Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

vrijdag 17 februari 2023

Aalst Carnaval 2023 - Stad versierd met de mooiste kleuren, KBA maakt winnaars Fassadekonkoer bekend & Lyceum Aalst is creatief met 'carnavalswagen- en afficheontwerpen'!


7 februari: Aptil kreeg bezoek van Gilles & Mattis Van Schuylenbergh

Een stad vol kleur!

Aalst is klaar voor Carnaval ...

In de stad werden vitrines échte carnavalsdecors, straten bevlagd, stadhuis & station ingekleed in de nieuwe huisstijl van Aalst Carnaval...
Ook de (jonge) jeugd van het Lyceum bij 'meneer Piron' (WAF) leefde zich uit en tenslotte is er het KBA, dat zijn winnaars van het 'Fassadekonkoer' bekend maakte.


Etalages


Lyceum Aalst


Lieven Piron (WAF, leraar Lyceum Aalst):
"Ik heb opnieuw een carnavalswedstrijd gehouden met de leerlingen van het lyceum Aalst.
De eerstejaars maakten een 'carnavalswagen' en de tweedejaars creëerden een affiche.
De winnaars werden door mij getrakteerd op oliebollen!"Fasadekonkoer

Het KBA 'Kommitei tot Behaad van den Aftelkalender' maakte de resultaten bekend van haar zogenaamde 'Fasadekonkoer'!
KBA:
Het KBA houdt zich niet alleen bezig met het opmaken van een jaarlijkse aftelkalender naar Vastenavond, ze organiseren ook twee carnavalswedstrijden.
De Groeite Prois KBA en de KBA-Fassadekonkoer zijn ondertussen klinkende namen geworden.

Met de Groeite Prois KBA belonen ze carnavalsgroepen uit de stoet, maar aan hun Fassadekonkoer kan/kon iedereen deelnemen.
Dit jaar mochten we alweer 50 (!) inzendingen van versierde gevels en ramen ontvangen.
Na Enrico in 2021 en Nicole Schellinck in 2022, werd in 2023 Gert Schatteman als gastjurylid ingeschakeld.

Schatteman, kunstenaar en koppensnijder, koos 5 winnaars:
Aurelie Bollaert & Saar Van Impe, De Kleine Beurs, De Prins Drinkt Koffie, Joline D’Haese & Ellen De Moor én het Sint-Maartensinstituut.

Voorzitter Michel Van Brempt koos met Gunther Roelandt nog een zesde winnaar.
Elk zullen ze een geldprijs van 100 euro ontvangen tijdens de prijsuitreiking in december.
Volgens Lieven Goubert, lid van het KBA, waren er dit jaar opvallend veel jonge nieuwe deelnemers aan de Fassadekonkoer.
Goubert wijt dit aan het succes van de cursus ‘roiteklasjen’ van de Academie voor Carnavalskunsten.

Op carnavalsmaandag zal het KBA de winnaars van hun Groeite Prois KBA bekend maken.
Er zijn drie geldprijzen van 500 euro te winnen voor de (volgens de KBA-jury) beste losse groep, beste ingeschreven groep en groep met het beste politiek incorrecte thema.
De winnaars zullen in de loop van maandag 20 februari 2023 op de Facebookpagina van den Oilsjtersen Aftelkalender verschijnen..."Sfeer in de stad, een selectie:


Reportage: ©Carnavalaalstkoentje i.s.m. ©AjoinPedia
Foto's: ©Carnavalaalstkoentje, ©AjoinPedia, ©Aptil, ©Inge Claessens & ©WAF


Inge geeft de cursus 'Roiteklasjen' aan de Carnavalsacademie!

2 opmerkingen:

 1. Het spreekwoord : iedere vogel zingt zoals hij gebekt is : in gedachte wens ik iedereen proficiat met de de versierde etalages. Het valt echter op dat er dit jaar enorm veel aandacht is voor de door de roiteklassers versierde vensters is van handelszaken en ik bijna geen vensters zie die door de gewone Oilsjteneer versierd zijn en ook het straat een Carnaval uitzicht geven.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Beste,
  we proberen ieder jaar stil te staan bij dit gegeven (Roiteklasjen) en vorig jaar volgden we van nabij Inge op.
  Enkele foto's hierboven (winnaars KBA) zijn juist gemaakt aan privé-woningen, dus uw argument klopt niet helemaal...
  Een ander jaar volgen we eens een Roiteklasjer zélf op, of maken een apart artikel.
  Soms moet je keuzes maken.

  Toch denk ik dan dat we méér dan gevarieerd schreven en schrijven over alle aspecten rond carnaval, iets wat de meesten beamen die deze blog lezen.
  Maar goed, u mag me NU of volgend jaar op weg helpen en zelfs ondersteunen door dergelijke foto's op te sturen.
  Niks gaat vanzelf en alle hulp is welkom om het nog beter te maken.
  Ook ik doe dit 'werk' al làng niet meer alleen en laat iedereen die dat wenst toe zijn steentje bij te dragen tot het succes van dit 'blogproject'.
  Dus bij deze wacht ik ook nu op foto's van privéwoningen, dan plaatsen we die er met plezier nog bij en is het verslagje vollédiger. Onze contactgegevens staan in het welkomartikel (mailadres), of stuur ons PB via Messenger of andere kanalen.

  Mvg, Koen (steeds bereid tot dialoog).

  BeantwoordenVerwijderen