Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

zondag 17 februari 2019

Aalst Carnaval 2019 - Stoetthema AKV Beplekt En Bespoeten: 'Tir Pangckendael'


'Tir Pangckendael'

Stoetthema's, ook die reeks krijgt zijn jaarlijkse update met 'editie 2019'!

• Wat stellen de groepen voor in de 91e stoet?
• Waarom kozen ze het thema?
• Wat houdt het in?
• Een blik 'achter de schermen'...


Als vierenvijftigste in een (lange) rij, AKV Beplekt En Bespoeten!


Toon (voorzitter):
"Tir Pangckendael is uiteraard een verwijzing naar wat in die dierentuin gebeurde: een leeuw werd er afgeschoten nadat die 'per ongeluk' ontsnapte en een bedreiging zou geweest zijn voor de bezoekers.
 

Een geknipt onderwerp voor de stoet en ook wel een afwisseling in de vele politieke onderwerpen die de revue zullen passeren.
De stoet moet een spiegel zijn van het voorbije jaar en daarbij kijken wij verder dan de stadsgrenzen.
We vonden dit ideaal voor onze groep..."Toon:
"Veel beesten die we gaan laten zien: uiteraard de leeuw, maar eveneens een neushoorn, een buffel, een giraffe, een zebra, een wrattenzwijn, een flamingo...
Wij snijden alles zélf, de figuren, de koppen... tot mechanieken toe (de jaren dat we die gebruiken).
En we maken ook alles zelf. Het énige wat we uitbesteden is de tekening voor de poppen, en het liedje laten we inzingen. We zijn trots dat we zoveel met eigen handen creëren."


'Weir schieten mè scheirp, ni geschoeten ès atoid mis. Pang Pang!'


Toon:
"We zijn een vriendengroep.
Kameraden, waarvan er op die 16 jaar AKV, nog een 5-tal bij zijn 'van in het begin'.
Het merendeel is 12 tot 14 jaar lid.
Weinig ledenverloop en dat maakt dat we goed op elkaar ingespeeld zijn.

De uitslag? Wij hopen op een 'eerlijke plaats'.

Groeten van AKV Beplekt En Bespoeten!"GESCHIEDENIS

Het verhaal van kleine groep Beplekt En Bespoeten als AKV

We maakten ook over deze groep een mooi overzicht: KLIK

2018


2017


2016


2015


2014


Foto's: ©Carnavalaalstkoentje & ©Bjorn Van Ryckeghem

Geen opmerkingen:

Een reactie posten