Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Eirg, Bedesterd, De Schoitkitten en Pladasj wonnen élk in hun categorie! // De blog staat vol sfeerverslagjes: vanaf de 'Voorbereiding' en ons bezoek bij ALLE 71 de AKV's tot en met de Popverbranding en het 'Slotartikel', maar ook alles wat erna kwam van 'Prijsuitreikingen' // Volg ook ons YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes, maar ook de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 17 oktober 2024! // Op 5, 6 & 7 april genoot de Orendwoik van hun 41e Arendcarnaval, onder leiding van Prins Nico! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie zonder stoppende AKV's, is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval: aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!'

dinsdag 14 december 2021

Aalst Carnaval 2022 - De Copaings brengen (gratis) kerstsingle uit!

De Copaings stunten met Kerstsingle!

Vriendengroep dook studio in voor leuk kerstplaatje

Grotere muzikale plannen uitgesteld, 'Streikewoif' blijkt een groot succes!

Serge 'De Spersj', De Copaings:
"Aangezien corona voor iedereen, maar ook voor de Copaings roet in het eten kwam gooien, hebben we ons volgend groot muzikaal project moeten opschuiven naar 2022.
MAAR we zijn niet bij de pakken blijven zitten en doken de studio in om een ander ideetje uit te werken, namelijk een echte kerstsingle!

In samenwerking met Studio Mansarde, die ons het ideetje kwam aanreiken om iets met 'Last Christmas' van Wham te doen, namen we onze kersthit op!
Een échte klassieker onder de kerstsongs, maar dan in een meer hedendaagse versie gegoten.
En zo is Veer Kestdag ontstaan...
Een tekst geschreven door mij, die in de studio bewerkt en aangepast werd door alle Copaings.
Bij de opnames van 'Veer Kestdag' kwam dan plots een ander ideetje uit de bus, om ook nog een B-kantje op te nemen op 'Bakske vol met stro' van Urbanus.
En zo hebben we ook Bakkes vol mè blom opgenomen, een prachtige tekst geschreven door Stefaan en mezelf, wederom in de studio bijgewerkt door alle Copaings."

Serge 'De Spersj', De Copaings:
"Eens de opnames achter de rug kwam de vraag hoe we de CD-single op de markt gingen brengen?
Aangezien we niet verlegen zitten om af en toe een stunt, gingen we op zoek naar sponsors om onze CD-single GRATIS te kunnen uitdelen!
Het leven is zo al duur genoeg, we zijn van mening dat iedereen van onze muziek moet kunnen genieten.

Daarom dat we onze eersteling 'En 't beste moe nog kommen' ook aan een zeer democratische prijs hadden aangeboden.
Deze CD's zijn trouwens allemaal de deur uit..."

Serge 'De Spersj', De Copaings:
"Wij gaan ook zelf de CD-single gratis uitdelen, maar zullen dit nog verder communiceren via onze facebookpagina en op de Oilsjterse carnavalsradio's.
De officiële voorstelling is voorzien voor zondag 19 december, da's just 'Veer kestdag' in café/biljart T'S Place in Kerksken.
En hierbij geldt de regel OP = OP , want er zijn slechts 250 stuks geperst en te verdelen.

Uiteraard is ook ons Streikewoif nog te proeven bij de gekende horecazaken en te koop bij AD Delhaize in Erembodegem, of op onze site www.streikewoif.be

Wie weet komen we ook later nog met iets leuks op de proppen...
Alleszins, wij van de Copaings hebben niet stil gezeten en zijn meer dan fier op deze single met 2 kerstliedjes in 't Oilsjters.
Begin 2022 concentreren we ons op 'het grotere muzikale project', waarmee we iets nieuws gaan uitproberen.
Wordt vervolgd.

Fijne feestdagen en groetjes van De Copaings: Serge, Jan, Stefaan en David!"


** De Copaings danken hun sponsors (Studio Mansarde, Tuinen Persoons, SAM demolition, De Kat (ons Elsieke), T'S Place, El Nachos/Aptil de Pittakeizer, UwRamen.be en brouwerij 't Kroontje/Rebelle, die ook ons Streikewoif brouwt). Dankzij hen is de single volledig GRATIS te verkrijgen. **

Geen opmerkingen:

Een reactie posten