Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

vrijdag 9 oktober 2020

*SOAP* Terugblik / Vooruitblik 2020-2021/2022 - Aflevering 32: AKV Schelmeroi

TERUGBLIK / VOORUITBLIK

In deze tweeëndertigste aflevering van het zevende seizoen 'Terugblik / Vooruitblik', blijft het concept hetzelfde!

Een vlot gesprekje met een groep over het wel en wee tijdens het vorige carnavalsjaar en een vooruitblik naar de volgende editie...

Twee eenvoudige vragen:

1) Hoe kijk je terug op 2020?
2) Welke weg stippel je uit richting 2021/2022?

Stoetclipje:Den Oitgeranzjeirde Jury viert ting joor zjubilei

Interview met Peter!

Peter (voorzitter):
"10 joor Den Oitgeranzjeirde Jury, dat vonden wij een uniek verhaal.
Want wie had ooit verwacht dat deze jury, die 10 jaar geleden overbodig was voor de stad, op eigen benen zo populair zou worden...

De voorbereiding verliep vlot.
Onze wagens groeiden en het kostuum was 'af', restte ons nog dé surprise voor carnavalszondag: een gigantische hoed met daarin het logo van 'Den Oitgeranzjeirde Jury'.
Een eyecatcher om 'u' tegen te zeggen!
Toen kwam er een tegenslag..."


Peter:
"Bij de vorming (aan de Zwarte Hoekbrug) was het een hels karwei om, zonder veel schade, het begin van het parcours te halen.
Ik stond erop om de hoeden op ons hoofd te zetten, maar het bleek een zinloos gevecht en een ongelijke strijd tegen de wind.
Er zat veel werk in die hoofddeksels, echter... veiligheid primeert.

Geen hoeden dus, maar onze 'moesj'. Ergens paste het nog in het thema: die jurylden dragen ook een soort muts, maar toch hadden we liever in vol ornaat geweest.
De hoeden hadden eveneens hun 'kostprijs', nu werden ze niet eens op één foto gezet.
Niémand die weet hoe het zou geweest zijn mét hoed."


Peter:
"De gevolgen waren duidelijk: een 'light' versie van wat we wilden brengen. Toch 'kop omhoog' en ons bewijzen als groep. Die 'malsjans' was er voor iederéén. Je werkt een jaar naar carnaval toe, dan kunnen we eender welke storm doorstaan.
Gelukkig zwakte de wind later wel wat af...

Onze dans was intens en mocht gezien worden!
Welke groep heeft ooit staan 'bosjen' in hun pasjes? De cijfers die we toonden, sloegen op de punten van de jury. Een typisch onderwerp voor 'deel A'.
De hoop was om de top 20 te halen. Helaas was een 28e plaats een kleine teleurstelling..."


Peter:
"We vieren carnaval zonder stress en zo hoort het ook!
Ik heb jarenlang bij een topgroep het relaas meegemaakt van presteren en meedoen voor de prijzen.
Dat heeft ook zijn charmes, maar dit Schelmeroi wil in de éérste plaats plezier beleven.
Klinkt inderdaad cliché, maar het klopt voor de volle 100, wat zeg ik, 200%...

Elke carnavalsnacht hebben we samen als groep beleefd.
Het deed deugd om te zien dat we ons amuseerden. Na de prijsuitreiking wilden we nog méér 'alles geven' en beseften we dat een groep het verhaal is van ups en downs.
De énige 'up' die telt is in mijn ogen die van een gezonde mentaliteit."


Peter:
"Er zijn leden van verschillende generaties en toch klikt het goed. Gezinnen, individuen, vrouwen, mannen, kinderen... We staan open voor iedereen die een hart heeft voor carnaval en onze groepsbeleving.
Qua ledenverloop zien we de 'logische verschuivingen': mensen die om privéredenen afhaken, omwille van een huis, omwille van gezinsuitbreiding of werkomstandigheden... Tegelijk komen ervaren carnavalisten aankloppen met de vraag of ze ons mogen komen versterken.

En er is verjonging. Drie nieuwe 'verse leden', zagen het zitten en zijn gemotiveerd om mee deze groep te dragen.
Dan ben ik als voorzitter 'grosj en fier'. Dan begrijpt men waar deze carnavalsgroep voor staat!"


Peter:
"De toekomst is een 'glazen bol filosofie'...
Niemand die exact weet wanneer corona beheerst kan worden. Toch hopen we dat we mogen dromen van carnaval 2022!
Voor deel B bedachten we terug enkele toffe ideeën.
Hoewel deze AKV een 'metamorfose' onderging, is Schelmeroi altijd al bekend geweest door zijn gedurfde thema's. Net dat 'tikkeltje anders' en die stijl blijven we behouden.

Het thema zal sowieso origineel zijn, wees gerust!
De komende maanden breken we af, bouwen we een volwaardig 'kot' voor onze standplaats en maken we alles klaar, zodat we vol goede moed vanaf volgend jaar toeleven naar de 93e carnavalsstoet."

Peter:
"Daarom willen we ook centjes verdienen.
Wie ooit kwam eten bij ons, weet dat we steeds onze bezoekers extra in de watten leggen.
Op 7 november bieden wij u ons '@home' eetfestijn aan. We leveren (na afspraak) en u kunt van 16u tot 19u afhalen in Halle 13.
Met zalm of beenham krijg je een kwaliteitsvolle maaltijd. Voor de kinderen is er balletjes in tomatensaus.

Met uw bubbel genieten van ons (h)eerlijk eten, met de voetjes onder tafel? Wij van Schelmeroi willen u graag verwennen!!"


Info, zie FB-pagina en eventlink!

Peter:
"Tenslotte wil ik iedereen nog eens bedanken die onze groep op één of andere manier een hart onder de riem steekt, of zelfs in deze tijden zoveel als mogelijk steunt!
Samen maken we het succes van 'onze' plezante carnavalsgroep!

Groeten van Peter en AKV Schelmeroi!"


Reportage: ©Carnavalaalstkoentje i.s.m. AKV Schelmeroi

Foto's: ©Cris De Wolf, ©Bjorn Van Ryckeghem, ©Patrick De Boeck, ©Niky De Wever & ©Carnavalaalstkoentje

Schelmeroi 2020 via 'Blog 2': KLIK


Geen opmerkingen:

Een reactie posten