Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

woensdag 25 januari 2023

Aalst Carnaval 2023 - 7e editie van de '2 Daugse van het Voil Janettengerief' kleedt de 'Doisdagrebel' van kop tot teen!

7e editie van de '2 Daugse van het Voil Janettengerief' werd een voltreffer!

Topkwaliteit aan een 'zacht prijsje' in een uniek concept...

Voor de 7e keer hield OLG Smabollen Mé Pikkels zijn rendez-vous in de zaal van Carnavalskantine Halle 13!

Nico Matthieu was ter plaatse...

Hendrik Daelman:
"Bij deze 2 Daugse wil ik eerst even stilstaan bij hen die zijn heengegaan.
Zondag 12 februari is de dag waarop wij enkele jaren terug een goede vriend van onze Losse Groep verloren.
Die dag herdenken we dit jaar ook de overleden Carnavalisten op het kerkhof.
Een traditie die even belangrijk is als alle andere carnavalsactivitoiten...
Geen Prins, want die kon er niet bij zijn, omdat hij naar een begrafenis moest en zo blijven we in onze gedachten bij hen die ons zijn voorgegaan.
Speciaal voor hen die ons verlieten, maakte ik een eerbetoon in mijn eerste full-CD 'Ik Wil Moin Stad Nog Isj Zieng'...

Onder het motto 'Oindelek weerzien' hielden we vorig jaar de 6e editie van deze beurs.
Het was in 2022 geen normale Voil Janettenstoet, maar wél één van de activitoiten die uiteindelijk mocht doorgaan tijdens Kaffeikescarnaval.
We zijn blij u hier in grote getale terug te zien voor onze 7e 2 Daugse!
Uiteraard komen de meeste bezoekers uit Aalst, maar zelfs vanuit alle windstreken komt er volk af..
Vaak Aalstenaars die hun roots niet vergeten zijn.

Het aanbod van onze 'beurs' is grandioos voor iedereen, alles in verschillende prijsklassen!! Een koesj uit de jaren 70 is natuurlijk goedkoper dan een authentiek exemplaar van voor de oorlog.
Verder veel (grote & minder grote) maten en modellen velle frakken, klierossje tot maat XL en hoger, lampenkappen, voegelmoiten én veel echte corsetten in zalm- en andere kleuren...
Maar ook blommekes en klein gerief... en de pispotten, die zijn 'terug van nooit weggeweest'.
Sinds 2018 zitten er zelfs reservebanden voor de koesjen in het aanbod: als er eens iemand gedurende het jaar een 'lekke band' heeft, mag die ons steeds contacteren!

Wat ons nog het meest pleziert: de vreugde die terug is onder de carnavalisten.
En de kinderen, de toekomstige Voil Janetten, die een prachtige tekening inkleurden, waarvoor dank!
Schrijf maar op: we kijken nu al uit naar de volgende editie!

Groeten van OLG Smabollen Mé Pikkels!"
🙂 🙂


Reportage: ©Carnavalaalstkoentje i.s.m. ©Nico 'Mateusken' Matthieu
Foto's & Sfeerfilm: ©Nico 'Mateusken' Matthieu 'Oilsjterse Carnaval Video & Photography'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten