Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

vrijdag 18 september 2020

*SOAP* Terugblik / Vooruitblik 2020-2021/2022 - Aflevering 31: AKV Ajommoja


TERUGBLIK / VOORUITBLIK

In deze eenendertigste aflevering van het zevende seizoen 'Terugblik / Vooruitblik', blijft het concept hetzelfde!

Een vlot gesprekje met een groep over het wel en wee tijdens het vorige carnavalsjaar en een vooruitblik naar de volgende editie...

Twee eenvoudige vragen:

1) Hoe kijk je terug op 2020?
2) Welke weg stippel je uit richting 2021/2022?

Stoetclipje:Mė ne lach en een troon op ons smoel, carnaval es iën en aal gevoel

Interview met Thomas!


AKV Ajommoja:
"We mogen stellen dat Ajommoja 2020 een succesverhaal was!
De voorbereidingen van het 'C-jaar' bezorgen groepen altijd wat meer stress, maar al bij al verliepen die bij ons relatief vlot.

De laatste weken was het uiteraard 'puzzelen', maar zoals altijd zijn we supertrots toen we vertrekkensklaar stonden!"


AKV Ajommoja:
"We hadden zeer veel geluk gehad...
De vorming voor het laatste deel van de stoet is steeds een kwestie van 'geduld hebben', maar pannes bleven uit.

Uiteindelijk viel voor ons de wind goed mee, die was 'bijna' gaan liggen.
Hiervoor vreesden we... Uit schrik voor het voorspelde stormweer, hadden we de plakkaten die we meedroegen aangepast."AKV Ajommoja:
"De tevredenheid over de uitwerking van onze ajuinen was unaniem.
Als groep waren we enthousiast over hoe alles er uiteindelijk uitzag: onze wagen, de kostuums, de accessoires, de hoeden...

Enige ontbrekende factor was dat we geen gebruik mochten maken van mechanieken. Jammer voor al het werk dat daar ingekropen is, maar die regel gold voor iedereen."AKV Ajommoja:
"Juist het gewicht van de 'gedragen ajuinen', die tussen de dansers 'liepen', hadden we een beetje onderschat. Daardoor moesten we tijdens de stoet toch enkele wissels uitvoeren bij die dragers.

Het publiek reageerde enthousiast en begreep duidelijk de universele taal van 'Emoties als emoticons'.
De originele uitwerking werd eveneens geapprecieerd door de jury!"AKV Ajommoja:
"De prijsuitreiking is altijd spannend!
We hadden even goed lager kunnen eindigen, aangezien de groepen na ons in de uitslag zéker even sterk waren.

Sommige leden waren tot tranen toe bewogen, want Ajommoja behaalde de 10e plaats, onze hoogste score ooit!
Achteraf bekeken hebben we helemaal geen reden gehad tot klagen, vermits wij in Aalst nog carnaval mochten vieren..."AKV Ajommoja:
"Het feesten als carnavalsgroep?
Iedereen heeft zich super goed geamuseerd: tijdens beide stoeten ons 'kunnen smijten'... De ontlading van een jaar hard labeur!
's Avonds en 's nachts ging het feesten pas echt 'in extase': samen vieren in een supergoede sfeer!

Wij zijn een groep die het liefst op de pleinen viert. Je kan ons steeds terugvinden op de Grote Markt. Zelfs tijdens het slechte weer op dinsdagnacht, bleven we verder vieren tot de koffiekoeken."AKV Ajommoja:
"En dan kwam de periode na carnaval...
Er heerst een zeer toffe en familiale sfeer binnen de groep, maar jammer genoeg hebben we elkaar lange tijd niet kunnen zien door corona.
We waren dus zeer blij wanneer we terug samen mochten komen met alle leden.


Financieel gaan we minder middelen hebben net zoals alle andere groepen, maar we proberen op andere manieren aan inkomsten te geraken. Zo werden er al enkele items verkocht en zijn we momenteel volop met ons eetfestijn ‘HOME EDITION’ bezig, waar er nog steeds bestellingen voor kunnen geplaatst worden.
De info vind je terug op onze Facebookpagina."AKV Ajommoja:
"Normaal organiseren we ook elk jaar een Halloweentocht. We bekijken of het mogelijk is om een alternatief aan te bieden, zodat we toch nog iets kunnen doen rond dit gebeuren.

We gaan het jaar 2021 in met een nieuw bestuur, dat ook een nieuwe wind zal doen waaien.
We hebben als groep ervoor gekozen om vanaf nu terug de sfeer en de vriendschap te laten primeren en minder naar een 'plaats in de uitslag' te werken.


Stijgen is steeds mooi meegenomen, maar is zeker geen must meer. Met deze gedachten kijken we al uit naar een volgend carnavalsjaar: waarschijnlijk in 2022, maar indien de stoet in 2021 toch zou doorgaan, zullen we zeker en vast buitenrijden met een carnavalswaardige wagen en kostuum."


AKV Ajommoja:
"Door de huidige omstandigheden en de onzekerheid van het al dan niet (later of totaal niet) doorgaan van carnaval 2021, zijn we niet actief op zoek gegaan naar nieuwe leden. Dit omdat we niet zeker weten wat we (hen) kunnen aanbieden het komende jaar.
We zijn 8 jaar officieel een AKV, maar eigenlijk starten we aan ons 13e jaar in de stoet (als we onze jaren als OLG meetellen).

Na het behalen van een 10e plaats dit jaar, deed het ons stilstaan: 'hoe we ooit begonnen zijn', hoe we al enorm gegroeid zijn in die tijdspanne... We hopen deze trend te kunnen voortzetten en een mooie meerwaarde te zijn voor onze stoet.
Groeten van AKV Ajommoja."


Reportage: ©Carnavalaalstkoentje i.s.m. AKV Ajommoja

Foto's: ©Cris De Wolf, ©Bjorn Van Ryckeghem, ©Patrick De Boeck, ©Niky De Wever & ©Carnavalaalstkoentje

Ajommoja 2020 via 'Blog 2': KLIK

Geen opmerkingen:

Een reactie posten