Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

zaterdag 25 augustus 2018

Bloemencorso Blankenberge 2018 - Bezoek Aalsterse Groepen op Zaterdag


CORSO@THE MOVIES OP ZATERDAG

Sinds 1895, midden in de bloeiperiode van de Belle Epoque, bedankt de stad Blankenberge zijn toeristen met een prachtig Bloemencorso op het einde van de zomer.

Er zijn 6 Aalsterse corsowagens 'in competitie', maar er helpen nog (minstens) 2 extra groepen mee.
Wij bezochten Possensje, De Lodderoeigen en... De Steijnzoel'n

Ons zaterdagse sfeerverslagje...


INFO

Zondagnamiddag 26 augustus trekt het corso opnieuw door de straten!

De omstandigheden zijn dit jaar bijzonder moeilijk.
De hitte van deze zomer, zorgde ervoor dat liefst tot 1/3 van de bloemen niet kon worden geleverd.
Toch probeert iedereen positief te blijven...


-> Eerder verschenen:

Persvoorstelling 2018: KLIK
Afwerken & Transport van Bloemenwagens LOD: KLIK
Voorbereidingen Aalsterse Groepen op Vrijdag: KLIK

-> Programma Corso zondag26/08: KLIK

https://issuu.com/toerisme_blankenberge/docs/bloemencorso2018_website

POSSENSJEPossensje, Christophe Beeckman 'Perekop':
"We hebben gezorgd dat we door enkele enkele ingrepen toch voldoende bloemen zullen hebben.
En deze namiddag werd onze 'extra eyecatcher' uitgetest: ook onze catapult is meegekomen naar Blankenberge.
Bedoeling is dat het publiek 'in de bloemetjes' wordt gezet..."

DE LODDEROEIGENDe Lodderoeigen, Herman Schelfaut 'De Generool':
"Bij één van de wagens, 'Prince Charming', is er toch wat afgeweken van het originele idee. Te weinig witte bloemen, maar zoveel we kunnen, hebben we toch alles ingewerkt.

Het afwerken van iets waar je met de ganse groep aan bezig bent geweest, dat is mooi om te zien.
De details aanbrengen en héél belangrijk voor ons: de sponsors op de wagen vermelden. Zonder hen was het onmogelijk...
Al is de kroon op het werk, het corso zelf: mensen vol bewondering laten kijken naar onze wagens!"DE STEIJNZOEL'NDe Steijnzoel'n, Steve Vandyck 'dijckie':
"We staan goed op schema. Zoals het nu lijkt, hebben wij ook bloemen genoeg.
Al was het toch eerst goed 'tellen'. We hebben slechts 2 kleuren voor onze 'Charlie Chaplin' en die moet piekfijn uitgedost zien.
Ambities? Niet echt, al wil niemand laatste zijn. Maar zoals het er nu naar uitziet, denk ik niet dat dat zal gebeuren.
Er staan enkele mooie accenten op onze wagen staan. En we proberen ook te groeien in het bloemen steken. Elk jaar een beetje beter hé!"Reportage: ©Carnavalaalstkoentje & de AKV's in Blankenberge

Foto's & Filmpjes: ©Carnavalaalstkoentje, ©koentje75 (YouTube)

Helaas geen tijd over vandaag om Dest Goe Schief en De Zieke Zjieratten-Twiekierenniet te bezoeken... Ook hen wensen we veel succes toe bij hun 'laatste uren werk'...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten