Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

vrijdag 31 januari 2020

Aalst Carnaval 2020 - Stoetthema Afgebesteld - 'AKV Te koeip'


AKV Te koeip

Stoetthema's, ook die reeks krijgt zijn jaarlijkse update met 'editie 2020'!

• Wat beelden de groepen uit in de 92e stoet?
• Waarom kozen ze het thema?
• Wat houdt het in?
• Een blik 'achter de schermen'...


Met vandaag aandacht voor AKV Afgebesteld!


Andy (woordvoerder):
"Het klopt... We zitten verveeld met het feit dat je merkt dat sommige carnavalsgroepen zomaar veel kunnen bouwen, budgettair haast onmogelijke grenzen opzoeken en hun targets halen.
Terwijl anderen moeten 'krabben', vechten en er uiteindelijk nog een put aan overhouden...

De kloof tussen de groepen onderling is soms zo groot dat je je afvraagt waarom we dit nog doen.
Met AKV Te Koeip brengen we die ongelijkheid aan het licht.
Welliswaar met een knipoog en een carnavaleske invalshoek."


'Veil groepen emmen ’t altoid mor moeilèker vèr rond te kommen. Getj tèn oeik groepen da mè ’t geldj kennen smoiten, z’ emmen de cengen woor da ander groepen joren mè toekommen. Teis joor gon weir iëne zoeken dat ons wiltj oeverpakken, wie wetj da we tèn oeik isj mè ’t geldj kennen smoiten!'


Andy:
"Uiteraard is er de factor 'creativiteit', maar sommige zaken heb je nu eenmaal niét in de hand.
Externe factoren als 'geen plaats in de werkhallen', zorgen dat je van bij de aanvang van het carnavalsseizoen met ongelijke 'wapens' start.
Een verschil van ettelijke duizenden euro's die, vaak kleine familiegroepen, puur uitgeven aan het huren van een loods. Juist omdat er geen plaats genoeg is in de werkhallen.

Zo is de kans dat jonge groepen in hun businessplan nog kunnen concurreren met 'gevestigde waarden' uitermate klein geworden.
Vaak duurt het zelfs 5 tot 7 jaar, eer er een plaats vrijkomt aan de Hoge Vesten.
Daaraan zijn al velen ten onder gegaan helaas..."



Andy:
"We leggen alles dan maar in de weegschaal om te weten of we wel (kunnen) verder doen of... moéten stoppen.
Op de wagen staan de schatkisten die de rijkdom van de financieel (zeer) gezonde groepen weergeven. Maar we werken zonder poppen!
We zetten dit jaar vooral in op een leuke dans en interactie met het publiek.

Onze 20 dansers proberen er iets amusant van te maken en nee, we hebben géén verwachtingen.
Van deel C naar deel A van de stoet gaan, neemt sowieso op dat vlak veel stress weg. 'Niks moet'!
Als vierdejaarsgroep hoop je uiteraard op een eerlijk oordeel van de jury. Die mooie 23e plaats bewees dat we wel iets lieten zien in de stoet van 2019. Dat als resultaat evenaren zal niet makkelijk worden...

Maar wat de uitslag ook mag zijn, wij van Afgebesteld willen ons in de eerste plaats fantastisch amuseren!"



LAATSTE 3 JAAR

-> Volledige geschiedenis: KLIK

Carnaval 2019: 'N Nieve Blommen(f)(t)ei(f)'


Carnaval 2018: 'De Jacht Es Oepen En Weir Emmen Ons Een Ilseken Geschoeten'


Carnaval 2017: 'Es de prinsjenkiezink de kezze op de toort of aal deergestoeken koort?'


Reportage: ©Carnavalaalstkoentje & AKV Afgebesteld!
Foto's: ©Carnavalaalstkoentje, ©Cris De Wolf & ©Bjorn Van Ryckeghem

Geen opmerkingen:

Een reactie posten