Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

dinsdag 2 april 2019

*SOAP* Terugblik / Vooruitblik 2019-2020 - Aflevering 8: AKV Oeverboeft!


TERUGBLIK / VOORUITBLIK

In deze achtste aflevering van het zesde seizoen 'Terugblik / Vooruitblik', blijft het concept hetzelfde!

Carnavalaalstkoentje contacteerde (opnieuw) de groepen, of kreeg spontaan al de medewerking!


Twee eenvoudige vragen:

1) Hoe kijk je terug op Carnaval 2019?
2) Een blik op de toekomst... ...2020?

Stoetliedje / Stoetclipje:'Oilsjt Ajoin'

Interview met Wim!


Wim (secretaris):
"AKV Oeverboeft kijkt uiteraard met een zeer voldaan gevoel terug op het voorbije jaar.
De titel van ons thema 'Oilsjt Ajoin' was subtiel gekozen naar het bekende deuntje, maar vooral dus een verwijzing naar onze 2 radio's Oilsjt Mjoezik en Ajoin Music. Waarom de titel subtiel gekozen was, bleek 14 dagen voor carnaval... Maar dat moeten we niemand meer uitleggen denk ik 😊 ."Wim:
"We gingen dit jaar dus ook eens proberen radio maken en dat hebben we gedaan samen met Peter en Julie van MNM.
Voor ons was het heel belangrijk dat we niet zomaar Peter en Julie meenamen in de stoet maar dat het ganse thema-plaatje klopte.

Daarom gingen we vorig voorjaar al bij hen aankloppen met het idee inclusief reeds uitgewerkte schetsen van wagen en kostuum. Heel snel kregen we een enthousiaste ‘ja’ en meteen daarop is de zoektocht gestart naar een passend lied dat de teaser moest zijn voor ons thema en waar we een gelijklopende Oilsjterse versie konden van maken. ‘Dans DJ Dans’ kwam er dus niet toevallig maar omdat toen al vaststond dat we als radio-DJ’s in de stoet zouden gaan. De Oilsjterse versie werd dan ook tegelijkertijd opgenomen met het origineel en met 2 weken verschil in de Grote Peter Van De Veire-Ochendshow gelanceerd."Wim:
"Dat we van Den Oitgeranzjeirde Jury en Oilsjt Mjoezik de titel van ‘beste stoetlied’ mochten ontvangen, deed ons veel plezier; het is een bekroning van heel wat uren werk.
Om het thema-plaatje volledig te laten kloppen, werd samen met Peter en Julie een radioprogramma gemaakt rond carnaval.
Een 3u durende show die via de MNM-app te beluisteren was.

In de laatste week voor carnaval werd opgebouwd naar de apotheose en lieten Peter en Julie telkens een Oilsjters item aan bod komen in hun ochtendshow. Tijdens de stoet werden er live-fragmenten gepost via de sociale mediakanalen van MNM en dat werd in de radio-uitzendingen volop gepromoot.
Het hoeft geen betoog dat de samenwerking heel intens was maar ook fantastisch goed verliep; Peter en Julie zijn niet alleen gegaan voor het radioproject maar bovenal voor het Oeverboeft-verhaal.
Zij wilden dit echt beleven en het is mede dankzij hun enthousiasme, dat dit zulke proporties heeft aangenomen."Wim:
"Iedereen stelde de vraag: gaan zij echt de ganse stoet mee?
Terwijl daar nooit twijfel over heeft bestaan, zij hebben net als onze leden geduldig staan wachten op de vorming om hun dan een ganse stoet te ‘smijten’.
Dat Peter zondag nog met de groep de nacht is ingedoken, illustreert dat dit echt van harte was.
We zijn Peter en Julie en met uitbreiding hun ganse team dan ook veel dank verschuldigd.

In de (pers)communicatie zijn ze steeds uitgegaan van het Oeverboeft-verhaal: “er zijn 2 radio’s in Aalst, Oeverboeft wil hen eens ‘concurrentie’ aandoen en daartoe zijn ze bij ons komen aankloppen”. Het deed ons trouwens veel plezier dat zowel Oilsjt Mjoezik als Ajoin Music ons thema met veel enthousiasme hebben onthaald. Evenals het ons plezier deed dat we Oilsjt carnaval op een zeer positieve manier hebben kunnen promoten via MNM en andere pers, o.a. met een paginagroot artikel in Gazet van Antwerpen daags voor carnaval."


*KLIK* voor vergroting:


Wim:
"Carnaval zelf verliep in de lijn van de voorbereidingen, heel vlot en het werd zonder twijfel onze beste stoet ooit!
Dankzij een superenthousiast publiek, we zagen de mensen langs de kant in rijen van ‘links naar rechts’ springen, het was écht ongelofelijk, dit hadden we nog nooit meegemaakt.
De 2de plaats is een ondankbare plaats wordt gezegd, maar wij zijn er vooral blij mee.
We hebben de Zieke Zjieratten-Twiekeierenniet via alle kanalen dan ook gemeend gefeliciteerd..."2020

Wim:
"Intussen is de pagina omgedraaid en zijn we al volop bezig met de voorbereidingen voor volgend jaar.
Het thema is gekozen en dus kunnen we er terug vol tegenaan. En wie weet levert dat in 2020 wel de hoofdvogel op?
Het is geen must uiteraard, maar we blijven wel onze ambitie trouw; elk jaar ongeacht het stoetdeel origineel uit de hoek komen en het beste van onszelf geven.
Om de kas te spijzen, kiezen we voor dezelfde succesformules als de voorbije jaren. Te beginnen met ons brochettenfestijn op zondag 28 april in de Chopin. Iedereen welkom!

Groeten 'van links noor rechts', AKV Oeverboeft!"Reportage: ©Carnavalaalstkoentje i.s.m. AKV Oeverboeft

Foto's: ©Carnavalaalstkoentje, ©Peter Schroyen, ©Niky De Wever & ©Cris De Wolf

Geen opmerkingen:

Een reactie posten