Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

vrijdag 15 maart 2019

*SOAP* Terugblik / Vooruitblik 2019-2020 - Aflevering 2: AKV De Tsjoepeneizen!


TERUGBLIK / VOORUITBLIK

In deze tweede aflevering van het zesde seizoen 'Terugblik / Vooruitblik', blijft het concept hetzelfde!

Carnavalaalstkoentje contacteerde (opnieuw) de groepen, of kreeg spontaan al de medewerking!


Twee eenvoudige vragen:

1) Hoe kijk je terug op Carnaval 2019?
2) Een blik op de toekomst... ...2020?'Dylan Casaer? Giejn oon datter nog nor kroit!'

Interview met Koen!


Koen (woordvoerder):
"Om maar meteen met de deur in huis te vallen, en met het gevaar in clichés te vervallen, 't was een ‘goei ediesje vandejoor’!
Het idee van almaar meer budget in de wagen en kostuum te stoppen om toch maar ietwat te kunnen meedraaien, is dit jaar ontkracht geraakt...."Koen:
"Tsjoep is een klein groepken, met een eerder beperkt budget...
Toch winnen we 4 plaatsen
! We gaan van 22 naar 18 en dat in ‘den A’ van de stoet!
Hét bewijs dat het ook wel op vindingrijkheid aankomt, er een beetje uitspringen qua kostuum, wagen, en vooral het gehele plaatje dat moet kloppen... Het telt dus gelukkig (toch) nog mee. Onzjier -mor oeik de jury- zèn Oilsjteneers..."Koen:
"Het moet worden gezegd, we hebben een moeilijke opstart gehad, al zal de late editie er ook wel mee te maken hebben.
In de werkhallen vroegen ze zich al af wanneer de Tsjoepeneizen gingen beginnen?
Intussen waren we wel aan het aligneren: kostuum, wagen én lieken moeten goed zitten.

Thema moet vooral ludiek zijn en Oilsjters blijven, allei, toch ver ons. En daar zijn we dus weeral gralek in geslaagd. Moet het nog gezegd: ons kostuum was dit jaar weer apart te noemen, en met enige vindingrijkheid verricht je al wonderen. Voor de wagen hebben we ook veel aan recuperatie gedaan, maar wel altijd met de gedachte van originaliteit in het achterhoofd."
Koen:
"En dan het stoetlieken, ook zoiets... Nen echten bosjer? Of toch iets anders? In ieder geval iets Oilsjters. Een compromis dan maar...
Luister maar eens mee. Het idee was: het moet direct ‘bloiven angen in anne kop’. En daar zijn we wonderwel in geslaagd, al zeggen we het zelf.
 

Oei, dan nog een dansken oeik... Dit jaar is deze taak overgenomen door de jeugd van Tsjoep en ze hebben da 'goe gedoon'. Zelfs ondergetekende 'ouderdomsdeken', kon nog min of miër mee.
En nog een clipken oeik - weiral sjansj - hulp van iemand met verstand van die dingen gekregen, hé carnavalskoentje...😛"Koen:
"Tenslotte... Ook wij zen een betje Vismooil!
Bestekes, tes carnaval, ge moetj alles me nen dikke korrel zaat pakken.
Ach, nen Oilsjteneer es e skaa pateeken, mé zèn ert op zen tong, moor zonder een vlieg kwood te willen doeng … Plaats het aub in de juiste context … 'Een troon, ne lach'

Gralek content dus vandejoor! Merci allemool, supporters en sympathisanten van Tsjoep! Metjen en petjen, merci vér de steun! Tsjoepkes, merci vér weeral isj nen fantastische carnaval gelek da weir alliejn da kennen!
En ne goeie verstoonder eit mor een half woerd vandoeng: Weir doeng voesj!...

Activitoiten? Wie ons kent: onze quiz, het eetfestijn... data volgen  nog...
En thema 2020? Die ideetjes moeten nog rijpen!

Koen, AKV De Tsjoepeneizen."Reportage: ©Carnavalaalstkoentje i.s.m. AKV De Tsjoepeneizen

Foto's: ©Yente Ketels (groepsfoto), ©Carnavalaalstkoentje, ©Bjorn Van Ryckeghem, ©Niky De Wever & ©Cris De Wolf

Geen opmerkingen:

Een reactie posten