Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

dinsdag 17 september 2019

Aalst Carnaval - Voorstelling Boek 'Carnaval 2019 In Beeld'!


BOEKVOORSTELLING 'CARNAVAL 2019 IN BEELD'!

Prins Alex De Kegel en fotograaf Paul Van Impe brachten een schitterend naslagwerk uit!

Maandag 16 september stelden Alex en Paul hun prachtige boek voor aan de pers.
Een verzameling foto's die het volledige verhaal brengt over Carnaval 2019: van het Driekoningenfeest, tot de Popverbranding...
Paul Van Impe:
"Al 26 jaar lang maak ik foto's van het carnavalsfeest en vroeger was dat nog met de 'rollekes'. Sinds de digitale fotografie lever ik ook wel eens foto's aan kranten en weekbladen in de streek, maar ergens blijf je zitten met gigabytes en harde schijven vol materiaal.
Toen Prins Alex vorig jaar naar me toekwam met zijn idee rond dit boek hapte ik meteen toe: mijn foto's zouden vanaf dan een meerwaarde hebben in de lay-out van wat een jaarlijks boek moet worden.
Niet zomaar een boek, maar een fotoboek!
Alles vanaf Driekoningen, tot de pop in vlammen opgaat op dinsdagavond.

Het afscheid van de vorige Prins, de verkiezing van de nieuwe Prins, de carnavalsmatchen van Eendracht Aalst en den Okapi...
De Raadszitting, de volledige stoet op zondag met ALLE groepen, hun onderwerpen en zelfs de uitslagen.
De bezemdans van onze unieke Aalsterse Gilles op maandag, de Ajuinworp en de Prijsuitreiking.
Tenslotte de dinsdag van vastelauved: onze Voil Janetten en de Popverbranding...

Daarbovenop is het de bedoeling om iéder jaar één persoon, groep of 'item' rond carnaval extra 'In The Picture' te plaatsen.
In deze editie werd dat Koizer Kamiel Sergant, een icoon die het huidige carnaval van in de wieg van (lokale) humor en satire, grootbracht tot de huidige beleving...

Kortom een boek waar we trots op zijn: een verhaal dat we graag jaarlijks zouden willen aanbieden en jullie kunnen dit, dankzij onze loyale sponsors, kopen voor slechts 30 euro!"Prins Alex:
"De lay-out is van mijn hand, ik heb gekozen voor een herkenbare weergave met telkens, pér groep (klein, middel of groot) een 5-tal foto's!
Uiteraard met extra aandacht voor de winnaars, die verdienen wat 'meer'...
Paul nam (samen met Michel Coen) van iedereen een groepsfoto en vervolledigde met 4 foto's per groep vanop de Grote Markt!
Ook Kris Blindeman en Veerle Sergant (foto's Keizer Kamiel) hielpen mee.

Maar ook alle evenementen rond carnaval zie je in het boek weergegeven.
Bedankt aan iedereen die dit boek wil kopen en ik dank ook van mijn kant de sponsors.
We geven dit boek uit in eigen beheer, dus hopen we écht dat dit werkstuk de aanzet mag worden voor een lange reeks, jaarlijks uitgegeven boeken!
Een nieuwe traditie met een fotoboek, dat je telkens terug kan bekijken, zoveel je maar wilt...
Geen teksten, maar beelden en beelden spreken voor zich. Ze 'vertellen' een verhaal zonder woorden..."Reportage: ©Carnavalaalstkoentje 

Meer info over dit boek? FB-pagina 'Carnaval In Beeld': KLIK
-> Boek te koop vanaf de carnavalsbeurs op 20, 21 & 22 september 2019!
-> Verkrijgbaar in Halle 13, bij kapsalon Werner Kinoo, bij Liebaut, bij AD Delhaize Gentsesteenweg, bij drankenhandel Picqueur, bij Bowling The New Cat, bij Duo Paint en bij Las Fiestas.

Met dan aan Prins Alex De Kegel en fotograaf Paul Van Impe!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten