Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

vrijdag 27 september 2019

Aalst Carnaval 2020 - Aalst kiest op 25 januari voor Yvan of Werner!


2 KANDIDATEN VOOR HET MAGISCHE 'GETAL 3'

Het is nu officieel: Yvan De Boitselier en Werner Kinoo strijden op zaterdag 25 januari voor de titel van Prins Carnaval!

Met geboortejaren 1967 (Yvan) en 1969 (Werner) heeft Aalst een pak ervaring op het podium staan van de Florahallen, als kandidaten-Prins 2020.

Wanneer in de vroege ochtend van 26 januari de 68e Prins de scepter overhandigd krijgt van zijn voorganger Prins Meyst, staat het 'getal 3' centraal!


Wordt het Werner Kinoo na 1994 en 2014 voor de 3e keer? Of behaalt Yvan De Boitselier de meeste glorie bij zijn 3e poging?

Vast staat dat beide heren al lang bewezen hebben wat ze waard zijn en waar ze voor staan.
Met achter hen telkens een bijzonder sterk team, mogen we al minstens rekenen op 2 zinderende finales!


En toch leek het 'getal 3' even nog méér invloed te hebben!
Na zijn poging tot deelname in 2018 en de aprilgrap van 2019, zou 3-voudig Prins Michel Cleemput zich ook ingeschreven hebben.
De Prins van 1971, 1973 en 1978, zelf geboren in 1949, had al op... 1 april 'Nie te geloeiven! In men aa daugen, wilekik diene sprong nog nekier waugen' gelanceerd.
Maar het visje bleek niet helemaal een mop. Michel schreef zich wel dégelijk (tijdelijk) in.

Al gaat het ook deze keer niet door omdat hij verkiest om zijn winter in Tenerife door te brengen...

Van 2015 tot 2019, ging hij jaarlijks mee in de stoet met AKV De Saazers.WIE IS YVAN?


Yvan:
"Wie ik ben?
Yvan, sinds augustus 52 jaar en in het dagelijks leven kok en begeleider bij vzw Schoonderhage.

Mijn vader was mijn idool, mijn vriend, mijn icoon, maar ik wil niet teren op zijn succes. Hij werd Prins in 1967 (mijn geboortejaar) en 1970.
Grootvader Fransky werd 3x Prins in 1954; 1955 en 1956. Hij werd de eerste Keizer Carnaval.
In 1991 en 2000 lukte het niet, nu hoop ik van wel...
Ooit al verliezend kandidaat tegen Prins Michelleken (Heck) in 1991 en ik was één van de vijf die een gooi deden naar de titel van Prins in het magische jaar 2000. Bart won toen.

Als ik ooit nog Prinsj wil worden, is het noste joor!
Het was ook nét Bart Van Den Neste, de Prins van 2000, die in 2018, op het afscheidsbal van prins Raf tegen mij is beginnen praten. Hij zei dat ik het nog eens moest proberen.
Ik dacht dat hij zot geworden was. Maar het verhaal ging de ronde dat ik nog eens zou meedoen en dat is dan een eigen leven gaan leiden.
En wanneer je dan de juiste mensen aanspreekt of nog beter... zij mij, dan besef je: dit is serieus..."


Volledige interview? KLIK

WIE IS WERNER?


Werner:
"Wie ik ben?
Werner Kinoo, in oktober 50 jaar, kapper van beroep en bekend als Oilsjteneer die zich graag smijt op een podium!

Ik heb eerst verschillende jaren meegelopen in een losse groep, samen met mijn vader.
Nadat hij (Popoll) Prins Carnaval werd heb ik mij aangesloten bij een grote groep, 'De Schoimers', waar ik 12 jaar lid van ben geweest.
Nadien werd ik een Popolleken, de groep waarbij ik nu nog steeds erg actief ben.
Mijn eerste podiumervaring heb ik opgedaan met het AKV en de Oilsjtersen Auvend, tijdens de legendarische Jaarbeurs in de Keizershallen.

Waarom ik meedoe in 2020?
Omdat het plezant is, daarom! Ik zing graag een liedje, ik amuseer mij nog steeds énorm en... ik had het aangekondigd!
Nadat ik erin slaagde om na 1994, ook in 2014 Prinsj te zèn (20 joor tissen), heb ik plechtig beloofd op mijn afscheidsbal begin 2015, om het in 2020 'vedrom' te proberen.
Ik heb woord gehouden!"


Volledige interview? KLIK

Foto's Artikel: ©Silke Hermans + ©Bjorn Van Ryckeghem

-> Meer lezen? Het Laatste Nieuws & Het Nieuwsblad

Geen opmerkingen:

Een reactie posten