Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

zondag 3 december 2023

Aalst Carnaval - Voil Janet Es Giejn Travestie hield hun 8e KoesjkesMietingk 'De Woorbennekikier Toer'

50 Retrokoesjkes door de stad!

De eerste zaterdag van december, is er de kleurrijke parade van prachtige kinderkoetsen (één van de belangrijkste attributen van de Voil Janet).
Voil Janet Es Giejn Travestie:
"De 'ambiaans was gralek goe', het weer droeig: oeik Onzjier es een Voil Janet!
Langs de boon? Kaffeiken in, Kaffeiken oit en schoein op den boigank of as 't mag op stroot.

Iederiejn was ingeschreven, iederiejn wetj en wist wa da mag en nie mag...
'Onzen unieke, Oilsjterse sfeer': ne plezanten achternoeng en auved.
Mor... 't es een Koesjkes Mietingk en giejne Voil Janettenstoet...
En op 't leste van den auved, woren er droi proizen, de droi schoensjte Koesjes van 2023-2024...

Mercikes oon aal ons 'sletten', de begeloiders, de sponsors, de kaffeikes en de lokole pers!
Tot noste joor!"


De Voil Janetten zie je op 13 februari in de Voil Janettenstoet en (hopelijk ook) tijdens de volgende Koesjkes Mietingk!De uitslag ...

3e plaats (2e ere-Koesj), Beeckman Glenn:
2e plaats (1e ere-Koesj), Ghysbrecht Eric:
1e plaats (WINNAAR KoesjkesMietingk), Spanhoven Werner:
Sfeerfoto's


-> Extra stopplaats was dit jaar Utopia, de bibliotheek van Aalst.
Daar stelde DAK vzw hun 3e fotoboek 'De Voil Ediesje' voor, een boek over de Voil Janet!


Artikel: ©Team Carnavalaalstkoentje i.s.m. ©Sören Delclef
Foto's: ©AjoinPedia, ©Team Carnavalaalstkoentje, ©Paul Van Impe & ©Jill Kinoo.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten