Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

zaterdag 9 februari 2019

Aalst Carnaval - Adviesraad Feestcomité blikt op haar receptie tevreden terug en... kijkt vol enthousiasme naar de toekomst!


ADVIESRAAD FEESTCOMITE BLIKT TEVREDEN TERUG

Donderdagavond 7 februari hield het Feestcomité haar receptie.

Voorzitter Dirk Verleysen dankte enkele prominenten in zijn speech.

Dirk:
"Hartelijk bedankt voor jullie talrijke opkomst, een heel speciale dank aan onze vrienden van den Amicale, de vriendenkring van alle gewezen leden van het feestcomité.
Een paar mensen van het feestcomité, samen met vrienden van den amicale, hebben deze vriendenkring terug nieuw leven ingeblazen.
Beste mensen, maggek van eir een speciaal applaus ver e speciaal lid bij den Amicale, ze was de eerste vrouw in het feestcomité, lid van de cantinières, Nicole Schellinck..."Dirk:
"Naar zesjaarlijkse gewoonte bevindt het feestcomité zich terug in woelige waters, maar ik zou de man van #OilsjtPositief niet zijn, om deze periode niet om te toveren in een positief verhaal. Daarom deze eerste en tevens laatste nieuwjaarsdrink in de huidige samenstelling.
Ik vraag aan ieder lid van het feestcomité om zich ten volle in te blijven zetten voor onzen ienigen echte Oilsjt Carnaval en ons ver 100% te smoiten tees joor en er ver te zorgen dat we de 100.000 bezoekers terug een vlotte stoet kunnen bezorgen.

Weir zellen dit jaar terug het onderwerp uitmaken van verschillende losse en vaste groepen, in het bijzonder bij de groep Krejeis. Deze groep heeft er voor gekozen om ons een paar keer te vervoegen bij onze bezoeken aan de rustoorden met hun ludiek onderwerp “afschoidstoernee van het fiestcomité”.
Een tournee van 16 bezoeken aan de rustoorden, we zijn het slachtoffer geworden van ons succes. Bedankt allemaal voor jullie inspanning."


30 januari: Krejeis & F.C. op 'Afschoidstoernee' KLIK


Dirk:
"Bedankt maskes van den dienst, beter gekend als de groen frakskes.
De groen frakskes, die zich steeds tussen twee vuren bevinden, het vuur van de enthousiaste leden van het feestcomité enerzijds en de politiek anderzijds …
Deze situatie heeft soms geleid tot hilarische toestanden, een beetje zoals in een stripverhaal, en al vlug werden nieuwe titels van stripverhalen gefantaseerd...
 

Een paar jaar terug is dat begonnen met...
De Tiny’s gaan op fakkeltocht
Tiny gaat niet op fakkeltocht
Tiny gaat naar het Driekoningenfeest in Sint-Annazaal
Tiny gaat naar het Driekoningenfeest op het Statieplein
Tiny gaat naar de prinsenverkiezing in een tent
Tiny gaat naar de prinsenverkiezing in de Flora
Maskes, bedankt om enorm veerkrachtig te blijven, bedankt om de colle-tout te zijn tussen het feestcomité en de politiek."Dirk:
"Beste kammerooten van het fiestcomité, bedankt om jaar na jaar, eir volledig belangeloos in te zetten ver onze Carnaval.
Carnaval zou er gans anders uitzien zonder jullie, maar, mag ik jullie aandacht voor twee heel speciale mensen in ons feestcomité.
Onze Prinsj Enrico, 40 jaar prins, hij toert al meer dan 36 jaar mee met het feestcomité tijdens onze bezoeken aan alle rustoorden..."Dirk:
"En als tweede onze fantastische aimable kameroot Etienne Cooman, meer dan veertig jaar lid van het feestcomité, een stille noeste werker, altijd paraat om zijn steentje bij te dragen bij iedere activiteit van het feestcomité..."


Dirk:
"De geschiedenis van het feestcomité heeft ons veel geleerd, we hebben ons steeds in woelige waters bevonden, maar eveneens telkens onze rug gerecht en we zijn blijven werken en nadenken om elke carnavalist een zorgeloze carnaval te kunnen bezorgen.
We zullen steeds blijven waken over ons immaterieel Unesco Werelderfgoed zonder te raken aan onze authentieke carnaval beleving waarvan gecontroleerde anarchie de basis is.

Beste kammerooten, bedankt ver deze zes schoeine joren!"Reportage: Carnavalaalstkoentje & Silke Hermans
Foto's: ©Silke Hermans, Album? KLIK

Geen opmerkingen:

Een reactie posten