Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

maandag 12 september 2022

Aalst Carnaval - Carnavalskantine Halle 13 biedt tijdens 24e Carnavalsbeurs/Werkhalfeesten voor élk wat wils!


Steve De Backer, trots op het rijkgevulde programma!

Werkhalfeesten/Carnavalsbeurs op 23, 24 & 25 september 2022

3 dagen feest!

De Carnavalsbeurs is toe aan 'Editie 24'!
Onder impuls van Steve De Backer en Carnavalskantine Halle 13, breidde het programma de jongste jaren flink uit.
Wij geven u een voorsmaakje...Steve:
"Elk jaar vraagt de carnavalsbeurs flink wat voorbereidingen.
Je moet een podium hebben, stoelen, tafels, buitentogen, dranghekkens...
Bovendien is niet alle materiaal voorhanden bij de stad.
Vorig jaar is gebleken dat dankzij een sterk programma, mooi weer en veel volk, de vernieuwde formule van de Werkhalfeesten/Carnavalsbeurs in de smaak viel!

Voor 2022 voorzien we 3 dagen feest!
Op vrijdag 23 september starten we met de Win For Life-party i.s.m. de Nationale Loterij.
Omwille van dit concept, is de toegang helaas verboden voor wie jonger is dan 18 jaar (wetgeving).
We zorgen die avond niet alleen voor een spetterende party met (zeer) goede muziek (DJ LaPlaz), er is ook een 'special act' en... er worden méér dan 3000 (!) Win For Life-krasloten in de zaal 'geschoten'...
Loten ter waarde van 1, 2, 3 & 5 euro.
Bovendien is de inkom gratis!"Steve:
"Op zaterdag 24 september beginnen we om 13u30 met een korte toespraak van Monseigneur Filip Van de Winkel, gevolgd door een kleine receptie (zaal Carnavalskantine).
Vanaf 14u tot 18u is er de Carnavalbeurs en bieden tal van standhouders hun materiaal of 'specialiteit' aan (professionele firma’s / verenigingen / verzamelgadgets / boeken (DAK) / CD’s / toeleveranciers...).
Info over de inschrijving voor kandidaat-standhouders, bel me op: 0472556187.

Buiten, aan de muren van de carnavalswerkhallen, tonen WAF & Team Alosta hun 'kunnen', door opnieuw een graffitipronkstuk uit de spuitbussen te 'toveren'.
Het eerste kunstwerk is reeds af én zie je aan de zijkant van de Carnavalskantine. WAF liet daar de nieuwe huisstijl van Aalst Carnaval tot leven komen!"Steve:
"De Carnavalswerkhallen zijn OPEN voor het grote publiek!
Deelnemende carnavalsgroepen verkopen carnavalsattributen, koppen, wagenonderdelen, hoeden, kostuums...
Verder is er een ruim 'buitenprogramma' (vanaf 14u).
Je mag je verwachten aan optredens van Diego Trivier, De Blaa Biskoppen & ONS3 met kids disco!
Guy Walgraef komt eveneens met orkest/band en... 'friends' langs.
We organiseren een gratis wandelzoektocht in en rond de carnavalswerkhallen/Carnavalskantine Halle 13, waarbij mooie naturaprijzen te winnen zijn...

Zaterdagavond vindt vanaf 21u de 'De Groeite Malsjans Prois 2022' plaats!
Het Malsjans Kommitoit deelt er liefst 3000 euro cash 💰 én diverse alternatieve prijzen uit aan de aanwezige AKV-groepen!
Daarom nog eens de oproep om met (minimum) zes leden per groep aanwezig te zijn...
Door 'Eir misère te bestoefen' op de Facebookpagina van 'De Groeite Malsjans Prois', geef je de jury een bron van inspiratie in hun zoektocht naar (een) geschikte winnaar(s).
DJ Jefken staat garant voor een supertoffe 'fuif' en de inkom is... gratis!"Steve:
"Op zondag 25 september starten we al in de voormiddag!
In de Carnavalskantine Halle 13 kun je vanaf 10u30 tot 12u30 terecht voor een ludieke 'carnavalsverzameling-VEILING' 🔨 !
Verschillende carnavalsgadgets worden geveild t.v.v. 'De Groeite Malsjansprois'...
Alle biedingen starten vanaf 1 euro en lopen 'per opbod'..."

In de zaal én bij de carnavalsgroepen in de werkhallen, gaat tussen 14u en 18u de laatste namiddag van de carnavalsbeurs door."Steve:
"Buiten aan de carnavalswerkhallen organiseren we, i.s.m. AKV LossendeirDeVeirdeirDeir, 🔴⚪️🟡 Den Oilsjtersen Achternoeng 🔴⚪️🟡
Geniet mee, want tussen 13u en 21u zijn er optredens van Oilsjterse Prinsjen & andere vedetten, met DJ Noredin aan het mengpaneel!

Welke artiesten ons podium vullen?
Wat dacht je van Prins Antoine, Prins Pascal, Prins Michelleken, Prins Peter, Prins Kenny, Prins Raf, Prins Werner, Prins Alex, Prins Yvan...
Met verder Ewa Bekost, De Copaings, Vincent, Timo, Henkens en de 'Kandidaten Prinsj Kantine 2023' aan de micro.
Afsluiten doen we met DJ Stijn die de afterparty in de Carnavalskantine Halle 13 zal laten losbarsten!
Ook daarvoor is de inkom vollédig gratis!

Kortom: '3 daugen baal in en oon de werkhallen én in Carnavalskantine Halle 13'!!!
"


Artikel & interview: ©Carnavalaalstkoentje i.s.m. ©AjoinPedia

Foto's: ©Carnavalaalstkoentje i.s.m. ©AjoinPedia, ©Nico Mateusken & ©Michiel Geeroms

Geen opmerkingen:

Een reactie posten