Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

vrijdag 11 september 2020

*SOAP* Terugblik / Vooruitblik 2020-2021/2022 - Aflevering 30: AKV De Saazers


TERUGBLIK / VOORUITBLIK

In deze dertigste aflevering van het zevende seizoen 'Terugblik / Vooruitblik', blijft het concept hetzelfde!

Een vlot gesprekje met een groep over het wel en wee tijdens het vorige carnavalsjaar en een vooruitblik naar de volgende editie...

Twee eenvoudige vragen:

1) Hoe kijk je terug op 2020?
2) Welke weg stippel je uit richting 2021/2022?

Stoetclipje:'To Bie or not to Bie'

Interview met Laura!


Laura (PR):
"Het thema voor carnaval 2020 ontstond op een atypische manier.
Toen één van de leden met haar hoofd tegen het bord van “Bijenvriendelijke gemeente” liep, borrelde ze meteen van inspiratie. Aalst heeft meermaals de titel van ‘Bijenvriendelijke gemeente’ mogen binnenhalen.
Hieruit vloeide ons thema “To Bie or not to Bie” voort. Ook schepen van Landbouw Katrien Beulens was geboeid en werd dit jaar doopmeter van AKV De Saazers..."Laura:
"Alles stond reeds zeer vroeg in het teken van de bijen bij de zogenoemde #Saasbiekes.
Zo konden de bezoekers van ons eetfestijn reeds proeven van een heerlijk honingbier genaamd Melius.
Daarnaast deelden we tijdens de stoet ook honinglolly’s uit aan de liefhebbers.

Op die manier ontstond de uitwerking van “To Bie or not to Bie”. De stad Aalst neemt zelf heel wat initiatieven om het uitsterven van de bij tegen te gaan. Misschien is het daarom dat het stadhuis meer en meer op een bijenkorf begint te lijken? Het is op zijn minst een politieke bijennest te noemen. Kan opperimker D’Haese zijn rol nog vervullen in het welbehagen van de hele bijengemeenschap? Of komt zijn positie in het gedrang door de ambitieuze bijenkoninginnen Ilse en Katrien of Sarah?
Of gelèk dammen in ’t Oilstjers zeggen:
’t Stad Oilsjt es gralèk begoon met de kwesjte van de biekes! Zelfs ’t stadhois begintj al noig op ’n bieëkerf te trekken. Kaan imker Dozje zèn biekes nog baiën aaven? Komt zèn posiezje in gevoor? Zitten der nieve keininginnen geriëd om zen plosjken af te pakken? Goon Ilse, Katrien en Sarah hem nen angel oitvringen?"Laura:
"Zoals je kan lezen, stond ook Ilse op de wagen dit jaar.
Ze kwam kijken in hal 12 om zichzelf te bewonderen op onze wagen. Wij wensen vrienden en familie van Ilse nogmaals veel sterkte toe. Aalst verloor een sterke Oilsjtenes.

Tijdens carnaval zelf verliep alles ook zeer vlot.
De zondagstoet lopen was wederom voor ons allen een fantastische beleving, we waren fier dat we zoveel bekijks hadden! Daarnaast betoverden we ook vele blije kindjes met onze honinglolly.
De maandagstoet moesten we helaas uitlopen in de regen, maar dat hield de Saasbiekes niet tegen!"Laura:
"Als kers op de taart werden we verrast met een mooie plaats op de prijsuitreiking, top 20! Toen bij de 17e plaats de naam van De Saazers weerklonk in de Flora, sprongen we letterlijk een gat in de lucht, het begin van alweer een fijne feestnacht.

'Tevreden' is een understatement om te beschrijven hoe verrast en blij we waren met ons resultaat! We zijn dan ook zeer dankbaar voor de plaats die we kregen, voor het toch creatieve thema met een zeer lokaal accent."Els (Afgestudeerd isomokunstenaar):
"Ik ben zelf 'afgestudeerd' aan de carnavalsacademie, maar zoals Gert Schatteman zegt: dan begint het pas.
Vorig jaar hadden we 2 poppen in de stoet, met 'kleine Gieter' en 'oma'.

