Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

zondag 19 februari 2023

Aalst Carnaval 2023 - De Losse Groepen


• OLG 't Beste Van De Stoet, 'Zjesten Met De Nieve Vesten'

Inspiratieboeket voor 218 Losse Groepen

Liefst 3 jaar lang moesten ook de Losse Groepen zich koest houden, alhoewel sommigen zich toch al toonden tijdens het Kaffeikescarnaval van 2022.

Dit jaar verviel de Numerus Clausus en schreven zich liefst 218 Losse Groepen in.
Verspreid onder de 71 AKV's, vormden ze opnieuw het 'bindmiddel' wat de stoet van Aalst uniek maakt: humor, actualiteit, creativiteit en vooral de nodige 'satire en spot'.
Niet allemaal brachten ze meerwaarde, maar kort samengevat zagen we een reeks persiflages voorbijkomen die menig (regionale) cabaretier gerust in zijn eindejaarsshow kan brengen ...OLG 't Reigert, 'Tribunal Anal':


Een thema dat vaak de kop opstak was de kinderopvang en het tekort aan opvangplaatsen.
De uitspraak van JJ De Gught over baby's in de publieke zone van het parlement, gaf het ook een lokaal tintje.De pensioengerechtigde leeftijd/1e werkdag van Prins Charles

OLG KonterVeRkIErT, 'Tes Van den Hond'!


OLG Heftepie, 'De Voile was van Buckinham Palace':


De Sint-Jozefskerk, afbreken of 'betalen', of zijn er andere plannen?


De winnaar van de 'Groite Prois KBA bij de Losse Groepen', OLG Mé Pretensje: 'Klop-Kever-Klop':De diversiteit aan onderwerpen was groot!

Wij selecteren een paar plezante foto's...

Met onder meer The Masked Singer, Klimaatklevers, het populaire darts, De Frigo, de plotse sluiting van (Au Revoir) Edguard, ...Artikel ©Carnavalaalstkoentje
Foto's: ©Team Carnavalaalstkoentje, ©AjoinPedia & ©Bjorn Van Ryckeghem

OLG De Bokken, 'Voegelpikclub':

Geen opmerkingen:

Een reactie posten