Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

maandag 23 mei 2022

Aalst Carnaval - KAKV Lotjonslos schenkt derp D een prachtige, nieuwe kop voor hun Ros!

Een nieuwe kop voor 'Het Peerd van Deiremonne'!

Lotjonslos, nooit verlegen om een straffe stunt, houdt de ludieke rivaliteit tussen de 2 steden springlevend.

Zaterdag 21 mei 2022 zal in het geheugen gegrift staan als de dag dat het Ros Beiaard een nieuwe (Aalsterse) kop kreeg!


Lotjonslos smeedde een bijzonder plan!

Dat Lotjonslos een zwak heeft voor Dendermonde is geweten: meermaals was het Ros present op de wagens van de oudste en meest succesvolle groep van Aalst.

Om de hilariteit compleet te maken, lieten de Lotjonslossers zich vervoeren met een bus van 'Autocars 't Ros Beiaard' uit... Lebbeke. Zo arriveerden ze op de Grote Markt van Dendermonde!Kurt Heerman (voorzitter Lotjonslos):
"Net zoals de originele kop van het Ros Beiaard, is dit 'duivels geschenk' ook van Aalsterse makelij.
In de werkplaats van LOL werd met noeste arbeid naarstig gewerkt om deze splinternieuwe paardenkop (op schaal gemaakt) tijdig klaar te krijgen.

We zijn hier met vijftig man en... ne paardenkop, het equivalent van de vollédige Dendermondse 'actieve bevolking'.
We wagen ons in het hol van de leeuw. Het hol van het paard was een brug te ver geweest. Uit voorzorg voor paardenstront, hebben we ons voorzien van witte laarzen."


Men onderbrak 'toevallig' de woorden van Lotjonslos, omdat de belfortklokken het Ros Beiaard-lied speelden (de Dendermondenaren zongen mee, de Lotjonslossers riepen 'ajoinen, ajoinen').


Kurt:
"In 2018 was ons carnavalsthema ‘De Lesten Ommeganck’, waarbij we het verloederde paard van dit dorp een waardig afscheid gaven!
Nu nemen we ook ‘De Iejsten Ommeganck’ onder onze vleugels, want het is nu eenmaal zo dat we een zwak hebben voor Dendermonde...
Die nieuwe kop is veel mooier dan de originele, maar zo moeilijk was dat is nu ook weer niet.

Met deze schenking, stopt onze goedheid definitief, want liefdadigheid kan niet eeuwig blijven duren!
Naast die kop, kreeg burgemeester Buyse ook het boek van Lotjonslos en een aandenken cadeau."Burgervader Buyse reageerde laconiek...

Hij nam zijn rol als redevoerder ernstig en uitte de wens om samen het fiere Dendermondse Ros te aanschouwen op 29 mei.

'Zelfs Aalstenaars zullen huilen, omdat de pracht van het Ros het diepste van hun ziel raakt!'

Buyse noemde de kop 'prachtige isomo', maar leek niet van plan om het paardenhoofd alsnog te gebruiken tijdens de rondgang van het Ros Beiaard.
Daarvoor was het 'véél te lelijk'!

Hij bevestigde wél dat de historische kop van het Ros Beiaard 'kon' gebeiteld zijn door de Aalstenaar Lieven Van de Velde (die omstreeks 1600 de kop van het paard maakte in ruil voor zijn vrijheid uit de Dendermondse gevangenis), maar ging daar uit pure schaamte niet veel verder op in...
De Dendermondse Pijnders vroegen zich dan weer af wat ze met de nieuwe kop moesten aanvangen:
"Heeft er dan écht niemand hiervoor plaats in zijn tuin?"Uiteindelijk werd deze 'vriendelijke rivaliteit' afgesloten met een receptie.

Of er kopvliejs in de hapjes zat (als er al hapjes waren), werd niet medegedeeld.
Vooralsnog is er geen sprake van zieke Lotjonslossers...

Tussen pot en pint klonk vastberaden dat de 'vete' tussen Aalst en Dendermonde springlevend is én moét blijven!

Foto's: ©Freddy Thybaert/KAKV Lotjonslos/Stijn Velleman

Montage & Tekstverwerking: ©Team Carnavalaalstkoentje

Meer via AjoinPedia: Vete Aalst/Dendermonde: KLIK 

Verslag 'De Wore Perenommeganck': KLIK 


Hét bewijs: de botten waren écht wel nodig in Dendermonde...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten