Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Eirg, Bedesterd, De Schoitkitten en Pladasj wonnen élk in hun categorie! // De blog staat vol sfeerverslagjes: vanaf de 'Voorbereiding' en ons bezoek bij ALLE 71 de AKV's tot en met de Popverbranding en het 'Slotartikel', maar ook alles wat erna kwam van 'Prijsuitreikingen' // Volg ook ons YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes, maar ook de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! // Op 5, 6 & 7 april genoot de Orendwoik van hun 41e Arendcarnaval, onder leiding van Prins Nico! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie zonder stoppende AKV's, is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! // Steve van Carnavalskantine Halle 13 neemt afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval: aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!'

dinsdag 6 februari 2024

Aalst Carnaval 2024 - Stoetthema AKV Wadesdavoriet - 'Cupidozje'

'Cupidozje'

Op weg naar Aalst Carnaval 'editie 2024' geven wij alle stoetthema's prijs!

• Wat beelden de groepen uit in de 94e stoet?
• Waarom kozen ze het thema?
• Wat houdt het in?
• Daarbovenop krijg je een interview & een blik 'achter de schermen' ...


Vandaag aandacht voor Kleine Groep AKV Wadesdavoriet!
Aiko:
"31 jaar Wadesdavoriet in '3 episodes'; deze groep herleefde in 2020 en sindsdien mag ik spreken van een serieuze revival!
Zoals we momenteel één kliek vormen en 'ervoor gaan', ziet de toekomst er schitterend uit.
Iedereen doet zijn best op zijn of haar manier en als voorzitter kan je wel coördineren, maar het zijn de leden die het moeten waarmaken, ZIJ zijn WADESDAVORIET!

Dat weerspiegelde zich ook al op het eetfestijn: als je lekker eten geeft én je leden zijn gemotiveerd, dan 'breek je records' op vlak van opkomst.
De commentaren nadien waren 'lovend positief'.
Het is tot nu een héél plezant jaar en laat ons hopen dat daarvan de driedaagse de bekroning is!"


Wadesdavoriet: opbouw, 1 december 2023:


Aiko:
"Het basisonderwerp (Valentijn) is een ideetje van Derek Rabier; wij zagen daarin de link tussen cupido en Den Dozje en werkten het verder uit ...
In de politiek aan 't stad is er 'riezje en krakiejl', maar na alle politieke strijdverhalen van de afgelopen jaren, vragen wij ons af of Dozje de grote 'vredesluiter' is?!

Op de wagen schommelt onze burgervader, achterna gezeten door een 'neutrale figuur' die alle Oilsjteneers en Oilsjteneskes voorstelt ...
Zij die wat graag een pijl 'in zijn gat' willen schieten.

De WADjes zijn dan als het ware de verzoeners, die de kloof tussen Dozje en zijn volgelingen wil dichten, ofwel 'CupiDozjekes'.
Een bijhorende hoed maakt het geheel 'af', het kostuum is bovendien fijn uitgewerkt en noem het 'ludiek', plaats daar nog een gepast stoetliedje bij en het geheel 'klopt' ..."



Aiko:
"We gaan met 33 in de stoet, waaronder 5 mensen die op de wagen staan.
Daarbovenop nog eens 10 begeleiders, om alles in goede banen te leiden.
Wat 'milieu' etc. betreft, ook wij werken met véél recuperatie: zowel oude poppen, koppen, als grote isomostukken waaruit we nieuwe vormen snijden.

Een 'schoeine plosj' is mooi meegenomen, maar niet hét belangrijkste.
Geef mij maar een toffe en vlotte carnaval, een positief groepsgevoel dat overheerst en appreciatie van het publiek.

Nogmaals, mijn énorme dank voor iederéén die Wadesdavoriet terug op de kaart zette!

Groeten van alle WADjes, wij zijn de 'nummer 29 bij de Kleine Groepen in deel B' ..."



Stoetliedje



Laatste 5 stoeten

-> Volledige geschiedenis: KLIK

Carnaval 2023: 'Nen Oilsjteneir Es Nen Doezendjpoeit'
Carnaval 2020: 'Weir verroizen op’t keirkhof van Verloizen'
Carnaval 2017: 'Temptation Oilsjt'
Carnaval 2016: 'As ge op mekanders kop kakt kaan’t iene kakafonie zen'
Carnaval 2015: 'Oilsjters Sjlauger Festival'
Reportage: ©Carnavalaalstkoentje i.s.m. ©AjoinPedia & AKV Wadesdavoriet
Foto's: ©AjoinPedia, ©Carnavalaalstkoentje, ©Cris De Wolf, ©Patrick De Boeck, ©Bjorn Van Ryckeghem & ©AKV Wadesdavoriet!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten