Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

vrijdag 3 augustus 2018

*SOAP* Terugblik / Vooruitblik Jaargang 5, 2018-2019 - Aflevering 54: AKV Lossendeirdeveirdeirdeir


TERUGBLIK / VOORUITBLIK!

In deze vierenvijftigste aflevering van het vijfde seizoen 'Terugblik / Vooruitblik', blijft het concept hetzelfde!

Carnavalaalstkoentje contacteerde (opnieuw) de groepen, of kreeg spontaan al de medewerking!


Twee eenvoudige vragen:

1) Hoe kijk je terug op Carnaval 2018?
2) Een blik op de toekomst... ...2019?


'REGEN BEZWOEREN...'Interview met de LDVD-leden, werkhallen 1 augustus


LDVD:
"30 joor Jubilee, eens meer 'show' dan toneel en een thema dat in zijn opbouw gegroeid is.
Het heeft een tijdje geduurd, want een thema rond 'voodoo' en 'trommels' tot een geheel kneden...
Voodoo: tegen of voor 'iets'? Voor het goede weer dan maar, de anti-regendans.

De concrete uitwerking , geïnspireerd op het slechtere weer de jongste jaren met carnaval.
Een voodoo-kostuum, het effect en de zekerheid dat we ons, zoals altijd moesten amuseren, al van in de stoet.
De interactie met het publiek vinden we al 3 decennia hét belangrijkste!
Vandaar onze oproep om met potten en pannen aan de kant te staan en hier en daar kregen we veel respons.
De 'typsche' straten hiervoor zijn de Dirk Martensstraat en de Koolstraat. Maar ook elders keek menig toerist vreemd als er een Oilsjteneer of Oilsjtenes met een pot of pan meedeed toen we passeerden."LDVD:
"We hadden tot doel er een feest van te maken. 30 jaar Lossendeirdeveirdeirdeir (er zijn er nog genoeg die over onze naam struikelen)... Alle ex-leden werden aangeschreven en 14 van hen deden mee, op een totaal van 46 kostuums.
Die hebben nadien gezegd dat de 'ziel' van de groep nog steeds dezelfde is en ze hadden zich gralek goed geamuseerd!
 

Het thema sloeg aan, we vierden jubilee, zaten in de 'C', er kon gewerkt worden met lichteffecten en het stoetliedje ging van getrommel tot een 'apotheose', als Den Dozje naar boven 'zweefde' en Oilsjt bestraalde als een 'zon'.
Kortom, alle puzzelstukjes vielen bijeen, en die dynamiek van het complete plaatje gaf ons na 30 jaar, onze beste plaats ooit, top 3!
Nee, wonderwel geen strafpunten, en al doen we niet bewust mee voor de prijzen, dit jaar was het toch wel een bekroning."LDVD:
"Vastelauved is pas geslaagd als we van onszelf weten dat we er dubbel plezier aan beleefden: van de voorbereiding, tot de woensdagmiddag...
En LDVD houdt, als zowat énige nog vast aan dé traditie, om pas te dopen als de wagen af is.
Dat wil zeggen, de zaterdagavond nét voor carnaval.
Dit jaar stonden we de laatste week al ver in de afwerking (een les die we meenemen naar 2019) en het werd een gigantisch doopfeest.
Nadeel: de dag erna opstaan en... moeten buiten komen, 't is carnavalszondag!

We hebben al lang geen pompier meer, dus zochten we een oplossing om onze groep 'niet te verliezen' met de 3-daagse.
Sinds een aantal jaren maken we een interne, eigen flyer met de data en uren, wanneer we waar en in welk café te vinden zijn.
Als groep hechten we véél belang aan de groepssfeer en dat kan niet slagen als je amper samen iets doet.
Dus zoeken we ook altijd cafeekes waarin we 'de boel mogen overnemen', waarmee we bedoelen: even 'onze muziek' opleggen, wat plaats hebben om te dansen...
Niet evident om met 30-35 man ergens binnen te komen, maar meestal slagen we erin om gans het café in een enorme ambiance achter te laten en... we drinken er graag eentje. Iedereen happy!

Het is dan ook belangrijk dat de leden dat schema vrij strikt volgen, want er zijn cafeekes waar we iets speciaal voorzien. Er verjaren er een paar, de 'nieuwe leden' geven er op uur X een vat...
We komen samen bijeen en we gaan ook samen iets eten na de stoet... Kortom, sfeer en gezelligheid, daarop willen we als groep duidelijk hameren."LDVD:
"Het 'tussenseizoen' voor ons?
Wel, wij doen (zeker de laatste jaren) nooit buitenstoeten.
Ons budget proberen we samen te krijgen met diverse activiteiten.
Het vernieuwde concept met de 'Oilsjtersen Achternoen' eind juni was top!  

Voor een Oilsjters publiek, met Prinsen Antoine en Pascal als presentatoren en optredens van alle kandidaten Arend en stad samen...
Vlak voor de zomer + superweer = voor herhaling vatbaar!

Andere activiteiten? Proberen origineel uit de hoek te komen!
Op 15 & 16 september onze Tapas in het Trefpunt te Moorsel. Perfecte locatie om met het ganse gezin te komen: de ouders binnen en gezellig genieten, de kids kunnen buiten spelen en de ouders zien ze, want er zijn grote ramen. We verkopen via onze leden kaarten aan 10 euro, goed voor 2 tapasbordjes.
In november onze cuberdonverkoop en begin januari (in de Volkskring in Nieuwerkerken) onze Grote Nieuwjaarsboef. Ook al een 'traditie', waarbij de aanwezigen jaar na jaar terug present tekenen.

Maar we willen ook gedurende het jaar met onze leden, ex-leden en sympathisanten verbroederen. Onder meer een fiets kroegentocht, of eens een BBQ.
Nieuwe leden worden bij ons eerst een jaartje 'stagiair'. Bij LDVD moet je je lidmaatschap 'verdienen'.
In ruil krijg je een carnavalsgroep die je nooit meer vergeet...Wees gerust!"


2019


LDVD:
"Omdat we dus ondervonden dat, als we op tijd beginnen, er op het einde meer tijd over is om af te werken en 'iets te drinken', zijn we nu al ver gevorderd in de afbraak.
Vele woensdagen aanwezig dus in hal 9.
Last call: wie graag de beelden van Valerius De Saedeleer, Louis Paul Boon of zijn 'Ondinneke', in realistische uitvoering wil, ze zijn nog te koop.
Maar niet te lang twijfelen! Na de beurs moéten we echt alles opruimen.

Het idee van ons thema voor 2019 hebben we.
We zijn bezig met het proefkostuum en alle andere voorbereidingen en het is de bedoeling om vanaf september te starten.
De 'fans' mogen op beide oren slapen: LDVD blijft LDVD, na een jaar 'regendans', terug een 'typeke' uitbeelden en onze eigen, gekende stijl behouden.
'Goed zijn' en liefst met een vleugje humor erbij als 'saus'.

Groeten van Lossendeirdeveirdeirdeir!"-> disclaimer LDVD:
"wij zijn niet verantwoordelijk voor de gevolgen van onze anti-regendans NA carnaval én in de zomer van 2018..."


Reportage: ©Carnavalaalstkoentje & AKV Lossendeirdeveirdeirdeir

• Foto's: ©Carnavalaalstkoentje, ©DRA, ©Cris De Wolf & ©Bjorn Van Ryckeghem

Geen opmerkingen:

Een reactie posten