Dit jaar met Ilse, Katrien en Sarah als biekes én Dozje als imker, 4 politieke figuren.
Veel vernieuwing voor de groep, want ook de wagens werden in de breedte aangepast...
Voor het 2e jaar heb ik de isomopoppen en -koppen gesneden voor hen.
Het waren mijn eerste 'politieke koppen', maar er kwamen véél positieve commentaren op.
Zelfs van de betrokkenen! De post van een trotse Ilse Uyttersprot bij haar kop op Facebook, was voor mij een énorme erkenning.
Als vrouwelijke snijder een prachtige respons krijgen van zo'n belangrijke vrouw... Helaas verloor Oilsjt 'Ons Ilse'..."Els:
"Het belangrijkste is dat we de jeugd meekrijgen in het verhaal van Saas!
Ik ontwierp één voorbeeld en Jonas maakte het na.
Het was een goeie oefening en wij zijn met zijn allen trots dat 'onze jeugd' er ook enorm toe bijgedragen heeft, die 17e plaats is ook hun verdienste!

Niks is fijner dan te mogen zeggen dat we als groep ALLES zélf gemaakt hebben en dat siert De Saazers.
Nooit zweven, altijd voetjes op de grond, hard samenwerken en zo krijg je als beloning ook erkenning van de jury en het enthousiaste publiek.
Ik denk niet dat Saas ooit wakker lag of ligt van een 'plaats', maar als je flink stijgt in deel A, dan heb je wél sterk gepresteerd."Jonas (Student-isomokunstenaar):
"Ik volg de cursussen bij Gert: zowel de eerste (de slak), als de tweede (handen maken) heb ik achter de rug.
Het was dus voor mij plezant om actief mee te snijden.
De handen waren wel leuker om te snijden dan de benen en armen, omdat de handen verschillende posities hadden.
Benen en armen zijn eerder routinewerk (beetje eentonig), maar het hoort er nu eenmaal bij.
Ik heb in totaal 6 benen gesneden en 12 armen en de bijhorende handen en daardoor heb ik mijn snijtechniek kunnen verbeteren ook.

Er is veel 'actieve jeugd', iedereen krijgt bij ons kansen.
Nu, de meesten komen vaker meehelpen in de werkhallen, het creëren van een wagen is 'aanstekelijk'.
Dus later (de toekomst van de groep), zouden we ook nog steeds alles zelf kunnen doen, als de oudere generatie ooit 'op pensioen' gaat 😉 "Laura:
"Het nieuwe carnavalsjaar daarentegen verloopt, zoals bij vele groepen, wat minder vlot...
Corona gooide roet in het eten, waardoor onder andere ons groot eetfestijn werd afgelast en ook de 2 buitenstoeten niet konden doorgaan.

Of we alle evenementen die gepland stonden nog zullen uitvoeren/aanpassen, is nog niet beslist. Het is moeilijk plannen met corona, zoals bij vele groepen…
I.p.v. het eetfestijn 'ter plaatse', organiseren we een online spaghettiverkoop die we in oktober 'covidproof' bij de mensen thuis zullen leveren.
Er is ook de mogelijkheid tot het aankopen van een heerlijk, bijpassend wijntje.
De leverinsdatum en bestelmogelijkheden kun je binnenkort via onze Facebookgroep vinden.

Een thema en 'idee' hebben we wel en dat is, al zeg ik het zelf, zeer origineel.
Of we dat idee ook effectief zullen mogen uitvoeren in 2021 is een andere vraag. En anders komen we in 2022 nog sterker naar voren. 😉
We missen in elk geval de fijne carnavalsvoorbereidingen en het amusement dat hiermee gepaard gaat, maar de algemene gezondheid heeft uiteraard prioriteit.

Groeten van AKV De Saazers!"Reportage: ©Carnavalaalstkoentje i.s.m. AKV De Saazers!

Foto's 2020: ©Cris De Wolf, ©Bjorn Van Ryckeghem, ©Patrick De Boeck, ©Niky De Wever, ©Silke Hermans, AKV De Saazers & ©Carnavalaalstkoentje.

De Saazers 2020 via 'Blog 2': KLIK

Geen opmerkingen:

Een reactie posten