snel weer een deel van ons dagelijkse leven bepalen...

Groeten van AKV De Loizemaanen!"Reportage: ©Carnavalaalstkoentje i.s.m. AKV De Loizemaanen

Foto's: ©Cris De Wolf, ©Bjorn Van Ryckeghem, ©Patrick De Boeck, ©Niky De Wever & ©Carnavalaalstkoentje

De Loizemaanen 2020 via 'Blog 2': KLIK

Geen opmerkingen:

Een reactie posten