Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Eirg, Bedesterd, De Schoitkitten en Pladasj wonnen élk in hun categorie! // De blog staat vol sfeerverslagjes: vanaf de 'Voorbereiding' en ons bezoek bij ALLE 71 de AKV's tot en met de Popverbranding en het 'Slotartikel', maar ook alles wat erna kwam van 'Prijsuitreikingen' // Volg ook ons YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes, maar ook de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! // Op 5, 6 & 7 april genoot de Orendwoik van hun 41e Arendcarnaval, onder leiding van Prins Nico! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie zonder stoppende AKV's, is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! // Steve van Carnavalskantine Halle 13 neemt afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval: aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!'

zondag 4 februari 2024

Aalst Carnaval 2024 - Prinsj Vincent presenteert prachtig kostuum vol details en persoonlijke accenten!

Presentatie kostuum voortaan één week voor carnaval?!

In tegenstelling tot de meeste voorbije jaren, werd het kostuum van de Prins niet de donderdag voor carnaval, maar reeds de zondag voor vastelauved aan het grote publiek bekend gemaakt.

Een nieuwe trend die flink werd gesmaakt!
Eet- en dartscafé De Kat (bij Elsie en Rudy), was de place to be en zat afgeladen vol carnavalisten.
Ook de lokale pers tekende massaal present.



Kostuum vol emotie

Prins Vincent Van Caekenberghe koos met purper als kleur voor een 'speciaal', maar 'briljant mooi' kostuum.

De meeste Prinsen uit Aalst kiezen een variant op blauw, maar naast 'gedurfd', is dit kleur vooral 'gesmaakt'!
Op de linkermouw vooraan staat de naam van zijn grootmoeder 'Mathy' geborduurd, die enkele jaren geleden overleed.
Een belofte die Prinsj Vincent ooit maakte: ALS hij Prins zou worden, zou hij haar 'meedragen' ...

Het kostuum is qua basis afkomstig van de speciaalzaak 'Salon Roger' in Maaseik, maar de uitwerking en de waaier details maken er een Aalsterse versie van.
Opvallend zijn de kleuren van Aalst (rood-wit-geel), die als een 'band' zijn kostuum sieren.
De gedetailleerde hoed is gemaakt door Linda De Waegeneer.



Kostuum vol prachtige details!

Vooraan siert op de kraag het traditionele wapenschild van de stad Aalst.
Verder zie je ook de ajuintjes, die hun oorsprong vonden in het logo van de Prins.
Achteraan de kraag zie je drie hartjes.
Een verwijzing naar de drie groepen die wat meer betekenden in Vincent zijn campagnejaar: AKV Beschomt, AKV De Melkmoilen en AKV Gebosjt.

De Prins dankte het talrijk opgekomen publiek, gaf nog eens het beste van zichzelf en liet tenslotte ook weten dat iedereen de 'marchandise' kon aanschaffen: luxebladen Nominettten, de medaille of het unieke 'Merci-doosje', zeg maar de Nominetten van de 'sleppendraugers'.
Ook laatstgenoemden kregen opnieuw een prachtige outfit aangemeten.
De 'paarse kleur' werd doorgetrokken naar zijn schoenen én is dé kleur van die 'hulpjes van de Prins', zeg maar... 'sleppen'.


Eén ding is zeker, mét of zonder zon: Prinsj Vincent, de 70e Aalsterse Prins Carnaval, zal schitteren op 11, 12 en 13 februari!


Reportage: ©Carnavalaalstkoentje i.s.m. ©AjoinPedia
Foto's: ©AjoinPedia & ©Patrick De Boeck & ©Paul Van Impe

Foto Paul Van Impe, grootmoeder 'Mathy', kreeg een mooi eerbetoon van Prinsj Vincent:
Foto Patrick De Boeck, het sprookje "de Prins & zijn Prinses" ...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten