Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

vrijdag 13 maart 2020

*SOAP* Terugblik / Vooruitblik 2020-2021/2022 - Aflevering 2: AKV Kompasje


TERUGBLIK / VOORUITBLIK

In deze tweede aflevering van het zevende seizoen 'Terugblik / Vooruitblik', blijft het concept hetzelfde!

Een vlot gesprekje met een groep over het wel en wee van het vorige carnavalsjaar en een vooruitblik naar de volgende editie...

Twee eenvoudige vragen:

1) Hoe kijk je terug op 2020?
2) Welke weg stippel je uit richting 2021/2022?

Stoetclipje:'Dozje volgen tot onder de sozje'

Interview met Kathleen!


Kathleen (secretaris):
"In juni ’19 hebben we een eerste keer samen gezeten met de burgemeester om het idee, dat Toon in gedachten had, te bespreken.

Het thema 'Sleppendraugers van Dozje' had nog geen enkele groep uitgewerkt en is gebaseerd op iets wat Dozje ooit zei. Het enthousiasme over dit thema was groot! De burgervader zag dit direct zitten, op voorwaarde dat er niets over 'gelekt' zou worden...

Kenneth Van Lierde tekende onze wagen uit en Bram De Baere ontwierp de schets van ons kostuum. Iets totaal anders dan wat Kompasje ooit bracht. 

Met de tekening van het kostuum zijn we bij Sandy en Patrick gegaan om er een proefkostuum van te laten maken. Het leveren van de stoffen heeft iets langer geduurd dan voorzien, waardoor we pas op 27 januari 2020 (4 weken voor carnaval) om ons proefkostuum + stoffen mochten gaan.
De isomo van de wagen werd gesneden door Matthias De Waele."Kathleen:
"Al bij al was het een hele drukke periode, maar wij zijn op tijd afgeraakt en waren fier het geheel! Alle leden vonden beiden mooier en beter dan vorig jaar.

Carnaval zelf was heel vlot! De 2 stoeten hebben we zonder panne kunnen uitrijden, al zijn we de zondag hier en daar wel wat 'isomo-snoepen' verloren hebben. De wind waaide ze van de wagen...
Het feesten zit er bij Kompasje goed in!
De leden en begeleiders hebben het beste van zichzelf gegeven in de stoet.
Daarna kon het feesten pas echt beginnen (vooral op het Vredeploin en in The New Cat)..."Kathleen:
"De uitslag? Dat we als laatste zouden eindigen, heeft niemand zien aankomen.
Ze riepen in de Flora : '39e... Kompasje..'
En in het werd muisstil … zo van 'Euh, da kan niet.'

Voor iedereen kwam dit als een harde klap aan.
En voor Toon en mij was het emotioneel efkes heel moeilijk.
Hoeveel mensen uit andere AKV’s, carnavalisten, tekenaars van wagens of kostuums, ons komen zeggen zijn dat deze plaats onverdiend, niet eerlijk is. ONVOORSTELBAAR!"Kathleen:
"Voor iedereen was het thema 'Sleppendraugers van Dozje' goed en origineel gevonden.
We hadden een mooi volgebouwde wagen, een chique kostuum (zo mooi dat de burgemeester de week voor carnaval besliste dat hij éxact hetzelfde kostuum als het onz wou!), een goed stoetliedje, een prachtige nieuwe led wall (met dank aan Rik en Nary Henneco, achter de schermen), ….
Maar, ondanks onze laatste plaats hebben we met onze leden en begeleiders een SUPER carnaval gehad ! En dat primeert natuurlijk!"Kathleen:
"AKV Kompasje wil in de toekomst vooruit met een gemotiveerd team !
Vandaar dat ik van enkele juryleden hun motivatie opgevraagd heb, zodat we hieruit positieve feedback kunnen halen, om met ons thema voor volgend jaar aan de slag te gaan in 'positieve sfeer'."

Onze eerste activiteit is iets nieuw en zeg nu zelf 'creatief gevonden': een 'Strijkmarathon'.
Die was gepland op zaterdag 14 maart in de Chopin, maar moeten we helaas annuleren ten gevolge de maatregelen rond 'corona'.

Voor een klein prijsje (en hopelijk een centje opbrengst voor onze groep) strijken wij uw was nu 'op een nog te bepalen datum'.
Het spaghettifestijn staat gepland op zaterdag 27 juni en zondag 28 juni in zaal Chopin.
Verder komt er nog een 'baal of foif' aan in het najaar."Kathleen:
"Kompasje is 1 grote familie!
Er heerst een aangename sfeer van vriendschappen waarbij ieder zich op z’n eigen manier kan ontplooien.
Het zorgt ervoor dat deze kleine groep op rails staat en zich extra wil bewijzen.

Hoe wij ons als groep geamuseerd hebben (zowel met onze doop, als tijdens carnaval), is opgemerkt door anderen.
Verschillende mensen vroegen om lid te mogen worden.

Groeten van AKV Kompasje,

Voorzitter = Toon T'Kint
Secretaris = Kathleen Schevernels
PR = Rik Henneco"Reportage: ©Carnavalaalstkoentje i.s.m. AKV Kompasje

Foto's: ©Carnavalaalstkoentje, ©Bjorn Van Ryckeghem, ©Cris De Wolf & ©Patrick De Boeck

Kompasje 2020 via 'Blog 2': KLIK

Geen opmerkingen:

Een reactie posten