Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

dinsdag 28 november 2023

Aalst Carnaval - De Prinsencaemere ging drie dagen lang 'op maneuvers' in CC De Werf!


De Koninklijke Prinsencaemere ging op 'Vrieje Maneuvers' en sloeg hun bivaktenten op in CC De Werf!

De Aalsterse Prinsencaemere kreeg op 24, 25 & 26 november een staande ovatie!

Een show waarin ze op ludieke wijze het publiek lieten genieten van prachtige sketches, showelementen, dans, zang en véél Oilsjterse humor.


Bij het 'slotakkoord' was een doos Kleenex op zijn plaats: een eerbetoon aan/van Johny Cooman, 'Das 't Leven'!

Iedereen was terecht tevreden van de vele kwaliteiten 'op alle terreinen' die onze Prinsjen bewandelden.

Bij momenten kreeg je een portie 'Kiekebisj' erbovenop, of een kwinkslag naar de actualiteit: 'Vliegen dad'es wat da'k wil, want als ik met den otto ben, ten stoon ik in de fil(e)'

Kortom, iedereen genoot, ook van de emo-momentjes ...

Een pakkend lied als 'As Onzjier nen Oilsjteneer was, kwamp ter giejn waupen oon te pas', bewijst dat niemand zich in een spiraal van geweld mag laten meeslepen ...Het oorspronkelijke idee achter de show kwam van Prins Jurgen.

Maandenlang leefden de Prinsen toe naar het laatste weekend van november, maar ze bewezen dat ze nog steeds hun garantie geven voor een schitterende Revue, met alles erop en eraan, dus ook een lach (én een traan)!

Fotograaf Cris De Wolf bezorgde ons een prachtige reportage ...


Artikel: ©Cris De Wolf i.s.m. ©Team Carnavalaalstkoentje
Foto's: ©Cris De Wolf

©Paul Van Impe: één foto zegt meer dan duizend woorden ...
©Mateusken: sfeerfilmpje ...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten