Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Eirg, Bedesterd, De Schoitkitten en Pladasj wonnen élk in hun categorie! // De blog staat vol sfeerverslagjes: vanaf de 'Voorbereiding' en ons bezoek bij ALLE 71 de AKV's tot en met de Popverbranding en het 'Slotartikel', maar ook alles wat erna kwam van 'Prijsuitreikingen' // Volg ook ons YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes, maar ook de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! // Op 5, 6 & 7 april genoot de Orendwoik van hun 41e Arendcarnaval, onder leiding van Prins Nico! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie zonder stoppende AKV's, is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! // Steve van Carnavalskantine Halle 13 neemt afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval: aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!'

donderdag 23 september 2021

Aalst Carnaval - Prinsengarde pakt uit met exclusieve 'Emaille Borden': 2e bord in teken van Keizer Kamiel Sergant!

EXCLUSIEVE EMAILLE BORDEN (PANELEN)

De Prinsengarde bracht het 2e van de 5 exclusieve 'Emaille Borden' uit!

Bram De Baere ontwierp na het eerste bord, dat de 50-jarige Aalsterse Gilles in de kijker zette, nu ook het 2e bord: een 'Ode aan Keizer Kamiel'
Woensdag 22 september stelde De Prinsengarde het voor aan pers en publiek in Het Volkshuis.
Bram De Baere:
"Ik heb gewerkt in de 'full color karikatuurstijl'.
Dus aandacht voor héél véél details en kleuren. Waarbij ik sowieso het volle vertrouwen kreeg van Frank en De Prinsengarde om er al mijn 'kunnen' in te leggen.
Een opdracht die ik uiteraard met hart en ziel aanvaardde. Het is de eerste keer dat ik dergelijk ontwerp moest maken (voor een verzamelobject in emaille).
Bij opdrachten voor een biermerk maakt men ook nadien emaille borden, maar dan is het een bord op basis van een bestaand ontwerp.
Hier is het specifiek voor De Prinsengarde gecreëerd.

Frank en ik hebben al meerdere ideeën uitgewisseld. We gaan 5 jaar lang dezelfde stijl behouden, met telkens een ander passend onderwerp.
Na De Aalsterse Gilles, is het nu Keizer Kamiel die 'in the picture' staat!"

5 jaar een 'Emaille Bord' (paneel) van 80 op 50 cm!

Prins Frank:
"Het idee kwam er na het 'bekijken' van mijn eigen collectie.
Ik beschik over emaille platen van Bergenbier, Safir, ... Zo borrelde het plots bij mij op.
Het hoeven niet steeds Nominetten of medailles te zijn, laat ons eens 'iets anders' durven doen. Daar komt het op neer.

Na De Aalsterse Gilles, kozen we voor Koizer Kamiel. Die staat erop afgebeeld als Prins (1963, 1966 en 1968) én als Keizer.
Het is bij ons weten de eerste keer dat 'Kamiel als Prins' verwerkt werd in een tekening.
Wat is nog nieuw? We hebben wimpels laten maken van zowel de tekening van vorig jaar (De Aalsterse Gilles) als van dit jaar (Kamiel Sergant).
Verder drukten we affiches van onze Koizer én die verschenen in verschillende formaten.
Kwaliteitsdrukwerk, want het werd gedrukt op de oude drukwijze, op dik papier en voorzien van teksten die verband houden met het leven van Kamiel.
Om het exclusief te houden, werd alles in (zeer) beperkte oplage gemaakt (100 tot 150 stuks, van de affiches maakten we er iets meer).
Op de carnavalsbeurs bieden we aan wat we (nog) in voorraad hebben, maar... op = op!"

Nogmaals, De Prinsengarde wou iets doen wat nog nooit in de Aalsterse carnavalsgeschiedenis voorkwam."


SFEERBEELDEN


Reportage: ©Carnavalaalstkoentje

Foto's: ©Silke Hermans

Reportage Oilsjt Een Weireldstad: KLIK

Reportage DRA: KLIK


Geen opmerkingen:

Een reactie posten