Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

zondag 25 februari 2024

Aalst Carnaval 2024 - Oilsjt Mjoezik pakte uit met WieWerEt & Zwisj won wedstrijd 'Beste Stoetliedje'

AKV Zwisj werd bekroond met het 'Beste Stoetliedje'

Ambiance in 'De Kat'

In sfeer- en carnavalscafé De Kat op het Vredeplein, verzamelde vrijdag 23 februari een pak volk voor de 'prijzen van Oilsjt Mjoezik'.


Er waren onder andere mooie 'electro-prijzen' te winnen, alsook '€1.000 op rekening', een ring ter waarde van € 1.500 (ontworpen door wijlen Jos Bikkems) en een reischeque van €500.

Om voor die prijzen in aanmerking te komen, dienden de gegadigden, zoals elk jaar, ludieke proeven af te leggen ...

AKV De Toerenbiejoekes wonnen de combi microgolfoven:
Alle AKV’s, die minimum met 6 personen aanwezig waren, maakten daarbovenop kans op een extra prijs (combi microgolfoven), uiteindelijk gewonnen door De Toerenbiejoekes!

Tegelijkertijd werd de winnaar van het 'Beste Stoetliedje 2024' bekendgemaakt!
Oilsjt Mjoezik mocht rekenen op een massale opkomst.

Winnaar 'Beste Stoetliedje': AKV Zwisj!
Elk jaar opnieuw is de grote vraag 'Wie heeft het Beste Stoetliedje'?

Om die keuze te maken, is er een tweedelige puntenstemming.
Een jury bepaald de punten in een 'eerste ronde', daar worden in de 'tweede ronde' de punten van de publieksstemming bijgeteld. Maar in werkelijkheid, is de onderlinge verhouding van de punten 'jury-publiek' gelijk verdeeld.


DAT totaal bepaald de winnaar, die naast 'eeuwige roem' ook mag rekenen op een weekendje 'uit' met de (volledige) carnavalsgroep!

Uit alle ingezonden Stoetliedjes, komt als eindresultaat een 'Top 15' uit!
Top 15 interpreteer je als volgt: 'plaats', 'naam Groep': 'aantal punten' (jurypunten + online stemmen -> in punten omgezet, opgeteld)

15. Drasj: 247 temmen
14. Geloeif Mè Goed: 254
13. Dest Goe Schief: 268
12. De Loge: 280
11. De Zjieverleppen: 335
10. Nèm Na: 377

9. Eirg: 378
8. Wadesdavoriet: 385
7. De Toerenbiejoekes: 385
6. De Poipeplekkers: 395
5. De Loizemaanen: 416
4. De Schoitkitten: 418


3. De Lodderoeigen: 441


2. De Melkmoilen: 474


1. Zwisj: 705


Sfeerfoto'sReportage: ©Team Carnavalaalstkoentje i.s.m. ©AjoinPedia
Foto's:: ©AjoinPedia

Geen opmerkingen:

Een reactie posten