Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

donderdag 28 maart 2019

*SOAP* Terugblik / Vooruitblik 2019-2020 - Aflevering 7: AKV Afgebesteld!


TERUGBLIK / VOORUITBLIK

In deze zevende aflevering van het zesde seizoen 'Terugblik / Vooruitblik', blijft het concept hetzelfde!

Carnavalaalstkoentje contacteerde (opnieuw) de groepen, of kreeg spontaan al de medewerking!


Twee eenvoudige vragen:

1) Hoe kijk je terug op Carnaval 2019?
2) Een blik op de toekomst... ...2020?

Stoetliedje / Stoetclipje:'Afgebesteld Zoekt 'N Nieve Blommen(f)(t)ei(f)'

Interview met Andy 'Stertjes'!


Andy (voorzitter):
"Alweer een werkjaar netjes afgesloten...
Ik spreek inderdaad over een 'werkjaar', want we hebben dit jaar hard gewerkt voor onze plaats.

Tal van factoren hebben ons stokken in de wielen gestoken. Alles begon bij onze stikster die een paar maanden niet kon actief meewerken door haar verhuis en de trouw van haar dochter (en lid van de groep). Hierdoor stonden we een paar maanden achter en al gauw bleek dat we ook een beetje veel hooi op onze vork namen door alles zelf te doen, vanaf het maken van de patronen tot de afwerking. Door het gemotiveerde kostuumteam hebben we dan wel bewezen dat we meer aankunnen dan de meesten van ons verwachtten!
Daarop kan ik als voorzitter alleen maar supertrots zijn!"Andy:
"Onze wagen werd een ander verhaal...
Terwijl ons kostuumteam in oktober kon starten, kregen we te horen dat onze loods diende ontruimd te zijn voor het einde van de maand.
Het is al moeilijk om een plaats te vinden in gewone omstandigheden maar nu moesten wij op iets meer dan een week nog iets anders vinden (ondertussen ook nog ons eetfestijn organiseren…).
Toch zijn we er door samenloop van omstandigheden in geslaagd, om op minder dan een week een akkoord te sluiten met ’t Hangaarke vzw.
Een zalige bende bestaande uit Droeig, Zjust op toid en Gralek Grosj.

Zij hebben ons onmiddellijk op alle mogelijke manier wegwijs gemaakt en geholpen waar mogelijk.
Helaas zijn we hierdoor ook pas laat in november kunnen starten met onze wagen. Ook hier hebben we een paar leden moeten missen die om persoonlijke redenen niet konden aanwezig zijn. Gelukkig zaten de bedenker van het thema en onze “atelierverantwoordelijke” op dezelfde lijn, zodat dit dan alvast vrij vlot vooruit kon gaan, mits ettelijke nachtelijke weekenduren.

We hebben een moeilijk jaar achter de rug waar ook alweer de financiële kant een rol heeft gespeeld maar we hebben hard gewerkt en mochten afsluiten met een 23e plaats."2020

Andy:
"Een prognose voor volgend jaar is nooit gemakkelijk.
Qua plaats moeten we realistisch zijn doordat we van een mooi uitverlichte “C” terug naar de “A” gaan. We gaan dit proberen afwerken met een minimaal verlies van punten. Voor het eerste jaar, hoewel dit pas onze 3de officiële stoet was, mogen we zeggen dat we al een hoop aanbiedingen kregen van kandidaat-leden.

Alle aangenomen nieuwe leden zullen dan ook een eerlijke kans krijgen om zich te bewijzen. Door onze mooie plaats in de uitslag en de interesse van meerdere mensen, hebben we in ieder geval een heel positieve boost gekregen om door te gaan met onze groep! Mochten er nog mensen interesse hebben, mail ons even, zodat we verder kunnen afspreken:
afgebesteld@hotmail.com"


Andy:
"We gaan dan ook met plezier de “vaderkes” terug een overheerlijk en rijkelijk ontbijt aanbieden, daaropvolgend ons eetfestijn van juni met zelfgemaakte vol-au-vent en door de geslaagde editie van vorig jaar zal er in oktober terug een heerlijk sappig varkenshaasje geserveerd worden.

Aan iedereen die ons verwarmde met gelijk welke steun, MERCI!!!"Reportage: ©Carnavalaalstkoentje i.s.m. AKV Afgebesteld

Foto's: ©Carnavalaalstkoentje, ©Bjorn Van Ryckeghem, ©Niky De Wever & ©Cris De Wolf

Geen opmerkingen:

Een reactie posten