Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

woensdag 12 december 2018

Aalst Carnaval - 3e Koesjkes Mietingk: Voil Jeanetten dompelen stad in carnavalssfeer!


ECHTE VOIL JEANET MET EEN RETROKOESJ

'Op Ien Biejn Kejje Ni Stoon Toer' of 3e Koesjkes Mietingk werd een groot succes!

Typisch wisselvallig 'carnavalsweer', liefst 50 enthousiaste voil jeanetten, mét een retrokoesj en een heus parcours...


Egon Twin:
"Voil janet es giejn travestie organiseerde op zaterdag 8 december haar derde van vijf Koesjkes Mietingks.
't Was énorm slecht weer, maar daar trekt een échte voil jeanet zich niks van aan.
Het groepsgevoel zat goed, we hadden een team ervaren begeleiders en vanuit De Kat (Bowling The New Cat), ging het naar verschillende kaffeikes, om te eindigen met de Proisoitroikink en een fiesjtjen in 't Volkshuis.

Een tocht van ettelijke uren, die vlekkeloos verlopen is, met tussenin een bezoekje aan Marcel Delforge.
Tradiesje is een pak smaabollen mé pikkels en stoofvleessaas!
Een plezante, Oilsjterse achternoeng en auved. En een verdiende winnaar!
Want, de koesj is van groot belang. Liefst authentiek en origineel afgewerkt...
Steve Van Driesche won terecht deze editie!"Egon Twin:
"Wij verzorgden de 'ambiance'. Bovendien moest men ook akkoord gaan met alle voorwaarden, die we de deelnemers communiceerden. Het is geen Voil Janettenstoet, maar een 'Koesjkes Mietingk'.

Er konden maar maximum 50 personen meedoen.
Dat zijn er (bewust) minder dan de vorige jaren, want het moet te overzien blijven.
Afspraak volgend jaar voor de '4e ediesje', met NOG oudere koesjkes?!
We worden steeds strenger, om de kwaliteit te blijven garanderen.

Maar, eerst de Voil Jeanettenstoet 2019! We lanceerden met VJIGT onze nieuwe campagne: 'Wel Voil Mor Me Eer Moil'!
Een échte voil jeanet mag / moet 'voil gebekt' zèn, moor blo(e)m en andere viezigheid, is nergens voor nodig!"SFEERFOTO'S SILKE


SFEERFOTO'S PAUL


Reportage: Carnavalaalstkoentje
Foto's en Video: ©Leen De Smedt (foto boven), ©Silke Hermans, ©Paul Hendrickx, ©Carnavalaalstkoentje + I.F. winnaar: ©Diemont Perquy

Geen opmerkingen:

Een reactie posten